Master of None

7.6 / 10
31 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Danique van der Voorn geeft "Master of None - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Danique van der Voorn op 8 april 2016.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Master of None - Seizoen 1

Master of None bespreekt de thema’s die eigenlijk heel erg vanzelfsprekend zijn, maar in series toch vaak niet worden getoond. Juist hierdoor trok deze serie mij aan. Thema’s zoals ouder worden, volwassen worden, wat wil ik met mijn leven en vooral met wie wil ik ouder worden, komen allemaal aan bod. De serie is enorm goed ontvangen waardoor het ook wel een beetje spannend is om te beginnen met kijken. Vallen zulke series niet bijna altijd tegen na al die lovende recensies?

Dev (Aziz Ansari, Parks and Recreation) speelt een dertigjarige acteur uit New York. Hij speelt voornamelijk in reclamespotjes maar verlangt naar grotere rollen. In de serie neemt Dev je mee in zijn leven. Je leert zijn vrienden kennen, zijn geliefdes en zijn familie.

Master of None toont vooral de realiteit


Elke aflevering laat wel iets zien dat interessant is om naar te kijken. De thema’s zijn simpel maar toch interessant. Waarschijnlijk omdat het voor de meeste kijkers zo herkenbaar is. Vooral leuk aan deze serie is ook dat het zo realistisch is. Dev ziet zijn vrienden niet elke dag; dat zou ook niet kunnen in het echte leven.

Master of None toont vooral de realiteit; hoe het echte leven in elkaar zit. En juist dit maakt de serie zo sterk volgens mij. Ik denk dat dit vooral de reden is dat velen zo lovend waren over Master of None. Daarnaast spelen de acteurs hun rol overtuigend. Juist omdat alles zo normaal is en eigenlijk niet overdreven grappig, zoals vaak in komedies is, kon deze serie een hype worden. Ik ken niet veel series die doen wat Master of None doet: het simpel houden, niet te veel gedoe er omheen en de dagelijkse sleur laten zien. Het toont de realiteit en ik denk dat dit nodig was in serie-land.

© Netflix

Ouder worden is niet makkelijk, maar Master of None toont aan dat dit helemaal niet erg is en dat iedereen hier last van heeft. Hij krijgt zelfs een tweede seizoen en ik denk dat dit dik verdiend is. Ik ga zeker kijken. Master of None is wat mij betreft geen dit-moet-je-zien-serie. Maar leuk is hij zeker. Een aanrader voor het weekend op een regenachtige dag.
Volg Master of None
Vorige aflevering
Buona Notte
Buona Notte
02x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (15)

