The Society

7.6 / 10
58 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Esther Ram geeft "The Society - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Esther Ram op 23 juni 2019.
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

The Society - Seizoen 1

Toen the Society op Netflix kwam, leek het mij gelijk al een heel leuke serie. De serie deed mij denken aan de boekenserie Gone. Ook hoorde ik veel over deze serie, dus ik besloot hem te gaan bekijken. Want wat zou er nou daadwerkelijk gebeuren als tieners het over het zeggen zouden hebben? En als zij als enige over waren en voor zichzelf maar ook voor elkaar moesten zorgen. Dat vroeg ik mij af.

© Netflix


Je hebt het vroeger vast wel eens gedaan: Je verstoppen onder de bank in de bus na een schoolreisje. In The Society gebeurt het tegenovergestelde. Als vijf bussen vol zestien plus scholieren terugkeren, is de hele stad uitgestorven. Waar is iedereen? Dat vragen de scholieren zich af maar niemand doet echt moeite om de ouderen te zoeken. Het uitstapje zou namelijk veel langer duren dan dat het duurde.

Als de scholieren terug komen hangt er een vreselijke lucht in hun stadje. Zijn alle inwoners misschien daarom weggehaald en wisten de buschauffeurs dat niet? Er worden telefoontjes gepleegd, maar niemand krijgt contact met thuis. De scholieren besluiten om feest te vieren en van hun vrijheid te genieten. De paniek slaat toe als blijkt dat niet nog niemand is teruggekeerd, niemand te bereiken is en dat ook het alarmnummer geen gehoor geeft.

The Society is een serie vol met mysterie en tieners in de hoofdrol, waar tegenwoordig veel series van zijn. Toch vond ik deze serie zeker niet op de andere series lijken. De serie toont een originaliteit. Vaak irriteer ik mij aan langdradigheid bij dit soort series, maar dat was bij deze serie totaal niet het geval.

Door de verschillende personages wordt er heel anders gereageerd op de verdwijning. De een wil zoveel mogelijk blowen, de ander besluit om gratis boodschappen te doen, weer een ander probeert om in een ander stadje alarm te slaan. Totdat de eerste persoon die dood is, de groep wakker doet schudden.

Het duurde even voordat ik in de serie zat. Ik moest erg wennen aan de personages en ik vond het niet elk ogenblik even realistisch. Ik denk dat ik namelijk heel anders zou reageren als ik in hun situatie zou zitten. Op sommige momenten vond ik de serie ook een beetje saai. Terwijl er wel veel gebeurt.

© Netflix


De personages vond ik erg interessant om naar te kijken, ook al waren sommige verhaallijnen wel wat tenenkrommend. Al met al vond ik dit een hele goede serie en ben ik heel benieuwd naar seizoen twee, als die er komt, want het einde is ontzettend spannend. Ik bleef mij maar afvragen wat er allemaal gebeurd was.

Ik raad je deze serie aan als je van de nodige spanning met een tikkeltje romantiek houdt.
Volg The Society
Vorige aflevering
How it Happens
How it Happens
01x10
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_TimGo10
24 jun 2019 19:31 -
Ik vond het aan het begin enorm langzaam maar hoe verder het verhaal kwam, hoe leuker het werd
Reageer
avatar_TnTNL
25 jun 2019 09:31
Bijgewerkt op: 22 sep 2021 04:49
Mee eens, ik vond het aan het begin echt een tiener serie. Pas bij de laatste twee afleveringen ging er 'wat meer op het mysterie in'.
Reageer
avatar_Javelin
27 jun 2019 13:28 -
Vond het niet een heel best seizoen. Zelfs aan het einde wordt er nauwelijks ingegaan op het mysterie en kijken we eigenlijk naar een veredelde soap. Die doet het met die, die is wel te vertrouwen en die niet, wie heeft de moord gepleegd etc etc. Ik had het leuker gevonden wanneer ze serieus onderzoek zouden doen naar een eventuele oorzaak.
Reageer
avatar_Kees_Serie
23 aug 2020 18:57
Precies hetzelfde! Ik hoopte stiekem op een beetje science fiction of in ieder geval een beetje een oorzaak-uitleg.. Het is inderdaad net een drama soap. Seizoen 2 is gecancled volgensmij.
Reageer

Nieuwste recensies

Inside Job - Seizoen 1

7.5

The Sex Lives of College Girls - Eerste aflevering

8

BuZa - Eerste aflevering

7.5

The Wheel of Time - Eerste twee afleveringen

8

Cowboy Bebop (2021) - Eerste aflevering

7.5

The Undoing - Miniserie (Blu-ray)

8
The Society