Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 47

Week Overzicht 47

Volgende week is het Thanksgiving en hoewel wij Nederlanders dat niet vieren spenderen we zo veel tijd met Amerikaanse series dat het wel voelt alsof we dat zouden moeten doen. Die kalkoenen zien er altijd zo lekker uit. Ik schrijf altijd in "wij vorm" maar voor Thanksgiving maak ik een uitzondering. Ik wil namelijk mijn dank betuigen. Het overzicht gaat richting het één jarig bestaan en wekelijks schrijf ik het met veel plezier. Dat doe ik niet alleen. Zonder de rapportage van de vele journalisten van andere sites zou ik namelijk geen overzicht samen kunnen stellen. Zonder mijn editor, Jessica Dillema, zouden alle sinnen r zo uit zien. En natuurlijk zonder jullie, de trouwe lezers, zou het Week Overzicht niet standaard het best gelezen item van de site zijn. Dus ontzettend bedankt iedereen! Zo dat lucht op. Lezen jullie weer het overzicht? Dan ga ik even een kalkoen halen.

ABC
- Zin om een keer af te spreken? ABC wil je namelijk zien op deze data voor de haar winterseries.

American Dad!
- Goed nieuws voor die andere serie van Seth McFarlane. De verhuizing naar zender TBS is geslaagd. De serie krijgt er een seizoen bij. Hoeveelste dat wordt weet niemand meer. Dankzij de drie afleveringen die dit najaar op FOX te zien waren en de nieuwe afleveringen bij TBS hanteert iedereen een andere telling voor in welk seizoen we nu precies zitten. TBS ontwijkt het probleem geheel en noemt dit jaar het “eerste seizoen op TBS”. In ieder geval scoort dit eerste seizoen op TBS gemiddeld 3,1 miljoen kijkers inclusief herhalingen en staat het in de top 3 van best bekeken programma’s op kabel in het tijdslot. Het nieuwe seizoen zal 22 afleveringen tellen, aanzienlijk meer dan de serie kreeg in recente jaren bij FOX.

Better Caul Saul
- AMC geeft eindelijk een datum aan de langverwachte Breaking Bad prequel.

Dallas
- Het is zout op de wonden strooien. De uitvoerend producenten van de Dallas remake, die door TNT beëindigd werd, bevestigen nu dat pogingen om de serie te verkopen aan andere zenders tot niets hebben geleid. “De productie studio Warner Horizon heeft op heldhaftige wijze getracht de serie een nieuw thuis te geven maar uiteindelijk is het niet gelukt,” zo vertelt het duo in een verklaring. Al is een serie beëindigd door een zender, de studio kan altijd de serie doorverkopen tot de contracten van de cast en crew aflopen. Producenten Cynthia Cidre en Michael M. Robin vervolgen hun verklaring met een “ongelooflijke dankbaarheid” voor fans die de serie probeerde te redden met de “Save Dallas” hashtag op Twitter.

FX
- Je bent populair. Ook FX wil je boeken voor een aantal data. Onder andere Archer, Justified en American Horror Story staan gepland.

Goede Tijden, Slechte Tijden
- Christophe Haddad keert weer terug naar de soap als Nick Sanders. Hij werd hiervoor onlangs benaderd, zo meldt Kemna.nl. “Nick zorgt voor een donkere tornado in Goede Tijden, Slechte Tijden,” verklapt de acteur. Hoe dat precies gaat gebeuren is onduidelijk. Nick stierf immers enkele jaren geleden in een explosie. Niet dat dat iemand tegen houdt in GTST.
- Gaby Blaaser (Spangas) gaat een nieuwe rol spelen in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze zal te zien zijn als Sasha Kramer, de zus van Thijs die even bij hem komt wonen. Dit meldde RTL Boulevard afgelopen donderdag. Sasha heeft al een vriend maar dat weerhoudt Noud er niet van om geïnteresseerd in haar te raken.

Haven
- Niemand minder dan William Shatner heeft een terugkerende rol in het nieuwe seizoen van Haven. Vier afleveringen zal hij een belangrijk personage spelen in het stadje. Op 5 december gaat Haven met winterstop maar in 2015 staan er dertien afleveringen gepland voor de serie.

