Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2022 - Beste animatieserie

Serie van het jaar 2022 - Beste animatieserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2022 en behandelt de categorie animatie. Van maandag 2 januari tot en met zondag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Het is weer zover! Het jaar is weer voorbijgevlogen en dat betekent dat de Serie van het Jaar verkiezingen weer zijn begonnen. Aan mij om de categorie animatie te presenteren. Want wat een goed jaar was het voor animaties. Zeker als ik zo kijk naar de recensies die zijn geschreven over enkele genomineerden.

Dit jaar konden we in ieder geval weer veel spectaculaire animaties op de streamingdiensten streamen. Enkele series weten dit jaar de lijst met genomineerden wederom te behalen, maar ook nieuwkomers hebben hun plek weten te bemachtigen. Met behulp van lezers en andere schrijvers van MijnSerie zijn de genomineerde gekozen. Laten we beginnen!

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2022;

Attack on Titan


Attack on Titan
Attack on Titan ontbrak vorig jaar op de lijst met genomineerden, maar dit jaar keert de immens populaire anime terug. Met het tweede deel van het laatste seizoen kwam het verhaal in een nog hogere versnelling. Onbeantwoorde vragen worden beantwoord en de fans zien hoe Eren Yeager het letterlijk opneemt tegen de wereld. Het verhaal is prachtig in beeld gebracht door MAPPA studios en met de passende opening van SiM verdient Attack on Titan een plek in de top 10.
Lees de recensies die geschreven zijn over Attack on Titan.

Cyberpunk: Edgerunners


Cyberpunk: Edgerunners
Cyberpunk: Edgerunners heeft zijn plaats op de lijst ook opgeëist als een fenomenale toevoeging aan zijn bronmateriaal. De anime, gebaseerd op het spel Cyberpunk 2077, is flitsend, hyper gewelddadig en over het algemeen perfect voor het Cyberpunk-universum. Met een origineel verhaal, onderdeel van dit grotere universum, een geweldige soundtrack en een prachtige animatiestijl, moest Cyberpunk: Edgerunners wel weten hoe het gemakkelijk een plek kon krijgen op onze lijst van genomineerden.
Lees de recensies die geschreven zijn over Cyberpunk: Edgerunners.

The Boys Presents: Diabolical


The Boys Presents: Diabolical
Stel je een combinatie voor tussen The Boys en Invincible, dat is wat The Boys Presents: Diabolical is. Niet gek, als de verwrongen geesten achter deze beide series deze prachtige gruwel van een animatie hebben gemaakt. De verschillende stijlen in animatie werken vrij goed en de enorme cast vol met steracteurs zorgen voor een zeer levendige uitvoering van de meerdere personages. We kunnen deze serie gewoonweg niet aan de zijlijn laten staan. Het verdient een plek op de lijst van genomineerden. Al is het maar vanwege zijn gekte.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Boys Presents: Diabolical.

The Dragon Prince


The Dragon Prince
The Dragon Prince is terug op de lijst van genomineerden! De laatste keer, als ik me goed herinner, was toen de serie net aan zijn tweede seizoen in 2019 was begonnen. Nu, ver in hun vierde seizoen, staat de serie weer op het menu. De serie staat nog steeds in het teken van de worldbuilding en de introductie van nieuwe culturen en personages om het verhaal verder te brengen. En met een vijfde seizoen op komst verdient The Dragon Prince zijn plek op de lijst van genomineerden.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Dragon Prince.

I Am Groot


I Am Groot
I Am Groot. Zowel de naam van de serie als de beroemde quote van Groot, het boompersonage uit Guardians of the Galaxy. Wegens de overweldigende schattigheid van Groot heeft hij zelfs een komische en familiegerichte tv-serie weten te scoren op Disney+. De vijf afleveringen waarin we Baby Groot kunnen volgen op zijn avonturen zijn grappig en bieden een leuke ontsnapping aan de dreigingen in het MCU. Deze op zichzelf staande animatie is een genot van begin tot eind en verdient zijn plek op de lijst van genomineerden.
Lees de recensies die geschreven zijn over I Am Groot.

Love, Death & Robots


Love, Death & Robots
Een andere serie die weer op onze lijst van genomineerden staat is Love, Death & Robots. 2022 zag de release van hun derde seizoen met nog meer maffe avonturen, unieke animatiestijlen en prachtige afleveringen. We kregen dit seizoen ook ons favoriete trio terug te zien in Three Robots: Exit Strategies en in het derde seizoen verscheen één van de beste afleveringen tot nu toe. Reden genoeg om deze serie toe te voegen aan de lijst van genomineerden.
Lees de recensies die geschreven zijn over Love, Death & Robots.

