Marvel's The Inhumans

6.9 / 10
43 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Henk Vernout geeft "Marvel's The Inhumans - Eerste (dubbele) aflevering" een 5.5.
Geschreven door Henk Vernout op 6 oktober 2017.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Marvel's The Inhumans - Eerste (dubbele) aflevering

You make me sick. You are just… a human. –Crystal


Bakken vol kritiek, ladingen aan slechte reviews en geruchten dat dit project al gecanceld zou zijn voordat het überhaupt begonnen was. Marvel’s The Inhumans is een van de weinige series die, voordat de daadwerkelijke tv-release was, zo de grond in werd geboord. Ik, als trouwe Marvel-fan, was huiverig om naar de eerste twee afleveringen te kijken omdat het wel vreselijk slecht móést zijn. En? Het was slecht, maar in mijn ogen niet zo slecht als de meeste online critici je doen laten geloven.

In Agents of Shield werden de ‘inhumans’ al geïntroduceerd. Het is een gedeelte van de menselijke bevolking die door een bepaalde mutatie in hun DNA bijzondere krachten krijgen. Marvel’s The Inhumans gaat echter over een specifiek deel van die inhumans. Een deel dat al decennialang op de maan woont, waar ze afgescheiden van de mensheid leven. In de eerste twee afleveringen worden koning Blackbolt (Anson Mount, Hell on wheels) en koningin Medusa (Serinda Swan, Breakout Kings) aan ons voorgesteld. Zij heersen over de kolonie inhumans op de maan en doen dit al jaren met succes.

© ABC

Iwan Rheon (Game of Thrones) speelt de kleinere broer van Blackbolt, Maximus. Hij is een ‘normaal mens’ die aan het einde van de tweede aflevering de macht overneemt. Blackbolt komt op Aarde terecht en zo begint het verhaal van Marvel’s The Inhumans.

Laat ik beginnen met wat ik wel ‘goed’ vond aan deze afleveringen: de meeste acteurs. Hoewel het lijkt dat in het acteerwerk in eerste instantie erg belabberd is, blijkt dat als je iets beter kijkt dit vrijwel geheel te wijten valt aan het tenenkrommende script wat er geschreven is. Zowel Swan, Mount als Rheon proberen er nog het beste van te maken, en dat lukt ze soms nog verbazingwekkend goed als je luistert naar wát ze moeten zeggen. Daarnaast zien de meeste sets én kostuums er ook erg goed uit. De troonzaal van Blackbolt is stijlvol en erg stripboekachtig ingericht en de meeste kostuums zijn bijna letterlijk overgenomen uit het bronmateriaal. Hier kun je weinig commentaar op hebben.

© ABC

Wat ging er niet goed? Ik wandel er even doorheen, anders wordt dit een hele lange recensie. Hoewel de special effects op sommige punten nog te verteren zijn, was het grotendeels van dramatische kwaliteit. Ook het script, de muziek én het camerawerk zijn van een erg laag niveau. Er wordt geprobeerd door langzame, bijna natuurfilm-achtige, beelden de kwaliteit van het camerawerk te verhogen, maar die shots voegen helemaal niets aan de serie óf de verhaallijn toe, waardoor ze volledig nutteloos zijn. Ook schudt de camera erg vaak tijdens verschillende scènes, waardoor het cinematografisch soms vrij amateuristisch overkomt.

Ook de verhaallijn kan, tot nu toe, nog op weinig enthousiasme rekenen. Het tempo schiet alle kanten op en er zit eigenlijk geen actie in de pilot. Jammer, want de meeste kijkers worden nu eenmaal niet warm of koud van 60 minuten aan gesprekken tussen mensen aan tafel.

Eerlijk is eerlijk, deze serie is het eigenlijk niet waard om het etiket ‘Marvel-serie’ te mogen dragen. Ik vind de meeste online recensies echter wel erg ongenuanceerd en het lijkt wel of ze opzettelijk een inktzwart beeld neerzetten.

Marvel’s The Inhumans is absoluut geen topserie. Als echte Marvel-fan kun je deze serie echter nog wel verdragen. Laten we hopen dat de serie de rest van dit seizoen nog flink qua niveau gaat stijgen en dat, voornamelijk de acteurs, de kans krijgen om zich van hun beste kant te laten zien. Maar als het niveau van deze pilot de rest van het seizoen weerspiegelt, ben ik bang dat dit het grootste gefaalde Marvel-experiment van het afgelopen decennium gaat worden.

Een 5,5!
Volg Marvel's The Inhumans
Vorige aflevering
...And Finally: Black Bolt
...And Finally: Black Bolt
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_tweemaalh
06 okt 2017 08:21 -
Ergens kan ik me hier wel in vinden. Ja, de eerste afleveringen vond ik niet zo goed. Maar vond ik ze zo slecht als de critici je willen laten geloven? Dat dan weer niet. Persoonlijk vond ik deze beter te pruimen dan Iron Fist. Het kijkt toch iets lekkerder weg.
Reageer
avatar_anonymous
06 okt 2017 11:55 -
Gisteravond de eerste 2 gekeken. Twijfelde heel erg om hier aan te beginnen vanwege de slechte kritieken die deze serie krijgt, maar vanwege de cast en het feit dat ik een zwak heb voor Marvel toch aan begonnen.

Zo slecht als ze de 'kenners' je willen doen geloven is deze serie echt niet, het is ook zeker geen top-serie en zijn er genoeg verbeterpunten. Hopelijk worden de overige 8 iets beter, maar ben je een comic-fan of Marvel-fan ga je je hier zeker wel mee vermaken. Een beetje kennis van The Inhumans is wel handig, want echt uitleg wie wie is en wat hun krachten zijn, krijg je maar mondjesmaat tijdens de eerste 2 afleveringen.
Reageer
avatar_gumstarr
11 okt 2017 09:23 -
Ik begin bijna een beetje aan mezelf te twijfelen. Heb de eerste afleveringen gezien en ik vind The Inhumans eigenlijk best acceptabel kijkvoer. Is het de beste (Marvel) serie die je ooit gaat kijken? Nee, natuurlijk niet, maar hij doet wat ie moet doen. Het acteerwerk rammelt hier en daar, maar het verhaal is lekker overzichtelijk en weinig pretentieus, de special effects zijn voor een serie niet eens heel slecht en het is altijd nice om te zien hoe creatief schrijvers met super powers om weten te gaan.

Vooralsnog voel ik meer voor deze dan voor The Gifted, waarbij ze eigenlijk gewoon het hele Heroes verhaal opnieuw opgebraakt hebben. Ik ga deze zeker afkijken en ik sluit niet uit dat ik 'm aan het einde van de rit ook een goeie voldoende ga geven. Al is het maar als een beetje tegengeluid voor al die azijnzeikers.

Off topic...

Even los van The Inhumans.... Dat hele series maken van Marvel-helden is nog niet echt een doorslaand succes, hè? Of ligt dat aan mij? Agent Carter, Agents of SHIELD, Iron Fist, Luke Cage, The Defenders, The Gifted... Toch allemaal zeer matig tot slecht. Ik ging eigenlijk alleen lekker op het eerste seizoen van Daredevil en Jessica Jones en werd omvergeblazen door de styling van Legion. Verder is het allemaal een beetje behelpen. Toch?
Reageer
avatar_anonymous
11 okt 2017 10:35
Vond zelf persoonlijk Agent Carter wel een leuke serie, maar het zijn geen echte toppers nee. Misschien dat The Punisher dat gaat worden en Hulu komt binnenkort ook met een Marvel-serie, kijken wat dat wordt.
Reageer
avatar_gumstarr
11 okt 2017 16:27
Agent Carter was ook zeker niet de slechtste van het stel, maar het houdt allemaal niet over. Heb m'n pijlen ook op Frank Castle gericht. Benieuwd of hij het genre weer een beetje uit het slop kan trekken.
Reageer
avatar_187bigmeat
28 nov 2017 01:27 -
Ik vind/ vondt the inhumans eigenlijk best oke!!! Er is altijd wel ruimte voor vebetering. Ik denk dat als/wanneer ze een tweede kans krijgen en ze hier en daar wat tweake aan de show. Deze best een goede show kan worden.
Reageer
avatar_elixer
18 jun 2018 00:50 -
ik vind de serie eigenlijk wel leuk had er graag meer van gezien jammer dat het is afgelopen
Reageer

Nieuwste recensies

Marvel's The Falcon and the Winter Soldier - Seizoen 1

8.5

The Investigation (2020) - Miniserie

7.5

NCIS - Seizoen 18

7

Glad IJs - Eerste aflevering

7.5

Attack on Titan - Seizoen 4 (eerste deel)

7.5

We Are Who We Are - Miniserie

7