Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Series en 250 columns

Series en 250 columns

Ik ga even op een mijlpaal plaatsnemen. Op 1 augustus 2019 heeft MijnSerie de 250ste column gepubliceerd van mijn hand. Ik zal in deze column iets gaan vertellen over de columns die ik heb geschreven.
Op 14 maart 2014 kwam mijn allereerste column uit De Verwende Kijker. Vanaf die datum ben ik dus columns gaan schrijven, waarbij ik soms op ideeën werd gebracht door MijnSerie lezers of mijn man Roelof of dochter Nimuë. Ook gaven series mij soms een idee om iets te schrijven, zoals Breaking Bad en Walter White en zijn alter ego Heisenberg.

Naast dit soort columns, waren er ook columns voor de Serie van het Jaar Verkiezing en de hele leuke Onbekende Seriekijker. Sommige columns sloegen beter aan dan andere. Zo is De Onbekende Seriekijker een goed gelezen column, maar Uit De Oude Doos weer niet. Ook de Kijktip van de Week was geen lang leven beschoren. Maar dat geeft eigenlijk helemaal niets, want je probeert eens wat uit en het één werkt beter dan het ander.

Helaas heb je geen glazen bol om te kunnen voorspelen wat nu wel aanslaat en wat niet. Columns schrijven is eigenlijk net als series kijken, de ene serie wordt enorm goed bekeken en dus vernieuwd en de andere serie faalt hopeloos al in het eerste seizoen. Maar waar ik het meeste plezier aan heb beleefd sinds 2016 is Showtime. De wekelijkse radiocolumn die ik samen met Peter Oostrom maakte voor zijn radioprogramma Ochtend Oostrom bij Roulette FM.

Elke zaterdag was ik te horen op de radio met een column over een serie die ik had gezien. Ik zocht daarbij een muzieknummer uit die in de serie te horen was. Showtime hield in mei 2018 op. Maar inmiddels hebben Peter en ik de draad weer opgepakt in de vorm van een maandelijkse MijnSerie podcast. En sinds maart 2018 maak ik maandelijks een column, waar deze ook onder valt, Series en …

De ene column is makkelijker te schrijven dan de ander. Hoe dat komt weet ik niet, maar zolang de ideeën blijven komen en de MijnSerie lezer nog steeds graag het interview wil invullen van de Onbekende Seriekijker zal ik zeker niet stoppen met columns schrijven. Want ook de Serie van het Jaar Verkiezing blijft leuk om te doen. Al is soms niet iedereen het eens met de keuze van series. De volgende column wordt weer een Onbekende Seriekijker, de 84ste alweer. Op naar de 100ste Onbekende Seriekijker en de 500ste column.

Met vriendelijke feestelijke groet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

Inter
5 september 2019, 14:37
Gefeliciteerd met je mijlpaal! Echt goed bezig! Respect!
1
Mandy1966
5 september 2019, 15:30
Dank je wel.
0
E71
5 september 2019, 18:41
Petje af
1
crix
6 september 2019, 06:13
Thanks
1
TnTNL
6 september 2019, 08:15
Gefeliciteerd Mandy! Ik lees je posts vaak met plezier =)
1
Log in om een reactie achter te laten