Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2018 - Beste animatieserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie animatie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.

Animatie, de illusie van beweging die ontstaat door het snel achter elkaar afspelen van stilstaande frames. 'Vroeger' kenden we animatie vooral van Disneyseries als The Rescue Rangers en Ducktales. Wat te denken van de animatiestijl van Beestenbos is Boos? Ook de Japanse mangaseries mogen niet worden vergeten, bij het grote publiek bekend geworden door Pokémon en Dragonball Z. Dankzij film- en serieplatforms als Netflix krijgt de volwassener Japanse manga nu ook een breder podium. Tot slot de categorie series in de 3D-computeranimatiestijl waar Pixar groot mee is geworden. Al die stijlen hebben hun eigen sterke en zwakkere series. Onderstaand vind je de tien nominaties voor de beste animatieserie van 2018.


Adventure Time



2018 is het jaar van de laatste aflevering van de Cartoon Network serie Adventure Time. De belevenissen van Finn en zijn gele hond Jake in Ooo zijn ten einde gekomen. De bizarre wereld waar alles, maar dan ook werkelijk alles, kan gebeuren. Deze nominatie als kleine ode aan een van de meer tot de verbeelding sprekende animatieseries van de afgelopen jaren.


Attack on Titan



Het huidige seizoen van Attack on Titan, dit jaar uitgezonden, is weer bejubeld. De actierijke serie volgt Eren Yeager, die uit is op wraak nadat de gigantische titanen zijn stad hebben vernietigd en zijn moeder hebben gedood. De zeer straks geanimeerde serie van MBS wordt in het derde seizoen in 2019 weer hervat.
Lees de recensies die geschreven zijn over Attack on Titan.


BoJack Horseman



In 2014 kwam Netflix met BoJack Horseman op de proppen. De tragikomische animatieserie over een paard met zijn absurdistische humor heeft een eigen plekje in animatieland veroverd. Ook het dit jaar uitgezonden vijfde seizoen kreeg weer veel positieve reacties. BoJack Horseman heeft echt een eigen stijl, waarmee een nominatie is verdiend.


Castlevania



Deze animatieserie voor volwassenen is gebaseerd op de Japanse videogames Castlevania: Curse of Darkness en Castlevania III: Dracula's Curse en volgt de vampierjager Trevor Belmont. Hij beschermt Wallachia tegen Dracula en zijn monsterlijke volgers. Groot pluspunt van deze serie is dat de tekenstijl trouw is gebleven aan de Japanse anime. De Netflix-serie is vol lof ontvangen en inmiddels vernieuwd voor een derde seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Castlevania.


Family Guy



Al sinds 1999 kunnen we genieten van de avonturen van de familie Griffin. Deze Seth MacFarlane-serie weet al jaren veel kijkers aan zich te binden en zal ook in 2019 doorgaan. Bijna iedereen heeft wel een halve aflevering over de alledaagse Amerikaanse problemen van Peter Griffin, die altijd volledig uit de hand lopen, gezien. Problemen die opgelost worden door tactisch onvermogen voorzien van de typische Seth MacFarlane-humor. Ze vormen de kracht van de serie. Ook de plannen en experimenten van de kleine Stewie mogen niet worden onderschat.
Lees de recensies die geschreven zijn over Family Guy.


South Park



Een van de langstlopende en meest populaire animatieseries blijft South Park. Hoewel al menig jaar wordt afgevraagd hoe lang Stan, Kyle, Cartman en Kenny nog avonturen blijven beleven. De donkere humor is allesbehalve subtiel, zelfs grof te noemen. Toch blijft South Park ieder jaar (meestal) weer zeer scherp en neemt het de actualiteit op de hak.
Lees de recensies die geschreven zijn over South Park


Sword Art Online



Een veelgenoemde serie door de leden van Mijnserie is Sword Art Online, van de Japanse zender Tokyo MX. In deze animeserie zijn tienduizend spelers ingelogd in het spel Sword Art Online. Zij doen dat met een Nerve Gear, die een virtuele realiteit laat zien. Het probleem? Als je in het spel sterft, doe je dat ook in het echt. Hoofdpersonage Kirito probeert de honderd levels uit te spelen om het spel levend te verlaten. In 2018 kreeg deze serie een derde seizoen, nadat in 2014 het tweede seizoen is uitgezonden.


