Making a Murderer

8,0 / 10
60 min
Misdaad, Documentaire
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Esther Ram geeft "Making a Murderer - Seizoen 2" een 8.
Geschreven door Esther Ram op 3 november 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Making a Murderer - Seizoen 2

Toen deel één van Making a Murderer op Netflix stond, was ik erg benieuwd naar. Ik ben dol op documentaires, en dan vooral dit soort. Heel Nederland leek in de ban te zijn van deze documentaire, en terecht. Ik vond het ontzettend interessant en ik wilde er van alles over weten. Ik was vooral benieuwd hoe zo iets kon gebeuren en ik had ontzettend veel vragen.

In Making a Murderer volg je Steven Avery en Brendan Dassey die (waarschijnlijk) vals worden beschuldigd van een misdrijf. Het tweede seizoen van Making a Murderer gaat verder waar deel één ophield. Steven Avery en Brendan Dassey zitten opgesloten voor een moord waarvan zij zeggen dat ze die nooit hebben gepleegd. Steven Avery en Brendan Dassey denken dat de politie ervoor heeft gezorgd dat zij onschuldig achter de tralies zitten.

© Netflix


Na het zien van het tweede seizoen van Making a Murderer weet ik nog steeds niet of Steven en Brendan nou onschuldig zijn of niet. Het is een moeilijke kwestie en ik weet dat veel meningen van die mij zullen verschillen, maar ik vind het allemaal erg toevallig en dat kan twee kanten op. Juist omdat ik geen mening kan vormen of Steven Avery en Brendan Dassey nou onschuldig zijn, vind ik het interessant om naar de serie te kijken.

In de serie staat het verzamelen van bewijs centraal. Steven en Brendan hebben nieuwe advocaten die geloven in hun onschuld en die er alles aan doen om ze vrij te pleiten. Maar dit moet ook allemaal worden goedgekeurd door het hoger gerechtshof. Ik vind het Amerikaanse rechtssysteem maar ingewikkeld en daardoor had ik soms moeite met het begrijpen van het tweede seizoen. De documentaire maakt dit wel een stuk duidelijker, maar voor mijn gevoel niet duidelijk genoeg.

© Netflix


Elke keer wanneer ik de documentaire bekeek, zat ik geboeid te kijken. Hoe kan het namelijk dat het nog steeds niet duidelijk is of Steven en Brendan nou onschuldig of schuldig zijn? Hoe kan het dat het zo lang duurt? Het is allemaal erg onzeker. Net als na deel één ben ik in de ban van deze zaak. Ik wil antwoorden en ik wil weten of ze nou onschuldig zijn of niet. Ik hoop dat er nog een deel drie komt met deze antwoorden.
Volg Making a Murderer
Vorige aflevering
Trust No One
Trust No One
02x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7