Mord uden grænser

7.6 / 10
43 min
Actie, Misdaad, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.6 / 10
2seizoenen/16afleveringen/2015 - 2018 
NetwerkDR1
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:43 min20152018 (Beëindigd)
Genres:ActieMisdaadDrama
Netwerk:DR1
Mord uden grænser is een Deense actieserie van de zender DR1. De serie ging in première op 22 februari 2015.

Mord uden grænser gaat over een politieteam bestaande uit de Belgische Alicia, Harald uit Denemarken en Jackie uit Duitsland die in het leven wordt geroepen, nadat drie lichamen tegelijkertijd gevonden worden in Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen. De moorden lijken het werk van eenzelfde dader. 'The team' zal er echter al snel achter komen dat er meer achter deze moorden schuilt dan eerst gedacht: ze zijn slechts het topje van de ijsberg. De agenten moeten het opnemen tegen de bikkelharde leider van een gewetenloze Europese criminele organisatie.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 8
Seizoen 2

Populaire reacties (2)

avatar gumstarr
7
12 dec 2015
1992. Borgen. Top Boy. Deutschland 83. The Returned. De ons omringende landen hebben de afgelopen jaren afzonderlijk van elkaar al wel bewezen, dat zij de kunst van het serieknutselen tot in de puntjes beheersen. Maar wat zou er gebeuren als een aantal van hen de handen in één slaan om sámen tot een nieuwe pièce de résistance te komen? Zou het resultaat indrukwekkender zijn dan de som der delen? Zou het ‘t zelfde zijn als wanneer Flea, Travis Barker, Slash en Jimmy Page af en toe in de garage van Flea’s moeder samen zouden komen om een beetje te jammen? Zou ‘t nog gruwelijker zijn dan je aanvalslinie met Messi, Ronaldo én Ibrahimovic in Fifa 16? Dat oordeel kun je nu helemaal zelf vellen, want o.a. het Deense DR1, de Duitse ZDF en het VTM van onze Zuiderburen hebben de krachten gebundeld in de politiethriller The Team.

Verspreid over Europa worden een aantal dode prostituees aangetroffen. Iemand heeft ze recht in het gezicht geschoten en is er vervolgens met één van hun vingers vandoor gegaan. Zo blijkt maar weer dat ook moordenaars behoefte hebben aan structuur en regelmaat. Omdat je van één detective niet kan verwachten dat hij of zij wel even drie grensoverstijgende moorden oplost, stelt Europol in al haar wijsheid het projectteam Dooie Temeiers op. Hoofd van het team is Harald Bjørn uit Denemarken en hij wordt geflankeerd door de Duitse hoofdcommissaris Mueller (want zo heten ze allemaal daar) en de Vlaamse Alicia Verbeek. Samen snuffelen zij met hun vergrootglas half Europa af en ontdekken al snel dat achter de moorden een nog veel grotere berg van ellende schuilgaat.

Met dialogen in het Vlaams, Frans, Deens en Duits is The Team de natte droom voor de polyglotte seriefanaat. De camera duikt in rap tempo van Antwerpen naar Berlijn en van Berlijn naar Kopenhagen en de hoofdrolspelers passen hun lingo daar met kinderlijk gemak op aan. Grappig concept. De vraag was alleen of 1+1 ook daadwerkelijk 3 zou zijn en dat is wat mij betreft niet helemaal het geval. In tegenstelling tot veel opgepoetste Amerikaanse series is The Team lekker no nonsense, maar het mist die klemmende Nordic Noir vibe waar we allemaal zo goed op gingen bij series als Forbrydelsen en Bron|Broen. Ook van het rauwe rafelende randje dat je misschien kent van Franse moetkijkers als Braquo en Engrenages is niet echt sprake.

Neemt niet weg dat je deze hoedunnit best kan kijken, al zou het alleen maar zijn omdat Lars Mikkelsen er inzit. Me gusta Lars Mikkelsen. Hij was een baas in zo’n beetje elke serie die ik liefheb (Borgen, Those Who Kill, House Of Cards, Sherlock, 1864, enzovoorts enzovoorts) en zet die lijn in The Team onverdroten door. Hij heeft iets koels en stoïcijns wat hem heel prettig maakt om naar te kijken. Vind ik dan. Ook de rest van de cast doet in grote lijnen wat het moet doen, al had de Duitse Jasmin Gerat (Jackie Mueller) mij bespaard mogen blijven. Ik weet niet precies wat het is, maar iets aan haar irriteert. Niet “ik-ben-een-jonge-moeder-en-ik-neem-lekker-de-bugaboo-mee-naar-een-afgeladen-rollende-keukens-festivalterrein-om-daar-eens-even-lekker-iedereens-schenen-bond-en-blauw-te-beuken” irritant, maar veel scheelt het niet. Misschien is het de manier waarop ze Engels praat of wellicht de ietwat arrogante air die hardnekkiger aan haar karakter plakt dan schandalen aan Sepp Blatter. I don’t know. Maar goed, je kunt niet alles hebben. Mocht Wilders ooit gelijk krijgen en de Europese Unie als een kaartenhuis in elkaar storten, dan hebben we naast de gebakken peren in ieder geval The Team nog.

www.gumstarr.com
avatar Sproet2jes
8
7 dec 2015
Goeie deense crimi ..
'n aanrader voor de scandinavische serie kijker.

Vergelijkbare series

Bron/Broen
6 stemmen
Prison Break
3 stemmen
Salamander
3 stemmen
Springfloden
3 stemmen
Breaking Bad
2 stemmen
Mord uden grænser