Messiah (2020)

7.5 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Mandy Gelling geeft "Messiah (2020) - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 18 januari 2020.
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Messiah (2020) - Seizoen 1

"It doesn't matter if he's real, he's good."

Zo droog als een Maria biscuitje, dat kun je Messiah (2020) wel noemen. Af en toe krijg je een klein beetje thee om de droogte weg te spoelen maar het is slechts net genoeg om het lekker te vinden. Messiah (2020) zou gaan over de tweede komst van Jezus, maar is dat het ook? Is al-Masih (Mehdi Dehbi, Tyrant) wel een profeet of zelfs de zoon van God? We leren Al-Masih in de tien aflevering kennen, net als de rest van de wereld. We zien en horen ook wat CIA-agente Eva Geller (Michelle Monaghan, The Path) vindt van de nieuwe Messias.

Het verhaal is voorspelbaar en dat is jammer. Dat had in mijn ogen niet gehoeven. Mocht er een tweede seizoen gaan komen, dan hoop ik dat de losse draadjes aan elkaar worden geknoopt. Is het eerste seizoen ook gelijk het laatste, dan blijven er te veel vragen over om het een bevredigend einde te vinden. De serie Messiah (2020) hinkt op twee gedachten. Zou de komst van Jezus de wereld kunnen ‘redden’ of zou de wereld gestort worden in complete chaos? Ook rijst de vraag waarom zoveel mensen stompzinnig, excuus voor de nogal boude uitspraak, achter een zwijgzame man aanhollen.

What better agent of chaos than a new messiah

Alsof met de komst van deze wrede, brutale, respectloze, arrogante, liefdeloze en charismatische charlatan of profeet alle problemen worden opgelost. De man beantwoordt vragen niet maar geeft een vraag terug. Hij wil duidelijk de wereld ontwrichten en ik moet zeggen; dat lukt hem aardig. Mensen hoop geven om die binnen niet afzienbare tijd met de grond gelijk te maken. Jezus was een groot redenaar en een leraar, deze man is dat absoluut niet. En toch geloven duizenden, vaak wanhopige, mensen deze zwendelaar en goochelaar.

© Netflix


I am here to bring about the world to come.

Het verhaal over de mensen om hem heen blijft een beetje op de achtergrond, al krijg je opeens in de laatste paar afleveringen enorm veel biscuitjes en thee te verwerken. Meer dan genoeg om je aandacht vast te houden in ieder geval. Sommige verhaallijnen bewandelen de begane paden en vertellen dus niets nieuws. Sommige zijn ook zo voorspelbaar dat ze werkelijk niets toevoegen. Maar de verhaallijnen, en dat zijn er helaas te weinig, die wel interessant zijn, worden helaas maar half uitgewerkt.

De beelden van Messiah (2020) zijn soms heel verwarrend. In de eerste paar afleveringen zijn de overgangen tenenkrommend slecht om in de laatste paar afleveringen heel mooi en geloofwaardig te worden. Je zou bijna kunnen denken dat de serie uit twee verschillende delen bestaat en zelfs een beetje schizofreen is. Ook omdat er niet alleen Amerikaans wordt gesproken, is het verhaal geloofwaardig en kunnen de acteurs goed uit de voeten met het soms verwarrende script. De fantasie van de makers gingen volgens mij af en toe alle kanten op, behalve de goede.

De serie is zeker controversieel. Jordanië, waar de serie deels is opgenomen, heeft gevraagd aan Netflix om de serie daar niet uit te brengen. In de islamitische wereld is de serie niet met open armen ontvangen vanwege de naam Al-Masih. Maar Netflix trekt zich ogenschijnlijk weinig aan van de kritiek en laat, terecht, het aan de kijker over wat deze wel en niet gelooft. De serie is niet op waarheid berust en is ontsproten uit het brein van bedenker Michael Petroni, die goed naar Homeland heeft gekeken, maar daardoor zijn eigen verhaal uit het oog is verloren.

Voor nu krijgt Messiah (2020) van mij een 6.5. Mocht er een tweede seizoen komen dan laat ik deze graag aan mij voorbij gaan.
Volg Messiah (2020)
Vorige aflevering
The Wages of Sin
The Wages of Sin
01x10
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_Javelin
18 jan 2020 22:59 -
Sorry maar ik ben het echt totaal oneens met deze recensie. Messiah is eindelijk weer eens een serie waar je er niet al 1000 van gezien hebt. Het was voor ons een verhaal dat je direct pakte en wat is het acteerwerk sterk. Continu heb je geen idee of het nou echt de 2e Jezus is of dat je naar een oplichter zit te kijken. Voor ons 1 van de beste series die Netflix heeft uitgebracht en ik kan niet wachten op het tweede seizoen.
Reageer
avatar_Roeman
18 jan 2020 23:09
Goed te horen dat jullie de serie wel goed vonden. Ik hoop dan ook binnenkort op MijnSerie te kunnen schrijven dat de serie vernieuwd is.
Reageer
avatar_Biineke
21 jan 2020 12:01
Volledig met jou eens !
Reageer
avatar_Jennifer30
23 jan 2020 13:15 -
Mooi verwoord Mandy, zelf heb ik de serie met moeite uit gekeken. De vergelijking die naar homeland word gemaakt, is voor mij totaal niet herkenbaar! Seizoen twee zal ik dan ook di
Reageer
avatar_chibichiii
02 feb 2020 13:23 -
Ik ben het ook niet eens met deze recensie, tot dusver heb ik tot aflevering 8 gekeken en vind ik het enorm jammer dat er maar 10 afleveringen zijn. Ik had graag meer afleveringen willen zien.
Wat ik enorm goed vind aan deze serie zijn de acteurs van El-Masih en Eva die zetten hun personages perfect neer. En het tweede wat me erg aanspreekt is het feit dat de serie geen antwoorden voorkauwt maar de kijkers zelf laat beslissen. Je schrijft in jou recensie over El-masih dat deze wreed, liefdeloos en arrogant is. Maar dat heb ik tot dusver helemaal niet erin gezien. Sterker nog ik vind het eerder het tegenovergestelde hij is wel degelijk begaan met de mensen om hem heen, dit werd duidelijk met zijn omgang met Rebecca, met Eva en met Felix. Ik vond voor een eerste seizoen tenminste zover als ik nu gekeken heb een perfecte opzet voor seizoen 2. De serie is ook lang niet zo voorspelbaar als jij doet laten geloven in je recensie xD. Zo was er maar 1 moment wat ik aan had zien komen, maar meerdere momenten die ik verwacht had dat het anders zou lopen. De verhaal lijn moet nog wel iets meer op gang komen, maar het heeft absoluut potentieel en ik vind dit seizoen geeft genoeg om naar uit te kijken. Ik vind het ook terecht dat Netflix zich niks van de negatieve islamitische reacties aantrekt. Geloof is een persoonlijk iets, dat zou geen invloed moeten hebben op wat er beschikbaar gesteld word of niet.
Reageer

Nieuwste recensies

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7