History's Greatest Mysteries

6.7 / 10
82 min
Documentaire
Volg deze serie
Bekijk trailer
6.7 / 10
4seizoenen/49afleveringen/2020 - heden
NetwerkHistory
Datum is onbekend.Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:82 min2020 - heden
Netwerk:History
History's Greatest Mysteries is een Amerikaanse documentaire van de zender History. De serie ging in première op 14 november 2020.

De grootste mysteries van de geschiedenis, gehost en verteld door Laurence Fishburne, zullen een breed scala aan historisch boeiende onderwerpen onderzoeken en de mysteries die elk omringen, waaronder de Titanic, D.B. Cooper, Roswell, John Wilkes Booth en meer. Elk programma binnen de franchise zal vers, nieuw bewijsmateriaal en perspectieven presenteren, inclusief nooit eerder vrijgegeven documenten aan het grote publiek, persoonlijke dagboeken en DNA-bewijs om gloednieuwe informatie over deze beruchte en raadselachtige hoofdstukken in de geschiedenis te ontrafelen.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 4
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 12
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 25
Seizoen 4

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie History's Greatest Mysteries.

Populaire reacties (2)

avatar BlackBiker
6.5
9 sep 2021
Helaas heb ik mij laten verleiden om de eerste episode van het tweede seizoen toch te gaan kijken. Deze gaat over de beroemde vlucht 19 die in december 1945 in de Bermuda driehoek verdween. Frappant is dat van het vliegtuig, dat achter ze werd aangestuurd om ze te zoeken, ook nooit meer iets is gehoord. Een interessant modern mysterie.
Zou hier dan eindelijk wat nieuws over gevonden zijn?

Het antwoord is ja en nee. Ja, er zijn wat nieuwe aanwijzingen, maar vervolgens wordt daar dan weinig tot niets mee gedaan. En nee, er zijn niet echt nieuwe inzichten over de oorzaak van de vermissingen of hun laatste rustplaats. En daar hebben ze dan weer 1,5 uur voor nodig met daarin eindeloos veel herhalingen van tekst en beelden.

Nogmaals, voor mensen die niets van deze zaak afweten kan het een interessante aflevering zijn. Voor mensen die, net als ik, hier al een en ander over gehoord, gezien of gelezen hebben: je kunt deze 1,5 uur beter besteden.
avatar BlackBiker
6.5
6 feb 2021
Deze serie leek veelbelovend. Een aantal bekende historische mysteries waarover nieuw materiaal en nieuwe feiten aangedragen zouden worden in een serie die werd verteld door Laurence Fishburne.
Maar helaas valt de serie enorm tegen.
Dat gezegd hebbende, kan de serie wel interessant zijn voor mensen die deze verhalen nog niet kennen. Want er wordt wel goed verteld waar het om gaat en die informatie is correct en interessant als je van geschiedenis houdt.
Maar als je de verhalen al kent en er al wat meer vanaf weet, dan kan je deze serie rustig overslaan. En ik zal vertellen waarom.

Laat ik beginnen te vertellen dat ik veel interesse in geschiedenis heb en daardoor al aardig wat kennis heb van de zaken die in deze serie worden behandeld. Juist daarom was ik heel benieuwd naar de nieuwe inzichten en vooral nieuwe feiten.
Maar wat blijkt? Die blijken er niet of nauwelijks te zijn!

Wat wordt getoond zijn per onderwerp documentaires over mensen die menen iets revolutionairs te hebben bedacht waardoor de hele geschiedenis op de kop zou gaan. Als het waar zou zijn. En laten ze dat nou in geen enkel geval kunnen bewijzen....
Wat overblijft is een aantal episodes van 1,5 uur die zijn opgeknipt in stukjes van 10 minuten en waarin Fishburne vooral heel veel aan het herhalen is omdat na elke commercial break weer moet worden uitgelegd waar de aflevering ook al weer over ging.

Er wordt in de hele serie geen enkel nieuw perspectief gegeven op de wel degelijk tot de verbeelding sprekende stukjes geschiedenis.
DNA onderzoek dat in de laatste minuten niets blijkt te bewijzen.
Een boot die niet gevonden kan worden omdat de miljoenen kostende apparatuur niet blijkt te werken in de omstandigheden waarin het zijn werk moet doen.
Rosswell waar ze met allerlei "nieuwe" methoden dingen vinden die heel normaal blijken te zijn. Om uit te vinden dat er eigenlijk geen nieuws is over het Rosswell UFO incident hebben ze maar liefst 4,5 uur (drie afleveringen) nodig! En hier wordt zelfs uitgebreid gebruik gemaakt van beeldmateriaal uit eerdere documentaires over dit verhaal.

Enfin, de fails gaan maar door en dat alles gelardeerd met de ernstig monotoon sprekende Fishburne die zich waarschijnlijk op een gegeven moment ook afvroeg wtf hij nou moest voorlezen. Het moge duidelijk zijn dat ik flink teleurgesteld ben.
History's Greatest Mysteries