The 100

8.2 / 10
43 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Esther Ram geeft "The 100 - Seizoen 6" een 7.5.
Geschreven door Esther Ram op 20 augustus 2019.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

The 100 - Seizoen 6

The 100 is net klaar met alweer het zesde seizoen. Ik ben een grote fan van de boeken en van de serie op televisie, dus ik kon niet wachten met kijken tot seizoen zes eindelijk uit was. Ondanks dat ik dit seizoen wat minder vond, ben ik blij dat ik dit seizoen heb gekeken. Er is al aangekondigd dat het volgende seizoen het laatste is. Iets wat ik toch wel erg jammer vind.

The 100 begon ooit als boekenserie, waarna een serie op televisie snel volgde. 100 gevangene worden naar een verwoeste aarde gestuurd om te kijken of daar leven mogelijk is. Seizoen zes begint weer met een grote tijdssprong. De karakters komen in het begin al aan op een andere planeet, waar ze nog niets kennen en waarvan ze ook niet weten of er ander leven is. Natuurlijk gaat er hier een heleboel mis, gebeurt er weer een hele hoop en kunnen wij niet stoppen met kijken.

Ik denk dat The 100 op dit moment een van de bekendste series is onder jongeren. Dat is niet zonder reden. Ook in dit seizoen zijn de acteerprestaties weer geweldig. Zo langzamerhand houd ik van alle personages, of zij nou slecht of goed zijn. Op de filmkwaliteit is niets aan te merken en de serie staat weer vol met verrassende verhaallijnen en spectaculaire plottwisten. De verhaallijnen bleven het hele seizoen boeien, ook al moest ik erg wennen aan de keuze van de hoofdverhaallijn in dit seizoen. Gelukkig duurde dat niet te lang. Kijken we naar de karakters die een rol spelen, zijn er ten opzichte van het vijfde seizoen weer een heleboel nieuwe gezichten te zien. Dat is altijd weer even wennen maar is iets waar ik niets op aan te merken. De nieuwkomers zijn goed gecast en konden zo in het verhaal meespelen zonder dat zij veel inleiding nodig hadden.

Wat ik wel op te merken heb aan dit seizoen, is dat ik het gevoel heb dat het verhaal een beetje op is. Het vorige seizoen had gemakkelijk het laatste seizoen kunnen zijn aangezien het een goede afsluiting had. Ik heb het idee dat de bedenkers een nieuw verhaal en nieuwe gebeurtenis in het leven hebben geblazen om er nog een seizoen aan vast te kunnen knopen. Het is een beetje op en dan beginnen sommige personages een beetje te vervelen. Aan de ene kant is het dus misschien wel goed dat het volgende seizoen het laatste seizoen is. Je kunt merken dat The 100 tijdens dit seizoen een langzaam wordt uitgemolken, ondanks dat ik nog steeds met veel plezier heb gekeken. Van het volgende seizoen verwacht ik niet zo veel. Kijken doe ik uiteraard wel.

The 100
© The CW
Volg The 100
Vorige aflevering
The Last War
The Last War
07x16
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_HereIsTom
20 aug 2019 10:03 -
Wij vonden seizoen 6 erg tegenvallen, de verhaallijn is erg raar geworden.
Het lijkt wel of ze het willen rekken i.v.m. de kijkcijfers, maar van ons mag het zo wel afgelopen zijn!
Reageer
avatar_Effo
20 aug 2019 13:54 -
Wat mij betreft mag er ook een punt achter. Het gebeurt nèt iets te vaak dat men te lang doorgaat met een serie en dan blijft de laatste indruk hangen. Zonde van de eerdere seizoenen en het positieve gevoel dat ik dan eerder bij een serie had (zo ook bij deze serie). Seizoen 6 was wat mij betreft al teveel en nu komt er nóg eentje achteraan, jammer!
Reageer
avatar_Hangmat
21 aug 2019 21:26 -
Grappig, ik vond dit seizoen eindelijk weer verrassend en vernieuwend!
Reageer
avatar_anonymous
22 aug 2019 18:29 -
Ben na 3 afleveringen in seizoen 6 gestopt met kijken. Ze vallen de laatste drie seizoenen steeds in herhaling en was er wel klaar mee.
Reageer
avatar_Javelin
23 aug 2019 15:44 - 22 sep 2021 04:49
Seizoen 6 van The 100 slaat helaas echt helemaal nergens meer op. Heb je eigenlijk een lege pagina om opnieuw te beginnen als schrijvers en dan kom je met zo'n wazig verhaal. Het wordt echt gekker met de aflevering en sommige keuzes slaan helemaal nergens op.

Daarnaast irriteer me echt kapot aan het acteerwerk van Clarke en haar moeder. Waarbij ik bijna een vreugdedans maakte toen ze eindelijk dood was. Eigenlijk is het verhaal vanaf het moment dat Lincoln doodgeschoten werd en A.L.I.E. alleen maar slechter en slechter geworden. De reden dat ik nog kijk is omdat mijn vrouw het leuk vindt maar dat was het ook wel.
Reageer
The 100