Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "The Team - seizoen 2" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 30 juli 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Team - seizoen 2

Na het succes van het eerste seizoen van The Team in 2015 werd er besloten om een vervolg te maken van deze internationale Europese productie waarbij omroepen uit Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en België een samenwerkingsverband waren aangegaan. Voor dit tweede seizoen werd een nieuw team samengesteld. Hierdoor kun je The Team 2 niet als een vervolg zien van het eerste seizoen waarin het internationale politieteam bestond uit Veerle Baetens (Code 37) Lars Mikkelsen (The Killing) en Jasmin Gerat (SOKO Köln).

Wat aanvankelijk lijkt op een terroristische of een racistische moord zal echter vertakkingen krijgen naar de illegale kunsthandel.



In de tweede jaargang vertrekt het verhaal in het Deense grensgebied met Duitsland, waar in een opvangtehuis voor illegale vluchtelingen iemand te keer gaat met een automatisch wapen. Wat aanvankelijk lijkt op een terroristische of een racistische moord zal echter vertakkingen krijgen naar de illegale kunsthandel.

Het onderzoek naar deze massamoord komt in handen van de Deense commissaris Nelly Winther (Marie Bach Hansen, Arvingerne), een alleenstaande moeder die pas terug is uit Afrika. Winther is een dame die stevig in haar schoenen lijkt te staan en staat dan ook flink haar vrouwtje als ze moet samenwerken met het Duitse hoofd van de sectie Mensenhandel uit Hamburg, Gregor Weiss (Jürgen Vogel, Tatort). Weiss in een doorgewinterde politieman die al toe is aan zijn derde huwelijk. Zijn oudste dochter is een probleemgeval en wordt geregeld opgepakt bij betogingen en andere illegale acties. Gregor is zo’n typische macho die we wel eens meer tegenkomen in politiereeksen.

Wanneer een van de slachtoffers van de massamoord een jonge Belgische Syrië-strijder blijkt te zijn, wordt de ietwat naïeve Paula Liekens (Lynn Van Royen, De Dag) aan het team toegevoegd. Liekens heeft pas promotie gemaakt bij de Belgische geheime dienst en dit is haar eerste grote internationale opdracht.

Mord uden grænser
© DR1


De interactie tussen de drie agenten is van meet af aan vrij gemoedelijk en hun samenwerking verloopt dan ook vlot. Dat kan van het onderzoek niet gezegd worden, dat vordert juist zeer langzaam. De aanname van een terroristische of racistische aanslag blijkt niet helemaal te kloppen. Het onderzoek verplaatst zich langzaam maar zeker naar de illegale kunsthandel uit Syrië en dus moeten de agenten ook de piste van terrorisme verder blijven onderzoeken.

Wat door deze acht afleveringen durende reeks heen vooral opvalt, is dat de levens van de belangrijkste nevenpersonages meer uitgespit worden dan die van de drie agenten. Je krijgt wel een inkijk in hun leven maar dat is bijna marginaal te noemen ten opzichte van de dingen die je te weten komt over heel wat nevenpersonages.

Het acteerwerk van het trio is degelijk te noemen maar echt spetteren doet het drietal niet. Het blijft allemaal vrij steriel, hoewel ze naar het eind toe toch iets meer loskomen. Vooral het personage van Paula Liekens groeit gestaag in de reeks. Een extra vermelding voor acteur Navid Negahban (Homeland), die boven zichzelf uitgroeit in de rol die ze hem hier hebben toebedeeld.

We kunnen besluiten dat het tweede seizoen van The Team een degelijke politiereeks is met een interessant plot dat zorgt voor de nodige spanning maar soms toch een beetje te braafjes overkomt.
Volg Mord uden grænser
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
02x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Dessingp
17 nov 2018 09:24 -
Seizoen twee is beduidend zwakker niet in het minst door de acteurs. Overigens dure de afleveringen geen 43 minuten maar eerder ruim 55.
Reageer
avatar_Mandy1966
17 nov 2018 09:39
De tijdsduur kun je zelf wijzigen. Onder koop serie bij de info op de serie pagina staat wijzig content. Als je daar op klikt kun je zelf de content inclusief de tijdsduur wijzigen. Na goedkeuring zal de wijziging worden doorgevoerd.
Reageer
Mord uden grænser