How to Get Away with Murder
- De hitserie rondde haar mysterie rondom één nacht af in de midseason finale van afgelopen donderdag, maar wist alsnog meer vragen op te roepen. “In de eerste aflevering gooiden we gewoon troep tegen de muur en zagen we wel hoe het viel. Ik ben erg blij met hoe mensen reageren op de onthulling van Moord Nacht. Dat gaan we nu aflevering bij aflevering verder uitbouwen. Ik wil niet dat de serie ooit volgens een formule werkt. De volgende zes aflevering gaan heel anders voelen. We doen geen flash-forwards meer,” vertelt bedenker Pete Nowalk aan The Hollywood Reporter. Tot dusver draaide How to Get Away with Murder om de reconstructie van een moord die de vijf hoofdrolspelers pleegden. Nu we weten wie de echte moordenaar was, zal de serie zich richten op (inderdaad) hoe de studenten er mee weg kunnen komen. “Dat is het enge. De oude versie werkte maar ik denk dat de nieuwe versie ook werkt.” Volgend jaar keert de serie terug van vakantie met gloednieuwe afleveringen.

House of Cards
- “Dit jaar is uniek omdat Remmy een geweldige baan heeft gekregen maar het is anders dan voorheen. Het is niet zonder complicaties. Hij maakt een emotionele ontwikkeling mee voor de rest van het seizoen die hem echt uitdiept als personage,” vertelt acteur Mahershala Ali die Frank Underwoods (Kevin Spacey) tegenstander/handlanger is in de Netflix serie. Momenteel is Ali te zien in de film The Hunger Games - Mockingjay, Part 1. Tevens bevestigt hij aan The Hollywood Reporter: “als ik niet in de serie zou zitten zou ik het alsnog kijken. Het is verslavend. Ik wou dat er meer afleveringen waren.” Wij ook, Ali, wij ook.

Longmire
- Netflix redt de dag voor Longmire en vernieuwt het met een vierde seizoen.

Luther
- Het was een goede week voor Luther fans. BBC kondigt een vervolg aan, mét Idris Elba.

Marco Polo
- Netflix wil je veroveren met een gloednieuwe Marco Polo trailer.

Marry Me
- Dan Bucatinsky, die de vader van actrice Casey Wilson speelt in de nieuwe komedie, heeft zichzelf wellicht gekopieerd. Marry Me promoveert Bucatinsky namelijk tot vast castlid, waarmee hij momenteel in drie series te zien is. Naast Marry Me speelt hij ook in The Comeback en Web Therapy, beiden met producent partner Lisa Kudrow. Marry Me kwam een dag nadat zijn personage stierf in Scandal op zijn pad. “Ik was al zo’n fan van [bedenker] David Caspe. Toen ik het script las van Marry Me lachte ik zo hard. Ik was echt onder de indruk.” In de serie is Bucatinsky getrouwd met Tim Meadows. Of hij ook tijdverdelingslessen gaat geven, heeft hij niet gezegd.

Mike & Molly
- Ze zijn eindelijk terug! Na een schappelijke pauze om hoofdrolspeelster Melissa McCarthy te voorzien in haar filmcarrière zijn Mike en Molly weer terug op TV. Ze nemen het over van The Millers, die helaas beëindigd zijn. Vanaf 8 december is het vrolijke duo weer te zien.

Once Upon a Time
- De sprookjesserie is de grote slechteriken aan het verzamelen voor het uiteinde van seizoen drie. Actrice Merrin Dungey keert terug als de heks Ursula uit De Kleine Zeemeermin. De bekende schurk voegt zich bij Maleficent (Kristin Bauer van Straten) en Cruella de Vil (Victoria Smurfit). In seizoen drie was Dungley te zien in de vertolking van de heks, hoewel actrice Yvette Nicole Brown de voice-over van de echte versie in de serie deed. Verberg je zeemeerminnen, verberg schone slaapsters en verberg dalmatiër puppies.

The Originals
- Wie had ooit gedacht dat Finn een vaste aanstelling zou krijgen? Toch is Yusuf Gatewood, die nu het personage speelt, benoemd tot vast castlid. Het nieuws komt als een verrassing aangezien het team onder leiding van broerlief Klaus (Joseph Morgan) een plan tegen Finn uitvoert. Gatewood speelt sinds dit jaar de nieuwe versie van Finn, die na zijn dood in The Vampire Diaries, door zijn moeder teruggehaald is in een heksenlichaam. Jup, dat somt de situatie van Finn aardig op.

