Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Temuera Morrison

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Temuera Morrison ook op zijn cv heeft staan.

In a Galaxy Far Far away... een heelal dat inmiddels tot in de kleinste uithoeken door Disney wordt verkend, vinden we ook Boba Fett. En laat deze Boba Fett nu sinds heel recent zijn eigen serie op de streamingdienst hebben. Temuera Morrison kan erover meepraten.

Deze acteur uit Nieuw-Zeeland kruipt opnieuw in de huid van dit volgende Star Wars-personage dat verder wordt uitgediept. Dat deed hij al eerder. In The Empire Strikes Back gaf hij in 2004 - de dvd-versie - al stem aan Boba Fett, hoewel hij daar geen officiële credits voor kreeg. De originele The Empire Strikes Back uit 1981 valt echter wel samen met het begin van de carrière van Morrison.

Want hoewel Morrison in 1973 op dertienjarige leeftijd al is te zien in de film Rangi's Catch, start zijn carrière eigenlijk tien jaar later pas goed. Dat is in de televisieserie Mortimer's Patch, gevolgd door de film Other Halves.

Twee jaar daarna, in 1986, gaat het ineens hard. Morrison is in twee series tegelijkertijd te zien. In Seekers speelt hij Selwyn Broadhead, een makelaar die een vreemde uitnodiging krijgt. Na een bijzonder diner belandt hij in een spel waarin hij een erfenis van 250.000 dollar kan winnen. Een typische tienerdramaserie, maar dan uit de jaren '80. In Adventurer, een serie over een onwillige zeereis die hopeloos mislukt waarna na een schipbreuk een strijd op leven en dood ontstaat, speelt Morrison het karakter Maru.

In de jaren die volgen wisselt Morrison kleine gastrollen in series - bijvoorbeeld Gloss, The Grasscutter en Shark in the Park, af met films. Een terugkerend aspect in zijn carrière blijft Star Wars. Hij leent zijn stem aan karakters die in verschillende video games van de reeks terugkeren en hij is in 2002 te zien in Episode II - Attack of the Clones, opvallend genoeg als Jango Fett (de vader van...). In Episode III - Revenge of the Sith, speelt hij dan weer Commander Cody.

Aan het einde van de zeroes doet Morrison het wat rustiger aan. Hij keert terug naar het Australische continent, waar hij zijn acteercarrière begon, en neemt een tijdelijke rol in de ziekenhuissoap Shortland Street aan. En hoewel de soap over het algemeen niet al te best wordt gewaardeerd, gaat hij al vanaf 1992 mee en worden er ook nu nog nieuwe afleveringen uitgezonden.

Leuk is ook de verschijning van Morrison in de miniserie Spartacus: Gods of the Arena. Een echte vastere rol in een serie speelt hij echter pas weer in Tatau. Deze miniserie uit 2015 draait om een bovennatuurlijke moord op de Cook eilanden, waar op dat moment niets is wat het lijkt.

In het jaar daarna leent hij zijn stem aan de kinderserie The Barefoot Bandits, waar drie kinderen alle geheimen van het eiland Ngaro willen ontrafelen.

Na een rol in het Jason Momoa-vehikel Frontier (2016) - over de bonthandel in Canada van de Hudson's Bay Company - keert Morrison opnieuw terug naar het Star Wars universum. In 2020 vertolkt hij opnieuw de rol van Boba Fett in The Mandalorian. Het succes van die serie en het verhaal van Boba Fett zorgen uiteindelijk voor de stand-alone serie die nu op de streaminggigant van start is gegaan.

Met The Book of Boba Fett is er dus genoeg Star Wars om (nog) eens te bekijken! Mocht je liever voor een verhaal met Jason Momoa gaan, dan kun je naast Frontier altijd voor de bioscoop kiezen. Morrison is te zien in Aquaman en het vervolg daarop - Aquaman and the Lost Kingdom - dat in 2022 in de bioscoop verschijnt.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Temuera Morrison heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Video on youtube
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst