Jessica Jones

7.7 / 10
52 min
Actie, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_razorlord
7
08 sep 2017 22:54 -
men zegt Jessica Jones heeft in badpak rond gevlogen als heldin blabla en nu doet ze dit maar waar blijkt dit uit? is er ene pilot die ik gemist hebt?

moet je de comics gelezen hebben?
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_tweemaalh
09 sep 2017 01:55
Comics zijn niet nodig. Voor het begin van de serie vloog ze inderdaad rond in een badpak als heldin, maar dat heeft ze achter zich gelaten. In de loop van de serie wordt duidelijk waarom ze ermee gestopt is. Er wordt geregeld in de serie naar die periode verwezen, en één keer wordt het oude kostuum zelfs tevoorschijn gehaald.
Reageer
avatar_renzoroy
8.5
21 jul 2017 13:57 -
Ik hou normaal niet zo van superhelden series, maar deze sprak mij wel aan. Is tenminste geen persoon die in een pyjama met een cape rondloopt. Nu heel het 1e seizoen gezien en ik vond het geweldig. Het is voor mij geen binge watcher, dus heb tussendoor beetje afgewisseld met andere series, maar zeker goede serie. Vind alleen die Killgrave niet zo. Beetje een emo mama's boy die hopeloos geobsedeerd is met Jessica en dat moet dan een super villain voorstellen...:P Maar goed. goede serie verder.
Reageer
avatar_krillz
7
17 mei 2016 08:48 -
Hallo, na 4 afleveringen stop ik ermee. Heeft toch niet hetzelfde in zich als Daredevil. Daredevil vind ik veel sterker.
Reageer
avatar_Spy_Girl_11
10
13 mrt 2016 00:54 -
toevallig heet ik ook Jessica XD. ik vind het een leuke serie. je moet van superhelden genre houden. sommige vinden deze serie slecht, maar ik vind sommige populaire series helemaal niks. het is net wat je leuk vind
Reageer
avatar_punkmuts
3
15 feb 2016 11:36 -
Geprobeerd. 3 afleveringen volgehouden toen gestopt. Voor mij een waardeloze flutserie.
Reageer
avatar_anonymous
-
09 jan 2016 22:23 -
Wel een lekkere serie om te kijken. Je hoeft er niet te veel over na te denken en het verhaal achter Jessica blijft boeien maar wauw, wat een super slecht acteerwerk zeg! Sorry, ik kan er niks anders van maken. De 'vecht' scenes wil ik al helemaal geen worden aan vuil maken, wat diep triest zeg maar oke.. Het mysterie dat Killgrave heet was voor mij de echte reden om te blijven kijken. Wat een superpersonage hebben ze daarmee neergezet en dit is na deze serie mijn ultieme supervillain!
Reageer
avatar_anonymous
-
21 dec 2015 18:14 -
Zomaar aan begonnen, en halverwege gedacht om er mee te stoppen, maar rond afl acht kroop hij weer wat op, maar het bleef in mijn ogen kwakkelen. Niet echt mijn genre, maar het is wel een serie met veel plus punten. marvel, maar geen schreeuwerige actie helden gedoe... Dat superhelden gebeuren ligt er maar dunnetjes boven op. En steekt hier en daar de kop op op een subtiele wijze. Accent lag erg op het verhaal en de emotie. Goed gedaan! Ook Jessica was geen Hollywood beauty, en was verfrissend...

Maar het kat en muisspel was vaak warrig en wat makkelijk. De gevechten die voorkwamen waren soms ronduit knullig. Voor mijn gevoel was de serie een afl of drie te lang, of juist een afl of 7 te kort...

Tussendoortje van 10 uur. Leuk verhaal, aardige lijntjes, maar hier en daar wat makkelijk... Geen spijt van, maar zou hem niet gemist hebben...
Hebbie wel is...
7**
Reageer
avatar_alex3012
7
21 nov 2015 08:32 -
eerste afl gezien maar weet nog niet wat ik er van moet denken.
gaat nog beetje rommelig maar weet zeker dat het verhaal zich beter zal gaan ontwikkelen.
Reageer
avatar_gumstarr
8
20 nov 2015 12:25 -
Eerder dit jaar wierp Netflix zich met het eerste seizoen van Daredevil op als de redder van het superheldenseriegenre (Moet je dat woord eens leggen met Scrabble…) en daarvoor verdienen zij onze eeuwige dankbaarheid en respect. Ik had zelf de hoop namelijk al lang opgegeven dat er na Arrow, Agents Of S.H.I.E.L.D en Agent Carter, om maar even wat verschrikkingen de revue te laten passeren, ooit nog eens een fatsoenlijke superheld door mijn beeld zou denderen, maar toen was daar Matt Murdock. De blinde advocaat, die in de avonduren in de smalle steegjes van Hell’s Kitchen daadkrachtig het recht in eigen hand nam. Daredevil was een meer dan welkome verrassing in een wereld van te-strak-opgepoetste-ideale-schoonzoon-Colgate-smile-helden en toen uit wat nader onderzoek bleek, dat dit pas de eerste was in een serie van Marvel liefdesbaby’s waar Netflix de tanden in gaat zetten, schoten de tranen van vreugde helemaal in m’n ogen. Naast Matt Murdock krijgen we de komende tijd namelijk ook nog Jessica Jones, Luke Cage, Daniel Rand (Iron Fist) en hun collectief The Defenders voor onze kiezen. Hoe belachelijk gewelfantasticulair is dat?! Miss Jones staat vanaf vandaag online en ik mocht een tijdje terug van Netflix de eerste zeven afleveringen kijken, zodat ik jullie nu kan vertellen of je straks gewoon kunt blijven hangen op die dodelijk saaie vrijmibo met lauwe bitterballen of dat je als een malle naar huis moet om het daar op een bingen te zetten waar de honden geen brood van lusten. Komtie.

Na een tijdje in een badpak en cape in de nachtelijke uren de superheld uitgehangen te hebben, is Jessica Jones er na een nogal traumatische ervaring wel een beetje klaar mee. Misschien wel een geluk bij een ongeluk, want die adhoc-werktijden gaan je nou niet bepaald in de koude kleren zitten en het lijkt mij ook schier onmogelijk om je social life op peil te houden. Onbeperkt sushi eten met vrienden is alleen voordelig als je je ook daadwerkelijk twee uur lang vol kan proppen met rauwe vis en niet als je na vijf minuten hals over kop moet vertrekken om bij een huisbrand de moddervette bewoner door het trapgat naar veiligheid te duwen. Om de huur te kunnen betalen gaat Jessica verder als privédetective en zit ze met lichte tegenzin vreemdgangers en fraudeurs op de hielen. Als op een dag twee bezorgde ouders van een vermiste dochter op haar deur kloppen voor hulp, neemt Jessica d’r leven een nogal drastische wending.

Als je tijdens de eerste aflevering van Jessica Jones de hele tijd denkt “Ik ken haar ergens van, maar ik weet niet van wat”, dan kan dat kloppen. In Breaking Bad was Krysten Ritter (Jessica Jones) een tijdje het losgeslagen vriendinnetje van Jessie. Je weet wel, die ene waarmee hij na een lekker gezellig avondje samen tv-kijken zijn aders vol spoot met chemische derrie. Je zou dus kunnen zeggen dat Ritter de rol van losgeslagen projectiel inmiddels goed onder de knie heeft, want daar waar ze zich in Breaking Bad laafde aan crystal meth is het dagelijkse ontbijt in Jessica Jones cornflakes met bourbon. Mocht er ooit nog een verfilming van ‘t leven van Courtney Love komen, dan weet ik wel wie ik als vertolkster naar voren zou schuiven. Jessica Jones is dus niet bepaald your typical super hero, maar meer een ietwat beschadigde girl next door, die er ondanks de nodige tegenslagen maar gewoon het beste van probeert te maken.

Als Ted van de Parre en Magnús Ver Magnússon een kind zouden krijgen beschikte die nog niet half over de krachten van Jones, maar deze zet zij maar sporadisch in. Sommigen zullen het misschien zelfs iets té spaarzaam vinden. Het zorgt er in ieder geval voor dat Netflix, in tegenstelling tot de eerder genoemde superheldenseries, van Jessica Jones geen karikatuur maakt en dat vind ik persoonlijk heel erg prettig. Het zorgt er tevens voor dat kijkers die niet zo goed gaan op de traditionele heldenepossen als Superman, Spiderman, Batman en al die andere mannen met een bobbel in hun latex, deze ook prima kunnen kijken. Wat dat betreft is de vergelijking met Daredevil snel gemaakt. Beide series zijn namelijk eigenlijk gewoon drama’s, thrillers, detectives met een hoofdpersoon die net even wat meer skills heeft dan de gemiddelde advocaat of privédetective. Een kwalificatie die je deels ook aan de bad guys mee zou kunnen geven.

Daar waar Fisk ‘t in Daredevil gewoon van het opstropen van de mouwen moest hebben, bezit Kilgrave, gespeeld door een meesterlijke David Tennant die je misschien kent van Dr Who en Broadchurch, over een net iets uitgebreider arsenaal. Hij bezit de gave van mind control en kan mensen dus uren naar het verzameld werk van Jeroen van der Boom laten luisteren zonder dat ze daar eigenlijk zin in hebben. De combinatie van een uiterst gedistingeerde Schot, die op zeer vileine wijze de meest verschrikkelijke doet, werkt heel goed. Normaal gesproken heb je een heel duidelijk beeld van het kwaad, maar als die opeens komt in een beschaafde verpakking, dan is dat even verwarrend als beangstigend. Dat gevoel van onheil suddert heel lekker door de eerste afleveringen en zorgt ervoor dat je wil blijven kijken.

Net als Daredevil is Jessica Jones donker, maar wel minder rauw. Geweld is nog steeds geweld en als er geketst wordt, mag er ook best het nodige vlees in beeld, maar op de één of andere manier voelt Jessica Jones toch lichter. Noem ‘t vrouwelijker. Misschien komt het ook door de hele subtiele humor die door de hele serie verweven zit. Er lijkt nog meer aandacht te zijn geweest voor de verlichting en het neon op straat slaat je op heerlijke wijze om de oren. Begeleid door de jazzy deuntjes op de achtergrond heb je soms net het gevoel alsof je ergens achterin een fifties jazzclub alleen aan een tafeltje mierzoete Cuba Libres zit weg te slurpen, terwijl op ‘t podium iemand in trance aan z’n contrabas loopt te plukken. Lekker. Rijd onderweg van ‘t werk dus nog even snel langs de slijter, want er moet een flinke bodem rum in je glas wanneer je dit weekend samen met Jessica Jones indoor je eigen feestje aan het vieren bent.

Birch street, Higgins drive, Cobalt Lane.

www.gumstarr.com
Reageer
avatar_JanWillemK
-
24 okt 2015 12:31 -
Alleen al door Krysten Ritter & Mike Colter zal ik deze serie gaan kijken.
En de trailers / teasers zien er verder ook erg goed uit, dat helpt ook.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.