Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Robin Wright regisseert en speelt de hoofdrol in Prime Video-drama The Girlfriend

Robin Wright regisseert en speelt de hoofdrol in Prime Video-drama The Girlfriend

Olivia Cooke, Laurie Davidson en Waleed Zuaiter spelen ook mee in de serie die gebaseerd is op een roman van Michelle Frances.
Robin Wright zal meerdere petten op hebben voor haar volgende serie, een drama op Prime Video getiteld The Girlfriend.Wright (foto) speelt de hoofdrol, regisseert en is uitvoerend producent van de serie, die gebaseerd is op een roman van Michelle Frances. Olivia Cooke, Laurie Davidson en Waleed Zuaiter spelen ook hoofdrollen in de serie van Amazon MGM Studios en Imaginarium Productions.

Wright speelt Laura, een vrouw met een geweldige carrière, een liefhebbende echtgenoot (Howard, gespeeld door Zuaiter) en een hechte relatie met haar zoon Daniel (Davidson). De dingen nemen een wending wanneer Daniel zijn nieuwe vriendin Cherry (Cooke) mee naar huis neemt. "Na een ongemakkelijke eerste ontmoeting", luidt de beschrijving van de serie, "raakt Laura ervan overtuigd dat Cherry niet is wie ze zegt dat ze is.

Terwijl niemand anders ziet wat zij ziet, weigert Laura toe te kijken hoe Daniel wordt bedrogen. Ze doet alles om hem te beschermen. Terwijl de dingen van kwaad tot dodelijk gaan, is de vraag: is Cherry een manipulatieve sociale klimmer? Of is Laura paranoïde en bezitterig? De waarheid is een kwestie van perspectief."

"Ik vind het geweldig om te regisseren en te acteren in deze heerlijke psychologische thriller vol plotwendingen en verrassende wendingen, en om samen te werken met zulke getalenteerde acteurs, Olivia en Laurie, en een verbazingwekkende cast & crew... zo enthousiast!", aldus Wright in een verklaring.

Vernon Sanders, hoofd televisie bij Amazon MGM Studios: "The Girlfriend is een spannend familiedrama over de instorting van de band tussen een moeder en een zoon, getoond aan de hand van relateerbare thema's als liefde, hebzucht en macht. Deze serie sluit direct aan bij onze pan-Engelse strategie van Rola Bauer en we vinden het geweldig om met Imaginarium en Robin Wright samen te werken aan de bewerking van Michelle Frances' meeslepende verhaal voor onze wereldwijde Prime Video-klanten."

Gabbie Asher en Naomi Sheldon hebben de roman van Frances bewerkt. Marek Horn, Ava Wong Davies, Isis Davis en Helen Kingston zijn ook de schrijvers van de serie. Caroline Norris is de serie producent. Imaginarium's Jonathan Cavendish, Wright, Will Tennant, Phil Robertson, John Zois, Dave Clarke, Asher en Frances zijn de uitvoerende producenten.

Wright regisseerde eerder twee afleveringen van de dramaserie Ozark (Netflix) en is met name bekend van haar rol als Claire Underwood in House of Cards (2013) (Netflix).

Cooke speelt Alicent Hightower in House of the Dragon (HBO) en was eerder te zien in onder andere Bates Motel (A&E) en Vanity Fair (2018) (ITV).

Davidson was recentelijk te zien in een aflevering van Masters of the Air (Apple TV+) en had een terugkerende rol in Mary & George (Sky Atlantic). Binnenkort is hij ook te zien in The Road Trip (Paramount+).

Zuaiter is bekend van zijn rol als Koba in Gangs of London (Sky Atlantic/AMC+). Ook speelde hij in de Frans-Engelse miniserie The Spy met Sacha Baron Cohen die op Netflix te zien is, en de cyberpunk-serie Altered Carbon (Netflix).
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten