Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 04-2023

Weekoverzicht 04-2023

Welk nieuws heb jij gemist van 23 tot en met 29 januari. MijnSerie heeft het voor je verzameld in weekoverzicht 4.
Serienieuws

Billy the Kid


Het historische drama Billy the Kid is in Nederland te zien bij vod-dienst Viaplay, maar de serie gaat op 12 februari ook van start op de Belgische televisie. De westernreeks vertelt het levensverhaal van de outlaw Billy the Kid (Tom Blyth), van zijn Ierse roots in New York tot zijn avonturen als cowboy in het Wilde Westen en verder. De serie opent in 1871, als de ouders van de 12-jarige Billy McCarty geen werk kunnen vinden en het advies krijgen om verder naar het westen te trekken. Het gezin sluit zich vervolgens aan bij een konvooi dat naar het plaatsje Coffeyville in Kansas reist. De serie werd bedacht door Michael Hirst (Vikings) en Otto Bathurst (Peaky Blinders) regisseerde de eerste twee afleveringen. Het drama werd begin dit jaar door zender Epix verlengd met een tweede seizoen.

Black-Out


De Belgische misdaadserie Black-Out (die in Nederland nog altijd in zijn geheel terug te kijken is bij Videoland) gaat binnenkort opnieuw van start op televisie. In de thrillerserie valt na de sabotage van een kerncentrale de elektriciteit uit, waardoor heel België in het donker komt te zitten. Premier Annemie Hillebrand (Sara De Roo) ontvangt op dat moment een video van haar ontvoerde dochter met de boodschap: 'Als het licht aangaat, sterft uw dochter.' Ze schakelt de anti-terreur-expert Michaël Dedoncker (Geert Van Rampelberg, Red Light) in om de daders op te sporen en haar dochter terug te krijgen. Ook actrice Ruth Becquart (Undercover) is in de thrillerserie te zien. De scenaristen van Black-Out werkten eerder aan onder meer Vermist en Eigen Kweek. Black-Out is vanaf 11 februari te zien op België Eén.

B Positive


Het tweede seizoen van B Positive gaat op 10 februari van start op televisie bij Veronica. De hoofdrollen in de sitcom zijn voor Thomas Middleditch (Silicon Valley) en Annaleigh Ashford (Masters of Sex). Middleditch is in B Positive te zien als Drew Dunbar, een gescheiden vader die een nieuwe nier nodig heeft en deze uiteindelijk krijgt van Gina Dabrowski (Ashford), een vrouw uit zijn verleden. Aan de start van seizoen twee moet het tweetal wennen aan het leven na de operatie, terwijl Gina groot nieuws ontvangt en Drew gevoelens voor haar begint te krijgen.

Girls5Eva


Vanaf 1 februari kun je bij Netflix kijken naar de eerste twee seizoenen van de muzikale komedie Girls5eva. De serie draait om vier vrouwen die in de jaren negentig een grote hit scoorden met hun popgroepje, maar daarna weer snel in de vergetelheid raakten. Als een hedendaagse rapper hun hitje als sample gebruikt, krijgen ze een nieuwe kans op succes. De vrouwen worden gespeeld door zangeres Sarah Bareilles, Busy Philipps (Cougar Town), Paula Pell en Renée Elise Goldsberry. Girls5eva werd bedacht door Meredith Scardino (Unbreakable Kimmy Schmidt) en Tina Fey (30 Rock, Unbreakable Kimmy Schmidt) is een van de producenten. Netflix nam de twee seizoenen van de serie over van vod-dienst Peacock en werkt momenteel tevens aan een derde seizoen.

Hope Street


De Noord-Ierse politieserie Hope Street keert op 18 februari terug naar televisie met een tweede seizoen. Het drama draait om de agenten die het (fictieve) kustplaatsje Port Devine veilig moeten houden. In het tweede seizoen krijgt het korps een nieuwe agent in de vorm van DI Al Quinn (Stephen Hagan), een oude vriend van inspecteur Finn O'Hare (Ciarán McMenamin). Ook Quinns dochter Taylor duikt op in Port Devine en zij zet haar vader voor een lastig ethisch dilemma. Ondertussen is O'Hare zich na zijn ontsnapping aan de dood alsmaar grilliger gaan gedragen, tot wanhoop van zijn vrouw Siobhan.

MijnSerie nieuws

Prijsvragen


Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Raised by Wolves S02; In Raised by Wolves vraagt de Mithraïsche Orde aan Moeder wat haar naam is. Wat is haar antwoord? was Lamia. Weetje: De Lamia (Grieks: Λάμια) is een vrouwelijke demon uit de Griekse mythologie die kinderen opat. Ze zou een door oppergod Zeus beminde Lybische koningin geweest zijn die, nadat Hera haar van haar kinderen beroofde, waanzinnig van verdriet werd en zelf op kinderen van anderen ging jagen.

- Het antwoord op de prijsvraag van Legacies S04; Hope Mikaelson is in Legacies een tribrid, ze is afkomstig van drie soorten wezens. Welke wezens zijn dat? was Vampiers, Weerwolven, Heksen. Weetje: Legacies volgt Hope Mikaelson, de dochter van Klaus Mikaelson (Vampier) en Hayley Marshall (Weerwolf), die afstamt van enkele van de krachtigste vampier-, weerwolf- en heksenbloedlijnen. Twee jaar na de gebeurtenissen in The Originals gaat de 17-jarige Hope naar de Salvatore School for the Young and Gifted. De school biedt een toevluchtsoord waar bovennatuurlijke wezens kunnen leren hun capaciteiten en impulsen te beheersen.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van januari 2023 die in week 5 van start of in première zullen gaan.-

Maandag 30 januari


Princess Power - Serie première (Netflix)
De Studio’s - Serie première (VRT Max)
Achter de Artiest - Seizoen 3 (VRT Max)
History's Greatest Mysteries - Seizoen 4 (History)
Married at First Sight (AU) - Seizoen 10 (Nine Network)
Mayor of Kingstown – Seizoen 2 (SkyShowtime)

-

Dinsdag 31 januari


Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24 Uur - Serie première (VTM)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten