Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 19

Week Overzicht 19

Voor elke échte serieliefhebber stond deze week natuurlijk in het teken van de upfronts. Die naam nog nooit gehoord, knoop het dan in je oren. In deze tijd worden veel nieuwe series geïntroduceerd, vernieuwt of gecanceld, kortom: in deze tijd gebeurt het en komen dromen uit óf vallen dromen in duigen. Na deze week slaap je dus of wat lekkerder óf kom je wat moeilijker in slaap omdat jouw serie(s) nu op een grafsteen staan. Maar wees niet getreurd: het leven gaat verder. Ook deze week heeft MijnSerie weer wat sappig nieuws om je zoet, warm óf koud te houden; want dat kan natuurlijk ook nog. Laten we het bal maar openen.



Zit je in de problemen? 'Better Call Saul!'
- Na vorige week, wéér wat nieuws over de leukste advocaat op televisie. Patrick Fabian (The Last Exorcism), Rhea Seehorn (Franklin & Bash) en Michael Mando (Orphan Black) zijn ook gecast in Better Call Saul. De cast van waarschijnlijk de meest geanticipeerde serie van 2014 begint dus steeds meer vorm te krijgen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat binnenkort nog meer acteurs aan de lijn hangen met Saul.

Nu ik je moeder heb ontmoet, hoef ik je vader niet meer te leren kennen
- CBS heeft een reeks nieuwe series besteld, maar niet de spin-off van How I Met Your Mother. Weet je het nog, de serie die vele kijkers boos en gefrustreerd achter liet en waarvan vele alternatieve eindes verschenen op Youtube? Ja, die serie, ja! How I Met Your Dad was met speels gemak een van de meest besproken pilots. CBS kan er (vooralsnog) niks mee, maar misschien tovert de zender alsnog de vader uit de hoge hoed. Zo niet: wie begint met de 'Hoe Ik Je Vader Niet Heb Ontmoet' grappen?

Prijsverhoging bij Netflix
- De prijs gaat omhoog van Netflix. De streamingdienst wordt welgeteld één euro duurder. Maar niet voor bestaande klanten, die kunnen namelijk nog twee jaar genieten van de oude prijs.
- Nu we het toch over Netflix hebben: de komende maanden kunnen kijkers drie originele documentaires verwachten. The Battered Bastards of Baseball, Mission Blue en E-Team maken binnenkort hun opwachting. Je hebt er alleen internet voor nodig, en een abonnement op Netflix, natuurlijk.

Als jullie klaar met ons zijn is het tijd om te verhuizen
- De productiemaatschappijen achter Suburgatory en Friends with Better Lives zijn naarstig op zoek naar een nieuwe woning voor hun series. Eerstgenoemde werd gecanceld door ABC en laatstgenoemde vrienden hadden een leven, maar niet een leven dat goed genoeg was voor CBS. Ook de pilot van Kevin Hart, die niet besteld werd door ABC, met Romany Malco wordt rond geshopt. Nu nog even kijken wie er zin heeft om te winkelen.

Schandalig
- Kerry Washington is bevallen van een dochter. Isabelle Marachi werd al op 21 april geboren, maar Kerry's PR team heeft het blijde nieuws dus goed verborgen gehouden; waarschijnlijk bang voor een Scandal? Na het nieuws over het ontslag van Columbus Short, kon de serie dit goed nieuws wel gebruiken.



Het ouderschap is zwaar
NBC had ruzie met Parenthood. Maar, gelukkig zijn deze tv-ouders en NBC het eens geworden: het laatste seizoen krijgt dertien afleveringen en er is een compromis gesloten over het aantal afleveringen waarin de castleden zullen verschijnen. In plaats van negen afleveringen per castlid worden het er waarschijnlijk elf. Een gewenste afsluiting voor één van de beste series op een broadcastnetwerk in Amerika.

Nieuwe series
- Casey Affleck is gecast in een nieuwe zesdelige miniserie van HBO genaamd Lewis & Clark.
- Ook deze series kun je verwachten, want NBC heeft drie nieuwe dramaseries en een komedie erbij: drama's State of Affairs, Odyssey en Allegiance, en komedie Marry Me.
- Starz heeft aangekondigd dat haar nieuwe serie Outlander op 9 augustus in première gaat. Starz heeft ook Da Vinci's Demons vernieuwd met een derde seizoen.
- El Rey Network's Matador wordt 15 juli op ons los gelaten.
- USA had onlangs al drie nieuwe series besteld, Rush, Satisfaction en Complications, maar ook dramaserie Stanistan mag binnenkort verwacht worden. Ook heeft de zender vijf komedies en zes drama's in ontwikkeling.
- TBS heeft de series Angie Tribeca, Buzzy's en Your Family or Mine besteld. Eerstgenoemde serie is een politiekomedie van de hand van Steve Carrell. En, niet onbelangrijk: Rashida Jones (Parks & Recreation) heeft de hoofdrol te pakken.
- TNT heeft de series Proof en Public Morals besteld. In eerstgenoemde serie heeft Jennifer Beals (The Chicago Code) de hoofdrol te pakken, in laatstgenoemde Ed Burns (Mob City). Geen misselijke acteurs, dus.
- CBS heeft ook een reeks nieuwe series besteld. Onder andere Battle Creek, Madam Secretary, Stalker, NCIS: New Orleans, Scorpion, CSI: Cyber, The McCarthy's en The Odd Couple zijn aankomend seizoen te zien op de grootste zender van Amerika.