The Dragon Prince



De Netflix-serie The Dragon Prince ging in september van dit jaar in première op de streamingdienst en krijgt veel lovende kritieken. De serie bindt zowel jonge als oude(re) kijkers aan zich door de combinatie van een goed verhaal en prachtige, rijke animaties. Een vervolg is dan ook al aangekondigd. In The Dragon Prince belanden twee prinsen in een avontuur van epische proporties om de vrede in de magische wereld terug te brengen. Van de bedenkers van The Last Airbender.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Dragon Prince.


The Simpsons



Deze gele wereld vraagt niet langer om een introductie. Al sinds 1989 worden maatschappelijke thema's uitgediept en op de hak genomen. Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie Simpson worden er met de jaren niet ouder op en zijn, met ups en downs, al dertig jaar actief in het vak. Al dertig jaar doen de Simpsons vooral waar ze lekker zelf zin in hebben en voorlopig zullen ze dat blijven doen. De FOX-serie is niet voor niets de langstlopende animatieserie op het kleine scherm.


Trollhunters



De Netflix-serie Trollhunters is wellicht wat minder bekend bij het grote publiek. Trollhunters is een serie gebaseerd op een roman van Guillermo del Toro en Daniel Kraus en speelt zich af in de fictieve stad Arcadia. Met zijn vrienden, mens en trol, moet Jim Lake Jr. trollen beschermen tegen magische, sterke bad guys. Met onder andere Kelsey Grammer en de inmiddels overleden Anton Yelchin heeft Netflix enkele top stemacteurs in huis gehaald. Trollhunters wordt met het seizoen steeds beter gewaardeerd, die ook hier leidt tot een verdiende nominatie.
Lees de recensies die geschreven zijn over Trollhunters.


De nominaties voor deze categorie zijn bekend. Veel succes met stemmen!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_tweemaalh
28 dec 2018 14:10 -
Ik ga voor BoJack. IJzersterk afgelopen seizoen
Reageer
avatar_anonymous
28 dec 2018 14:14 -
Rick en Morty natuurlijk :)
Reageer
avatar_Arjensky
28 dec 2018 14:19
Het is ook mijn keuze hoor, maar Rick and Morty had in 2018 toch geen afleveringen?
Reageer
avatar_anonymous
28 dec 2018 14:30
Bijgewerkt op: 28 dec 2018 14:31
Nee laatste zomer 2017
Reageer
avatar_Roeman
28 dec 2018 18:07
Bijgewerkt op: 28 dec 2018 18:36
Klopt Rick and Morty is uit de lijst gehaald. Dank je wel
Reageer
avatar_eptic
28 dec 2018 17:13 -
South park blijft nummer 1
Reageer
avatar_Pllawkwardouat
28 dec 2018 18:00 -
Zo blij dat Sword art online is genomineerd. De anime is echt heel goed en blijft mijn favoriete animatie serie.
Reageer
avatar_Solis
29 dec 2018 00:31 -
Ik kijk niet echt naar animatieseries. Archer vind ik dan wel weer geweldig.
Reageer
avatar_hero88
29 dec 2018 02:02 -
Geen van alle dragon ball staat nog steeds #1
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Life (2020). We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
Televisieserie richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.
Gisteren, 14:00
Nieuwe en terugkerende series staan er in het nieuwe schema van The CW. Het schema dat vanwege de coronapandemie later start dan normaal.
Gisteren, 13:00
Aankomende maand wordt het zevende seizoen van The Flash (2014) toegevoegd aan het aanbod van Netflix, een aantal dagen na de première bij The CW.
Gisteren, 12:00
Showtime heeft aangekondigd dat er een film komt van de dramaserie Ray Donovan, zodat de serie een afgerond einde krijgt.
Gisteren, 11:00
2
In deze aflevering van de MijnSerie Podcast is KLEM serie van de maand.
woensdag, 14:00
2