Orphan Black
- De afkickverschijnselen van je Orphan Black verslaving kunnen weer even rusten. Er is namelijk weer nieuws! De officiële Twitterpagina van de serie onthult dat acteur Justin Chatwin een rol gaat spelen in het nieuwe seizoen. Chatwin was voor het laatst gezien in Shameless. Het wachten op de nieuwe afleveringen gaat verder.

Parks and Recreation
- Eindelijk! Rob Lowe en Rashida Jones komen terug voor het laatste seizoen van de komedie. De terugkeer werd eerder al gesuggereerd door producent Mike Schur, maar nu bevestigt TV Line het nieuws. De twee verlieten de serie halverwege seizoen zes toen hun personages Chris en Ann naar Michigan verhuisden . Lowe en Jones zullen één aflevering te zien zijn. NBC moet nog een datum prikken voor de laatste ronde.

Portlandia
- Seizoen vijf van de kleine, maar geliefde komedie staat vanaf 8 januari 2015 klaar. De tien afleveringen zullen een reeks van gastrollen zien met onder andere Steve Buscemi (Boardwalk Empire), Jeff Goldblum (Law & Order: Criminal Intent), Anna Gunn (Breaking Bad) en bedenker van The Simpsons: Matt Groening.

The Following
- In seizoen drie wordt er een compleet nieuwe slechterik geïntroduceerd. Michael Ealy (Almost Human) neemt die rol op zich. Hij speelt een briljante, kameleonachtige moordenaar die Ryan Hardy (Kevin Bacon) het leven moeilijk maakt. Nog moeilijker dan Joe Carroll blijkbaar.
- Ze is terug van weggeweest! Allison Mack die jarenlang de favoriet van fans, Chloe Sullivan, speelde in Smallville heeft een rol geboekt in het derde seizoen van de FOX serie. Ze speelt Hillary, een naïeve agente die betrokken raakt bij Hardy’s nieuwe zaak. Hoelang ze te zien zal zijn is natuurlijk niet gemeld.

The Mindy Project
- Adam Pally, die in seizoen twee zijn entree maakte in de komedie van Mindy Kaling, heeft nu zijn vertrek aangekondigd. Daarmee is Pally alweer de vijfde vaste acteur die de serie verlaat. Pally, die na zijn rol als Max in Happy Endings erg gewild was, heeft een deal gesloten met ABC. Zijn contract bij The Mindy Project verloopt bij aflevering dertien maar FOX verlengde vorige week de serie met zes extra afleveringen. In begin 2015 zal zijn personage Peter de serie verlaten. Wel mag Pally terugkomen wanneer hij wil.
- Niet iedereen gaat weg. Er komen ook nieuwe gezichten. Julia Stiles (Save the Last Dance en Dexter) zal te zien zijn als een oude vriendin van Danny (Chris Messina). Ze heeft een verzamelprobleem, wat kerst extra moeilijk maakt voor haar. Op 9 december is de aflevering met Stiles te zien.

Top of the Lake
- De BBC serie krijgt dan toch een vervolg.

Unbreakable Kimmy Schmidt
- We zitten nog steeds te wachten tot NBC de nieuwe Tina Fey komedie gaat uitzenden. De nieuwe serie Unbreakable Kimmy Schmidt werd verkocht aan NBC maar die liet het opvallend genoeg van haar najaarsprogrammering. Nu heeft Netflix de rechten opgekocht en de serie meteen vernieuwd met een tweede seizoen. De komedie staat nu gepland voor een onthulling in maart 2015.

Westworld
- HBO gaat officieel verder met de mysterieuze Westworld naar het boek van Michael Crichton.

Zwarte Tulp
- “Ik speel de zoon met een psychiatrisch verleden,” verklapt Benja Bruijning aan Nu.nl over zijn rol in de Videoland serie Zwarte Tulp. “Hij komt terug uit een instelling. Het ging niet zo goed met hem. Te veel geblowd, psychose gehad,” zegt de Alles is Familie acteur over het nieuwe personage. “Mijn broer maakt vooral misplaatste grappen. Dat komt omdat ik hem verdenk van moord, daar is hij niet zo van gediend.” In de serie speelt Roeland Fernhout de broer van Bruijning. De opnames van Zwarte Tulp zijn over een maand afgelopen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

winthoos
winthoos 25 november 2014, 14:35
Netflix redt de dag voor Longmire en vernieuwt het met een vierde seizoen. Dat zou geweldig zijn.
Log in om een reactie achter te laten