Wat, nog meer Ichabod en Abby?
- Ja, inderdaad, nog meer Ichabod en Abby, want Sleepy Hollow krijgt het aankomend seizoen in ieder geval vijftien afleveringen. Dat zouden er ook uiteindelijk achttien kunnen worden, geeft FOX aan.

Londen is the place to be
- Steeds meer films en series wijken uit naar Londen. 24: Live Another Day werd er al opgenomen en nu ook de nieuwe serie Knifeman van AMC. Het Verenigd Koninkrijk heeft een gunstig belastingstelsel voor televisieproducties en dat maakt filmen daar aantrekkelijk. The Man from U.N.C.L.E., Night At The Museum 3, Avengers: Age Of Ultron, Edge Of Tomorrow en Jupiter Ascending weken ook al uit naar Londen. Dus niet verbaasd opkijken als je Londen steeds vaker op de achtergrond spot.



Wie is dat 'nieuwe' meisje?
- Die vraag kan Damon Wayans Jr. misschien beantwoorden, want de acteur zal ook te zien zijn in het vierde seizoen van New Girl. Wayans treed toe tot de vaste cast van de serie. De man had vele opties en menig pilot dong ook naar zijn hand, maar Wayans heeft besloten om dat nieuwe meisje niet in te ruilen voor een nieuwer meisje.

Anti-gay is niet oké!
- De zender HGTV gaf onlangs het groene licht aan een realityserie genaamd Flip It Forward. Nu blijkt dat de realityserie van de tweelingbroers Benham niet doorgaat, omdat de twee anti-gay activisten zijn. Dit heeft geleid tot vele protesten en de zender besloot de samenwerking met de broers te beëindigen. Dat klinkt als een verstandige keuze.

Het gras is toch niet groener dan bij ons?
- Ons eigen kikkerlandje kunnen wij toch niet vergeten? Er komt namelijk geen Amerikaanse versie van Vuurzee. De serie is aangekocht door de Amerikanen, maar is uiteindelijk niet door het productieproces gekomen. Na de Amerikaanse adaptaties van Overspel en Penoza (Betrayal en Red Widow) is dat misschien maar goed ook.
- Bar Gezellig is toch nog niet bar gezellig. De eerste aflevering trok 627.000 kijkers en slechte kritieken. Ach, er zijn genoeg gezellige bars waar we naar toe kunnen.
- De eerste aflevering van Divorce Hotel zou deze week te zien zijn, maar is een week verschoven door het Songfestival. Aankomende week scheiden we echt.
- De Kwis, De Bergen Achter Sotsji en Ramses maken dit jaar kans op een Zilveren Nipkowschijf.
- Netflix is nu ook bij ons in Ultra HD te zien. Netflix biedt nog niet veel 4K Ultra HD-content aan. Alleen House of Cards is nog in 4K te bekijken. De verwachting is dat Netflix in de loop van 2014 meer 4K-content gaat toevoegen. Zorg wel dat je een snelle internet verbinding hebt!

Onderzoek
- De Europese Commissie is een volledig onderzoek naar de overname van Ziggo begonnen. Ziggo kan namelijk zeggenschap krijgen over twee betaalzenders die in het filmsegment actief zijn. HBO Nederland is een joint-venture van het Amerikaanse Home Box Office en Ziggo. Liberty Global is via het dochterbedrijf Chellomedia Benelux volledig eigenaar van betaalzender Film1/Sport1. Daarnaast wil de Europese Commissie de mogelijk toenemende onderhandelingsmacht van Ziggo en UPC verder onderzoeken. De fusie heeft volgens de mening van de Europese commissie invloed op de Nederlandse consumentenmarkt voor de diensten tv, internet en telefoon. De commissie bekijkt ook of er een mogelijke kartelvorming kan ontstaan en er wordt onderzoek gedaan op het punt van premium kanalen. Er wordt dus op je gelet, Ziggo…

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten