Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2021 - Beste animatieserie

Serie van het jaar 2021 - Beste animatieserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2021 en behandelt de categorie animatieserie. Van woensdag 5 januari tot en met zondag 6 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
We hebben er weer zin in! Er zit weer een jaar van lockdowns en binge-watching op en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken op de beste series van het afgelopen jaar. Dit jaar ben ik, net als de voorgaande twee jaar, verantwoordelijk voor het kiezen van de beste animaties van 2021. Een categorie die mij na aan het hart ligt, omdat het een andere en unieke manier biedt om een verhaal uit te drukken.

Er waren dit jaar veel geweldige animatieseries, maar slechts tein konden worden genomineerd voor een plaats in de MijnSerie Serie van het jaar verkiezing. Deze keer zijn de genomineerden gekozen met de hulp van lezers van MijnSerie en met mijn ongezouten mening.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2021;

Arcane




Arcane is een nieuwkomer als het gaat om series gebaseerd op bestaande videogames. Maar dat zegt niets. Deze serie veroverde de wereld stormenderhand toen het uitkwam. De unieke animatiestijl, gecombineerd met een zeer goede soundtrack en uitstekende thema's rondom politieke en sociale problemen, maken dit een serie die het bekijken waard is. En met een tweede seizoen op komst verdient deze serie dus echt een plekje in de top 10 animatieseries van 2021.
Lees de recensies die geschreven zijn over Arcane.

Big Mouth




De altijd herkenbare animatieserie voor jongeren over de hele wereld bereikte zijn vijfde seizoen. Net als de voorgaande seizoenen is Big Mouth niet bang om allerlei problemen aan te pakken die jongeren tegenwoordig tegenkomen als ze opgroeien. Door een vreemde, maar unieke animatiestijl te gebruiken en de personages een vertrouwde stem te geven, doet de show wonderen en verdient het een plek op de lijst van dit jaar.
Lees de recensies die geschreven zijn over Big Mouth.

Castlevania




Nog een serie gebaseerd op een videogame heeft de lijst weten te halen. Castlevania, dat zijn vierde en helaas laatste seizoen heeft bereikt, vertelt het verhaal van het laatste lid van de Belmont-familie en zijn strijd tegen vreemde en onmenselijke wezens. Het laatste seizoen liet zien hoe mooi deze serie eigenlijk is. Het dark-fantasy aspect en de goed geschreven karakters waren een mooi lichtpuntje dat door de hele serie scheen. Zeker een plekje op de lijst waard.
Lees de recensies die geschreven zijn over Castlevania.

Final Space




Het derde en laatste seizoen van Final Space bereikt ook de lijst. Seizoen één begon met een 8 (van mij, lees hier waarom) en seizoen twee met een 7,5. Seizoen drie ging weer goed omhoog en overtrof zelfs het eerste seizoen. Het merkwaardige verhaal en unieke personages waren een hoogtepunt. En zelfs met zijn hit-of-miss-komedie wist Final Space de lijst met genomineerden te bereiken.
Lees de recensies die geschreven zijn over Final Space.

Invincible




De eerste superheldenserie op deze lijst, Invincible. Hoewel ik de serie nog niet heb kunnen zien (damn you, Amazon Prime), heb ik gehoord dat Invincible een prachtige samensmelting is van je typische tienerdrama en een volwassen satirische kijk op het superheldengenre. Hoewel de serie het bronmateriaal niet 1-op-1 kopieert, combineert het wel aspecten om het verhaal interessanter te maken. Met zijn sterke stemmencast en scherpe animatie, verzekert deze serie een plek op de lijst met genomineerden.
Lees de recensies die geschreven zijn over Invincible.

Love, Death & Robots




Love, Death & Robots is een anthologieserie waarbij elke aflevering door een andere studio is gemaakt. Inmiddels heeft LDR al het tweede seizoen weten aan te tikken en die staat dan ook op de lijst. De verschillende verhaallijnen die in naar voren komen in dit nieuwe seizoen waren allemaal mysterieus, opwindend, vermakelijk en soms grappig. Wat maakt dat het voor de kijker behoorlijk pakkend was. Hoewel het seizoen twee niet wist te tippen aan het succes van het eerste seizoen, heeft Love, Death and Robots dus wel een plek weten te bemachtigen op de lijst.
Lees de recensies die geschreven zijn over Love, Death & Robots.

Marvel's What If




De tweede (en laatste) superheldenserie op deze lijst is niets minder dan Marvel's What If...?. De langverwachte animatieserie van Marvel studio's. De naam zegt het eigenlijk al. De serie draait om afwijkende handelingen die zorgen voor een nieuwe en compleet veranderde toekomst. De serie weet kundig veel verschillende helden uit verschillende multiversums samen te brengen in één sterk verhaal. De sterke premisse, gecombineerd met het samenhangende verhaal, herkenbare stemacteurs en nooit eindigende verrassingen zorgden ervoor dat deze serie de lijst bereikte en misschien zelfs de overwinning binnenhaalde.
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel's What If.

Rick and Morty




Hoewel Rick and Morty aan het begin van het jaar werd uitgezonden, betekent dat niet dat we het allemaal zijn vergeten. Integendeel, het vijfde seizoen van Rick and Morty was een schot in de roos. De geweldige verwijzingen naar de populaire cultuur, de slimme grappen en de wat vreemde afleveringen hier en daar laten zien wat Rick and Morty werkelijk is en waarom het de lof krijgt die het verdient. Het bereikt dan ook zonder problemen de lijst.
Lees de recensies die geschreven zijn over Rick and Morty.

Star Trek: Lower Decks




Ik herinner me dat ik het eerste seizoen van Star Trek: Lower Decks als screener zag en het een 7,5 gaf. Het tweede seizoen zet deze reeks voort met zijn goed uitgevoerde kijk op komedie binnen het Star Trek-universum. Seizoen twee blijft ook verwijzingen naar eerdere Star Trek-series gooien en maakt zichzelf en de gekkere kanten van Star Trek lekker belachelijk. Wat bijdraagt aan het plezier van de algehele serie. Seizoen één bracht de bal aan het rollen, maar seizoen twee kreeg deze rijzende ster op de lijst.
Lees de recensies die geschreven zijn over Star Trek: Lower Decks.

Star Wars: Bad Batch




Ik heb deze nieuwe serie binnen het Star Wars-universum nog steeds niet gezien. Echter, ik hoorde en las dat de donkere toon van de serie precies goed is, de spannende verhaallijn over goed vs. kwaad mooi is verwerkt en dat de goede animatie de serie compleet maakt. Het kinderlijke karakter van animatie doet niets af aan de duidelijke volwassen thema's die in de serie zijn verwerkt. Zo wordt het een serie waar iedereen van kan genieten. Reden genoeg om de serie toe te voegen aan de lijst.
Lees de recensies die geschreven zijn over Star Wars: Bad Batch.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (9)

Inter
Inter 25 december 2021, 15:08
Star Wars The Bad Batch!
moviethom
moviethom 25 december 2021, 15:20
Arcane: LoL was mij toch tegen alle verwachtingen in een pareltje zeg! voor mij DE serie van 2021 als je het mij vraagt
BlackBiker
BlackBiker 26 december 2021, 11:22
Star Trek: Lower Decks is de enige die ik heb gezien, maar ook erg leuk vond. Die wordt het dus voor mij.
Faceman
Faceman 27 december 2021, 12:39
Animatie is iets wat ik steeds meer ga waarderen. Meerde kanshebbers wat mij betreft. Invincible, What if....?, Rick&Morty en Love, Death & Robots, ben er nog niet uit.
TnTNL
TnTNL 27 december 2021, 13:05
Iedereen die de onbekende seriekijker leest weet waar ík op ga stemmen ^^
Curuni
Curuni 28 december 2021, 11:55
Rick and Morty voor mij.
Payaso
Payaso 5 januari 2022, 04:26
Ik ga voor Invincble, was toch een stuk harder dan ik had verwacht
JoosttAFCA
JoosttAFCA 6 januari 2022, 11:51
Dota dragonsblood had hier ook wel tussen gemogen.
Mandy1966
Mandy1966 6 januari 2022, 11:57
Gelukkig kun je een wild cad inzetten en zo alsnog stemmen op DOTA: Dragon's Blood.
Log in om een reactie achter te laten