avatar_CC11
08 apr 2016 09:46 -
Ik vond het eerder een saaie bedoening, net als de meeste recente "Netflix Originals" zoals "The Ranch", "Love" en "Flaked" ondermaats. Niet toevallig dat deze vehikels op Netflix zelf een gemiddelde score van 1 tot 3 sterren krijgen.
Reageer
avatar_gumstarr
08 apr 2016 13:06
Zo blij dat ik niet de enige ben, die dit een pijnlijke kettingbotsing vond. Iedereen die ik spreek over deze serie begint er spontaan bij te kwijlen. Als je dan toch naar gefrustreerde dertigers wil kijken, geef dan You're The Worst, Togetherness of Catastrophe een slinger. Vind ik dan.
Reageer
avatar_CC11
08 apr 2016 13:23
Deze en soortgelijke series zijn gemaakt voor kijkers die het testbeeld, zoals dat vroeger bestond na het einde van de reguliere programmatie op een zender, een tien gaven enkel en alleen omdat er niks anders was om naar te kijken die dag. De inhoud is trouwens vergelijkbaar want eigenlijk gaan ze beide over niks.
Reageer
avatar_gumstarr
08 apr 2016 22:31
Begin jij ook het idee te krijgen dat wij steeds meer op die twee oude knakkers op dat balkonnetje bij de Muppets beginnen te lijken?
Reageer
avatar_CC11
08 apr 2016 22:39
Bijgewerkt op: 08 apr 2016 22:39
Hoe bedoel je Statler ? ;-)
Reageer
avatar_RLS90
08 apr 2016 23:28
De beoordeling op Netflix is voor iedereen anders. De sterren geven een indicatie aan op basis van jouw kijkgedrag en beoordelingen.
Reageer
avatar_CC11
09 apr 2016 00:20
Klopt, maar geef je zelf geen cijfers (sterren) dan zie je de gemiddelde scores van andere kijkers staan. En die gemiddelden zijn vrij tot zeer laag voor eerder genoemde series.
Reageer
avatar_anonymous
13 apr 2016 09:29
de rode sterren die Netflix geeft geven aan in hoeverre de serie voor jou interessant is, heeft niks te maken met de scores die anderen geven.
Reageer
avatar_CC11
13 apr 2016 10:02
Oh bedankt, ik dacht dat het om de gemiddelde score ging.
Reageer
avatar_anonymous
10 apr 2016 08:19 -
Nope, Master of None is een topserie. Een van de betere van vorig jaar. Ook een van de best gerecenseerde series (in Amerika) van vorig jaar. Maar goed, daar kan natuurlijk niet iedereen het mee eens zijn. Love en Master of None gaan toch niet over niks Dirk, haha! Jij vond het duidelijk niks, dat blijkt. Maar beide series gingen toch wel degelijk over interessante thema's. Ik zeg iedereen: kijk Master of None! Regelrechte topper.
Reageer
avatar_CC11
10 apr 2016 15:15
Bijgewerkt op: 10 apr 2016 15:36
Laat het me zo zeggen Mr. Vevie : Toen ik nog jong was (En de dieren nog konden praten) was het testbeeld dat aan het eind van iedere avond in beeld werd gebracht boeiender en beter dan de series die je juist genoemd hebt.
Een serie als "Master of None" en "Love" zou je eigenlijk maar wettelijk gezien mogen prijzen als je A) Een koe langs de spoorweg bent die toch staat te kijken of B) Familie bent van iemand die er in mee doet. Is dat niet het geval zou kijken strafbaar moeten zijn.
Reageer
avatar_anonymous
10 apr 2016 19:11
Hahaha, Dirk. Je chargeert nu heel erg, natuurlijk. Dirk is een topgozer, maar in dit geval niet naar hem luisteren, mensen! =D
Reageer
avatar_CC11
10 apr 2016 19:24
Bijgewerkt op: 10 apr 2016 19:26
Je weet dat we bijna altijd dezelfde mening delen, en dat is ook fijn natuurlijk maar ik denk dat dit genre gewoon mijn ding niet is. Je kan moeilijk zeggen dat het acteren in de recente "Netflix Originals" zoals Flaked, Love, enz.. op hoog niveau staat.
Verder is er in deze series eigenlijk ook geen sprake van enig verhaal, je kan net zo goed uit het raam gaan staren en kijken wat de buurvrouw doet. Misschien is dat laatste zelfs nog spannender in sommige gevallen.
Ik vind het in ieder geval zonde van de zendtijd, er is zoveel mooiers en beter te zien.
En beschouw het voorgaande commentaar in geen geval als een aanval op je eigen persoon (wat voor alle andere mensen ook telt natuurlijk) :-)
Reageer
avatar_anonymous
10 apr 2016 21:03
Nee, natuurlijk niet. Ik ben zelf ook kritisch ingesteld, hoewel jij dan nóg kritischer bent. Als ik 1 ding snap na zo lang met tv bezig te zijn is dat meningen nou eenmaal verschillen. Ik kan niemand die ongesteld raakt door de mening van een ander (wat betreft iets erg subjectiefs als series/films) serieus nemen. Dan sta je wat mij betreft niet sterk in je schoenen. Het is een illusie dat je altijd dezelfde mening zal hebben als een ander of dat er wat mis met je is als je een andere kijk op iets hebt. Jij beargumenteert tenminste je mening, dus neem ik die serieus. Dat laat mij zien dat je erover nadenkt en er 'kijk' op hebt, ook al verschillen we soms van mening. Zoek eens de reacties op van ene 'michaeljackson' op MijnSerie. Kijk, bij zulke mensen twijfel ik heel hard als ze niet in hun jeugd hard op de grond zijn gevallen.
Reageer
avatar_anonymous
13 apr 2016 09:30 -
saaie serie...
Reageer

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5