Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
HBO bestelt de serie Westworld

HBO bestelt de serie Westworld

Niet alleen Netflix investeert in nieuwe series maar ook HBO timmert aan de weg. In 2015 zal HBO de remake van de gelijknamige film van Michael Crichton uit 1973 gaan uitzenden. HBO verklaard aan The Hollywood Repoter: “Een duister avontuur over het kunstmatig bewustzijn en de toekomst van de zonde. ” Jonathan Nolan (Person of Interest) zal de serie gaan regisseren, produceren en het schrijven doet hij samen met Lisa Joy (Burn Notice). De producers zijn J.J.Abrahams (Lost), Jerry Weintraub (The Karate Kid) en Bryan Burk (Lost).

Bronnen vertellen The Hollywood Reporter dat de series androïden — gespeeld door castmembers met inbegrip van James Marsden, Evan Rachel Wood en Thandie Newton — kunnen worden gedood om terug te keren als volledig andere personages, daardoor kunnen de acteurs vele personages spelen. Die creatieve twist, vertelde een toptalent agent, hielp HBO een premier cast aan te trekken (onder andere ook Miranda Otto en Jeffrey Wright). En in tegenstelling tot de acteurs in dergelijke anthologieserie als FX’s American Horror Story en HBO's eigen True Detective, die elk seizoen opnieuw moeten opstarten, heeft de cast van Westworld een meerjarig contract ondertekend.

HBO programmering voorzitter Michael Lombardo zei: "Dit is opgebouwd als een seriereeks en, in termen van verhalen, ik denk dat de regels zeker worden gebroken. De belofte van de serie, in termen van waar het heen gaat, is spannend voor de acteurs, en ze willen daar deel van uitmaken."

In de originele film van 1973 spelen Yul Brynner en James Brolin de hoofdrollen. In de serie spelen respectievelijk Ed Harris (The Hours) en Anthony Hopkins (Silence of the Lambs) hun rollen.

Verheug jij je al op de serie Westworld en wat vind jij dat Anthony Hopkins de hoofdrol gaat spelen?

Robothoofd (Yul Brynner) uit Westworld 1973
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

anonymous
anonymous 19 november 2014, 15:21
wow dat lijk mij een goede serie vooral met de keien Ed Harris en Anthony Hopkins .
ik verwacht veel van deze serie
Helgoned
Helgoned 19 november 2014, 15:44
Ik ben benieuwd. De films Westworld en het vervolg Futureworld waren succesvol in de bioscoop, maar de jaren zeventig televisieserie gebaseerd op de film 'Beyond Westworld' flopte.
JanWillemK
JanWillemK 19 november 2014, 19:38
Awesome! I'm in.
Log in om een reactie achter te laten