Pokémon


Pokémon
Na 25 jaar kan Ash Ketchum zichzelf uitroepen tot top Pokémon trainer nadat hij wereldkampioen is geworden in de nieuwste Pokémon anime. Alleen daarom al kunnen we Pokémon toevoegen aan onze lijst van genomineerden. Maar naast deze enorme prestatie zijn er natuurlijk nog meer redenen om Pokémon in onze lijst op te nemen. Denk aan de interessante achtergrondverhalen die we over veel van de personages kregen, waaronder Pikachu als schattige Pichu. Maar ook de interessante raid gevechten die we tijdens deze nieuwe generatie zagen. Hoewel de serie zo'n 25 jaar lang relatief hetzelfde bleef, zorgden wat kleine veranderingen hier en daar ervoor dat deze anime een plekje op deze lijst kon verdienen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Pokémon: Ultimate Journeys.

Rick and Morty


Rick and Morty
Het zesde seizoen van Rick and Morty bleef ons tonen wat voor vreemde avonturen Rick en Morty beleven. Van ‘het doen van een Die Hard’ tot een soort Final Destination, de popcultuur referenties waren wederom sterk vertegenwoordigd. Dit seizoen dook ook wat dieper in het verleden van Rick, maar laat je daar niet door misleiden. We weten nooit wat juist is. Hoe dan ook, Rick and Morty landde een plaats in onze lijst door gewoon zichzelf te zijn. Een verhaal tussen een oude, norse wijsneus en zijn dwaze tienerkleinzoon.
Lees de recensies die geschreven zijn over Rick and Morty.

Star Trek: Lower Decks


Star Trek: Lower Decks
Een andere serie die terugkeert in onze lijst van genomineerden is Star Trek: Lower Decks. De Star Trek animatie over de ondersteunende bemanning die dient op één van Starfleets minst belangrijke schepen. Deze serie weet na drie seizoenen nog steeds het gevoel te vangen dat je kijkt naar een oude, gave Star Trek serie. Allemaal terwijl het in de kern ook een comedy blijft. Deze serie begon met een goed eerste seizoen en ontwikkelde zich tot een verbazingwekkend grappige en maffe animatie. Lower Decks verdient dus zeker een plek op deze lijst.
Lees de recensies die geschreven zijn over Star Trek: Lower Decks.

Tales of the Jedi


Tales of the Jedi
Vorig jaar hadden we Star Wars: Bad Batch, dit jaar hebben we Star Wars: Tales of the Jedi. Waar Bad Batch zich richtte op de troopers, richt Tales of the Jedi (je raadt het al) zich op de Jedi in het prequel tijdperk. En dat doet het op een prachtige manier. De serie verweeft het verhaal van de prequel trilogie perfect in een serie die het langzame verval van de republiek laat zien. Het is een donkere, diepe en krachtige serie die gezien kan worden als de ontbrekende schakel in de andere series en films van Star Wars.
Lees de recensies die geschreven zijn over Tales of the Jedi.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

BlackBiker
BlackBiker 27 december 2022, 15:17
Dat kan er voor mij als Trekkie maar één zijn: Star Trek: Lower Decks
Diabolic en Groot heb ik ook gezien, maar vond ik geen hoogvliegers. De andere series ken ik niet.
Travelgirl
Travelgirl 27 december 2022, 15:53
Ik heb maar een gezien, wel met plezier trouwens. Dus het wordt Love, Death & Robots.
tweemaalh
tweemaalh 27 december 2022, 16:59
Heel blij dat The Dragon Prince weer terug is. Wellicht dat mijn stem daarheen gaat
Futsudo
Futsudo 27 december 2022, 17:18
Van deze genomineerden gaat mijn stem naar Tales of the Jedi.
Karzal
Karzal 27 december 2022, 17:47
Ik mis toch wel The Legend of Vox Machina :) Had wat mij betreft beter gestaan dan I Am Groot! of The Boys - Diabolical. Wordt een wildcard denk ik
JanWillemK
JanWillemK 28 december 2022, 15:01
Voor mij is de grote winnaar Cyberpunk: Edgerunners, met Attack on Titan op de 2e plaats!
Log in om een reactie achter te laten