Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2019 - Beste animatieserie

Serie van het jaar 2019 - Beste animatieserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2019 en behandelt de categorie animatieseries. Tussen maandag 6 januari t/m maandag 3 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
Het einde van 2019 ligt in het verschiet en dat betekent dat we weer gaan terugblikken op de beste series van het afgelopen jaar. Als fervent fan van de meest uiteenlopende series vallen daar natuurlijk ook animatieseries onder. Een genre waar nog altijd teveel met een schuin oog naar wordt gekeken, volgen mij. Maar in mijn ogen is het een genre waarin alles mogelijk is. Met de komst van de streamingservices zijn allerlei soorten animatie steeds meer te streamen. Gelukkig maar want ook dit jaar staan er verschillende soorten animaties in de top tien.

Attack on Titan


We mochten dit jaar weer genieten van een nieuw seizoen van Attack on Titan. Het seizoen werd zowel door de lezers van de manga, als de kijkers van de anime geprezen. De strakke animatie, plus het naadloos overgenomen verhaal zorgde ervoor dat ook in 2019 Attack on Titan weer een knaller van een serie was.
Lees de recensies die geschreven zijn over Attack on Titan.

BoJack Horseman


BoJack Horseman was voor het eerst te zien op Netflix in 2014. Alweer bijna zes jaar geleden. Nog steeds weet BoJack ons te strikken met zijn ongerijmde humor, eigen animatiestijl en een wereld die erg doet denken aan hedendaags Hollywood. Dit jaar zagen we alweer de eerste helft van seizoen zes. Wederom een parel in de animatiewereld en een nominatie waard.

Carmen Sandiego


Een gloednieuwe serie die dit jaar door Netlflix werd uitgebracht is gebaseerd op het fictieve personage uit een educatieve franchise van Brøderbund Software. Carmen Sandiego weet op een nieuwe, verfrissende manier een educatieve serie neer te zetten. Iets dat dit jaar nog niet op deze wijze is gedaan.

Disenchantment


Is het niet de Simpsons dan is het wel Disenchantment die in de top tien staat van dit jaar. Het tweede seizoen van Disenchantment heeft al wat minder weg van de Simpsons en Futurama, en heeft al meer een eigen verhaal en meer karakterontwikkeling. Daar en tegen behoudt het dezelfde, iconische elementen, van de Simpson en Futurama. Iets dat er voor zorgt dat Disenchantment ook dit keer wordt genomineerd.
Lees de recensies die geschreven zijn over Disenchantment.

Dororo


Een Japanse anime die de lijst heeft weten te bereiken met zijn goed in elkaar gezette verhaal en eigentijdse animatiestijl die de wereld van Dororo doet versterken. De mix tussen het echte verleden van Japan en de volksverhalen, plus de goede mix tussen actie, drama en mysterie zorgen ervoor dat ook Dororo een plek heeft weten te bemachtigen in de top tien van 2019.

The Dragon Prince


Wederom is deze Netflix-serie genomineerd voor animatieserie van het jaar. Vorig jaar september (2018) ging The Dragon Prince in première en dit jaar konden we genieten van het tweede seizoen. Door een goed verhaal neer te zetten en een rijke animatiestijl aan te houden weet de serie nog altijd jong en oud te bereiken. Het wordt dan ook niet voor niets gezien als een mix tussen Avatar: The Last Airbender en Game of Thrones.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Dragon Prince.

Love, Death & Robots


Love, Death & Robots: you hate it or you love it. Deze serie verzameld allemaal korte geanimeerde verhalen. De verhalen lopen erg uiteen, zo gaat het van horror naar fantasy naar komedie. De serie weet zichzelf te nomineren dankzij de uiteen lopende verhalen, maar ook animatiestijlen. Geen aflevering is hetzelfde, zowel in animatiestijl als in verhaal. Daar ligt de kracht van Love, Death & Robots.
Lees de recensies die geschreven zijn over Love, Death & Robots.

My Hero Academia


Seizoen vier van de hoog geprezen anime My Hero Academia is vol aan de gang en weet het merendeel tevreden te houden. De studio (Bones) heeft wederom een typische shounen anime weten neer te zetten waar het dialoog wat minder is, maar de actie en de achterliggende verhaal vertelling weet dat weer helemaal goed te maken. Daarom verdient het alsnog een plek in de top tien.

Rick and Morty


Net als My Hero Academia is ook Ricky and Morty beland in hun vierde seizoen. Twee jaar geleden zei Birigitis al over Rick and Morty dat het een van de meest besproken animatie/komedieseries van het moment is en dat is nog steeds het geval. Men blijft terugkomen om te kijken welk avontuur de opa en kleinzoon nu weer gaan beleven. En natuurlijk werken de rijke karakters, de goede verhaallijnen en de ongekende mogelijkheden hier ook aan mee.
Lees de recensies die geschreven zijn over Rick and Morty.

Undone


De makers van BoJack Horseman hebben weer een nieuwe serie weten te maken die wordt omschreven als ‘a groundbreaking and genre bending animated series’. De animatiestijl van Undone is erg uniek en iets waar je even doorheen moet. Eenmaal gewend dan is het een serie gevuld met mysterie, emotie, authenticiteit en elementen die je erg doen nadenken. Zeker nominatie waardig.

Dit zijn ze dan! De tien nominaties voor beste animatieserie 2019 zijn bekend. Nu is het aan jullie de taak om te stemmen. Veel succes!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

tweemaalh
tweemaalh 27 december 2019, 13:59
BoJack was dit jaar weer top. Maar The Dragon Prince vind ik ook steeds beter worden
TnTNL
TnTNL 27 december 2019, 19:53
Nog zo'n lastige!
Hodja
Hodja 28 december 2019, 14:53
Attack on Titan voor mij, misschien wel één van de beste adaptations van de afgelopen 10 jaar.
BlackBiker
BlackBiker 28 december 2019, 17:23
Helemaal geen enkele serie die ik gezien heb of zelfs maar ken.
Wordt dan toch South Park denk ik. Daar heb ik ook dit jaar wel wat van gezien. Blijft grappig.
SB16
SB16 5 januari 2020, 12:03
Dat is jammer! Natuurlijk blijven series als South Park, Family Guy en The Simpsons ook leuk. Maar de reden waarom deze series niet op de lijst staan is omdat deze series al enig tijd zijn te zien. Ik denk dat ze dan meer zullen scoren op bekendheid.
Tjuz
Tjuz 29 december 2019, 00:37
Een kwestie tussen BoJack Horseman en Undone. Ik zou ook graag Harley Quinn toevoegen, maar daar zijn nog maar een aantal afleveringen van uit. BoJack had een kleine daling in kwaliteit deze eerste helft, dus voor mij is het verreweg Undone. Geniale serie.
Karzal
Karzal 3 januari 2020, 14:33
The Dragon Prince vond ik echt geweldig. Ik ben benieuwd of ze 't hier bij gaan houden of dat er nog een seizoen bij komt.
Log in om een reactie achter te laten