Jessica Jones

7.7 / 10
52 min
Actie, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
3seizoenen/39afleveringen/2015 - 2019 
NetwerkNetflix
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:52 min20152019 (Beëindigd)
Genres:ActieDrama
Netwerk:Netflix
Jessica Jones is een Amerikaanse superheldenserie van de zender Netflix. De serie ging in première op 20 november 2015.

Jessica Jones is een superheld. Door een tragedie heeft zij al vroegtijdig dat leven vaarwel moeten zeggen. Jessica is echter op de weg terug en begint ook weer orde op zaken te stellen in haar privéleven. Daarnaast is zij werkzaam als privé-detective. Jessica wordt geplaagd door zelfhaat en PTSS, maar dat weerhoudt haar er niet van om te vechten tegen haar innerlijke demonen. Haar gave wendt zij dan nu ook aan om degenen die dat het hardst nodig hebben te ondersteunen... vooral als zij bereid zijn om haar daar een aardig zakcentje voor te betalen.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 13
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 13
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 13
Seizoen 3

Populaire reacties (11)

avatar gumstarr
8
20 nov 2015
Eerder dit jaar wierp Netflix zich met het eerste seizoen van Daredevil op als de redder van het superheldenseriegenre (Moet je dat woord eens leggen met Scrabble…) en daarvoor verdienen zij onze eeuwige dankbaarheid en respect. Ik had zelf de hoop namelijk al lang opgegeven dat er na Arrow, Agents Of S.H.I.E.L.D en Agent Carter, om maar even wat verschrikkingen de revue te laten passeren, ooit nog eens een fatsoenlijke superheld door mijn beeld zou denderen, maar toen was daar Matt Murdock. De blinde advocaat, die in de avonduren in de smalle steegjes van Hell’s Kitchen daadkrachtig het recht in eigen hand nam. Daredevil was een meer dan welkome verrassing in een wereld van te-strak-opgepoetste-ideale-schoonzoon-Colgate-smile-helden en toen uit wat nader onderzoek bleek, dat dit pas de eerste was in een serie van Marvel liefdesbaby’s waar Netflix de tanden in gaat zetten, schoten de tranen van vreugde helemaal in m’n ogen. Naast Matt Murdock krijgen we de komende tijd namelijk ook nog Jessica Jones, Luke Cage, Daniel Rand (Iron Fist) en hun collectief The Defenders voor onze kiezen. Hoe belachelijk gewelfantasticulair is dat?! Miss Jones staat vanaf vandaag online en ik mocht een tijdje terug van Netflix de eerste zeven afleveringen kijken, zodat ik jullie nu kan vertellen of je straks gewoon kunt blijven hangen op die dodelijk saaie vrijmibo met lauwe bitterballen of dat je als een malle naar huis moet om het daar op een bingen te zetten waar de honden geen brood van lusten. Komtie.

Na een tijdje in een badpak en cape in de nachtelijke uren de superheld uitgehangen te hebben, is Jessica Jones er na een nogal traumatische ervaring wel een beetje klaar mee. Misschien wel een geluk bij een ongeluk, want die adhoc-werktijden gaan je nou niet bepaald in de koude kleren zitten en het lijkt mij ook schier onmogelijk om je social life op peil te houden. Onbeperkt sushi eten met vrienden is alleen voordelig als je je ook daadwerkelijk twee uur lang vol kan proppen met rauwe vis en niet als je na vijf minuten hals over kop moet vertrekken om bij een huisbrand de moddervette bewoner door het trapgat naar veiligheid te duwen. Om de huur te kunnen betalen gaat Jessica verder als privédetective en zit ze met lichte tegenzin vreemdgangers en fraudeurs op de hielen. Als op een dag twee bezorgde ouders van een vermiste dochter op haar deur kloppen voor hulp, neemt Jessica d’r leven een nogal drastische wending.

