Nancy Drew (2019)

7.2 / 10
45 min
Mysterie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Bo Verhoef geeft "Nancy Drew (2019) - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Bo Verhoef op 17 oktober 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Nancy Drew (2019) - Eerste aflevering

The CW’s nieuwste versie van Nancy Drew maakt iets vanaf de eerste seconde glashelder: dit is niet de ouderwetse detective die je vroeger met je oma keek. Zeg maar dag tegen die vertrouwde wijze detective, want The CW brengt je een spiksplinternieuwe versie .

De pilot van Nancy Drew is misschien nog wat ruw hier en daar en doet enigszins vermoeden alsof The CW weer een serie als zovelen uit de kast heeft getrokken..

De eerste aflevering begint met een 18-jarige Nancy Drew (Kennedy McMann), die bekend staat om het oplossen van onmogelijke mysteries in de kustplaats Horseshoe Bay in Maine. Na een familietragedie raken de plannen om te gaan studeren snel ontspoord en brengt Nancy haar tijd door met werken in het restaurant van de stad. Op een nacht wordt een bekende inwoner vermoord buiten het restaurant en Nancy en vier van haar tienercollega’s worden snel bij de misdaad betrokken. Terwijl de groep werkt om hun onschuld te bewijzen, leren ze al snel dat er veel meer geheimen en een bovennatuurlijk mysterie op de loer liggen in de schaduw.

Klinkt dit niet enorm herkenbaar? Je kunt in ieder geval niet ontkennen dat ook deze serie in dezelfde lijn ligt als Riverdale, de populairste serie van The CW van dit moment. De opbouw, de dialogen en ook de muziekkeuzes geven het gevoel alsof The CW weer dezelfde scorende elementen uit de kast heeft getrokken en in de herhaling heeft gegooid. Vanaf het moment dat Nancy haar verhaal begint te vertellen, weet je dat de schrijvers ook hier niet bang zijn om het verhaal op een bepaalde manier neer te zetten en het mysterie echt mysterieus te laten lijken. Samen met deze nieuwe versie van Nancy Drew proberen ze dit welbekende karakter over te brengen aan een jonger en frisser publiek. En weet je wat? Ik denk dat het gaat werken.

Al met al heeft Nancy Drew dus alle ingrediënten om de volgende grote hit van The CW te worden.

Maar de problemen waarmee Nancy Drew en haar vrienden worden geconfronteerd voelen wel authentieker en meer reëel voor jongvolwassenen. Zelfs met een spook dat vermoedelijk rondloopt, voelt het allemaal veel realistischer en wil ik de serie eigenlijk liever vergelijken met Pretty Little Liars of de vroegere afleveringen van Twin Peaks, dan met Riverdale. Dat wil niet zeggen dat Nancy Drew niet net zo’n hitserie als Riverdale of Pretty Little Liars zou kunnen worden. Er zitten zeker meer mogelijkheden en verrassende elementen in deze serie, die die andere series al een tijdje verloren hebben (of hadden in het geval van Pretty Little Liars).

Eigenlijk staat of valt deze serie met hoe het hoofdpersonage wordt neergezet. De keuze om van Nancy een ervaren tienerdetective te maken, in tegenstelling tot iemand die haar eerste mysterie onderzoekt, creëert een frisse en vermakelijke basis voor de serie. McMann speelt haar Nancy ongelooflijk charmant. Ik denk dat de kijkers ook de karakters George Fayne (Leah Lewis), Nancy’s voormalige middelbare school kwelgeest, en Bess Marvin (Maddison Jaizani), een verwend rijk meisje met een mysterieus verleden, zullen gaan waarderen. Terwijl hun personages enigszins tegenstrijdig beginnen, is de dynamiek tussen de drie acteurs namelijk veelbelovend. Buiten dit trio blijven de andere personages nog iets meer op de achtergrond, maar de serie zal ons vast later kennis laten maken met hen.

De pilot van Nancy Drew is misschien nog wat ruw hier en daar en doet enigszins vermoeden alsof The CW weer een serie als zovelen uit de kast heeft getrokken, maar legt eigenlijk de basis voor een echt vermakelijke serie. De serie speelt op bijna alle juiste manieren in op de Riverdale-hype van The CW en beweert tegelijkertijd dat het een bekend, maar wel een fris soort tienerdrama is. Al met al heeft Nancy Drew dus alle ingrediënten om de volgende grote hit van The CW te worden.
Volg Nancy Drew (2019)
Vorige aflevering
The Whisper Box
01x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Bancroft - Seizoen 2

8

High Fidelity - Eerste aflevering

7

The Magicians - Seizoen 3 (DVD)

8.5

World on Fire - Seizoen 1

8

Spinning Out - Seizoen 1

8.5

Hunters (2020) - Eerste vijf afleveringen

9.5