Als je tijdens de eerste aflevering van Jessica Jones de hele tijd denkt “Ik ken haar ergens van, maar ik weet niet van wat”, dan kan dat kloppen. In Breaking Bad was Krysten Ritter (Jessica Jones) een tijdje het losgeslagen vriendinnetje van Jessie. Je weet wel, die ene waarmee hij na een lekker gezellig avondje samen tv-kijken zijn aders vol spoot met chemische derrie. Je zou dus kunnen zeggen dat Ritter de rol van losgeslagen projectiel inmiddels goed onder de knie heeft, want daar waar ze zich in Breaking Bad laafde aan crystal meth is het dagelijkse ontbijt in Jessica Jones cornflakes met bourbon. Mocht er ooit nog een verfilming van ‘t leven van Courtney Love komen, dan weet ik wel wie ik als vertolkster naar voren zou schuiven. Jessica Jones is dus niet bepaald your typical super hero, maar meer een ietwat beschadigde girl next door, die er ondanks de nodige tegenslagen maar gewoon het beste van probeert te maken.

Als Ted van de Parre en Magnús Ver Magnússon een kind zouden krijgen beschikte die nog niet half over de krachten van Jones, maar deze zet zij maar sporadisch in. Sommigen zullen het misschien zelfs iets té spaarzaam vinden. Het zorgt er in ieder geval voor dat Netflix, in tegenstelling tot de eerder genoemde superheldenseries, van Jessica Jones geen karikatuur maakt en dat vind ik persoonlijk heel erg prettig. Het zorgt er tevens voor dat kijkers die niet zo goed gaan op de traditionele heldenepossen als Superman, Spiderman, Batman en al die andere mannen met een bobbel in hun latex, deze ook prima kunnen kijken. Wat dat betreft is de vergelijking met Daredevil snel gemaakt. Beide series zijn namelijk eigenlijk gewoon drama’s, thrillers, detectives met een hoofdpersoon die net even wat meer skills heeft dan de gemiddelde advocaat of privédetective. Een kwalificatie die je deels ook aan de bad guys mee zou kunnen geven.

Daar waar Fisk ‘t in Daredevil gewoon van het opstropen van de mouwen moest hebben, bezit Kilgrave, gespeeld door een meesterlijke David Tennant die je misschien kent van Dr Who en Broadchurch, over een net iets uitgebreider arsenaal. Hij bezit de gave van mind control en kan mensen dus uren naar het verzameld werk van Jeroen van der Boom laten luisteren zonder dat ze daar eigenlijk zin in hebben. De combinatie van een uiterst gedistingeerde Schot, die op zeer vileine wijze de meest verschrikkelijke doet, werkt heel goed. Normaal gesproken heb je een heel duidelijk beeld van het kwaad, maar als die opeens komt in een beschaafde verpakking, dan is dat even verwarrend als beangstigend. Dat gevoel van onheil suddert heel lekker door de eerste afleveringen en zorgt ervoor dat je wil blijven kijken.

Net als Daredevil is Jessica Jones donker, maar wel minder rauw. Geweld is nog steeds geweld en als er geketst wordt, mag er ook best het nodige vlees in beeld, maar op de één of andere manier voelt Jessica Jones toch lichter. Noem ‘t vrouwelijker. Misschien komt het ook door de hele subtiele humor die door de hele serie verweven zit. Er lijkt nog meer aandacht te zijn geweest voor de verlichting en het neon op straat slaat je op heerlijke wijze om de oren. Begeleid door de jazzy deuntjes op de achtergrond heb je soms net het gevoel alsof je ergens achterin een fifties jazzclub alleen aan een tafeltje mierzoete Cuba Libres zit weg te slurpen, terwijl op ‘t podium iemand in trance aan z’n contrabas loopt te plukken. Lekker. Rijd onderweg van ‘t werk dus nog even snel langs de slijter, want er moet een flinke bodem rum in je glas wanneer je dit weekend samen met Jessica Jones indoor je eigen feestje aan het vieren bent.

Birch street, Higgins drive, Cobalt Lane.

www.gumstarr.com
avatar renzoroy
8.5
21 jul 2017
Ik hou normaal niet zo van superhelden series, maar deze sprak mij wel aan. Is tenminste geen persoon die in een pyjama met een cape rondloopt. Nu heel het 1e seizoen gezien en ik vond het geweldig. Het is voor mij geen binge watcher, dus heb tussendoor beetje afgewisseld met andere series, maar zeker goede serie. Vind alleen die Killgrave niet zo. Beetje een emo mama's boy die hopeloos geobsedeerd is met Jessica en dat moet dan een super villain voorstellen...:P Maar goed. goede serie verder.

Vergelijkbare series

Arrow
38 stemmen
Luke Cage
34 stemmen
The Defenders
16 stemmen
The Blacklist
14 stemmen
Jessica Jones