How to Get Away with Murder

8.1 / 10
43 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
Mandy Gelling geeft "How to Get Away with Murder - Seizoen 1 (Eerste deel)" een 10.
Geschreven door Mandy Gelling op 12 januari 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

How to Get Away with Murder - Seizoen 1 (Eerste deel)

De hit in Amerika van het seizoen 2014/2015. Shonda Rhimes heeft als uitvoerend producent weer goud in handen. Viola Davis is genomineerd voor een Golden Globe voor haar hoofdrol in deze magnifieke serie. Tijdens de première op 25 september 2014 begon Davis direct goed. Ze vulde het klaslokaal met haar aanwezigheid. En vanaf die tijd is ze niet meer weggeweest. Davis zet de briljante hoogleraar strafrecht Annalise Keating direct op de kaart. Haar eigengereide manier van lesgeven en haar uitstekende manier om verdachten van moordzaken vrij te krijgen is een lust voor het oog en oor.

Als kijker wordt je tijdens de serie voortdurend geconfronteerd met een gebeurtenis die vijf van haar studenten aangaat. Deze studenten staan in de schaduw van Davis maar weten toch door hun goede acteerwerk je aandacht vast te houden. Door geheimzinnige flashforwards weet je na negen aflevering van spannende rechtszaken, koelbloedige moordverdachten en een aardig kijkje in de privélevens van de hoofdrolspelers wat er die nacht van het vreugdevuur is gebeurd. Negen afleveringen lang wacht je in spanning tot je eindelijk weet wie, waarom en hoe diegene is vermoord. En wie het heeft gedaan!

Sommige karakters vindt je meteen aardig, andere karakters leer je beter kennen en daardoor ga je ze aardig vinden. Maar Keating is degene waarvan je houdt en die je haat. Haar directheid en haar onmacht is perfect weergegeven. De scène waarin ze niets zegt maar langzaam haar make-up verwijderd is er één om in de annalen bij te schrijven. Ademloos heb ik naar het scherm zitten staren; soms zeggen daden meer dan woorden. Als Keatings klas begint vertelt ze meteen dat het geen rechtenstudie is maar hoe je wegkomt met moord. De toon is gezet. Als er dan ook nog vier studenten aangewezen gaan worden om Keating te mogen assisteren is de race om de beste student begonnen.

De vier winnende studenten bestaande uit Connor Walsh (Jack Falahee, Twisted), Michaela Pratt (Aja Naomi King, Black Box), Asher Millstone (Matt McGorry, Orange Is the New Black) en Laurel Castillo (Karla Souza, Verano de amor). Zij worden verrast als Wes Gibbins (Alfred Enoch, Sherlock) ook wordt uitgekozen door Keating. Alle studenten hebben wel iets in hun privéleven dat zij willen verbergen voor elkaar. En toch moeten ze samenwerken, en die samenwerking verloopt heel stroef. Vooral de strebers in de groep zorgen voor de meeste woordenwisselingen. In deze groep heb ik geen echte favoriet, ze doen niet onder voor elkaar.

Keatings privéleven en haar zakelijke leven gaan niet over rozen. Haar man Sam (Tom Verica, American Dreams), haar twee assistenten Frank Delfino (Charlie Weber, 90210) en Bonnie Winterbottom (Liza Weil, Gilmore Girls) hebben ook niet een even zuiver geweten. Je begrijpt het al How to Get Away with Murder behelst veel meer dan alleen de eerst genoemde moord. De serie vertelt de complexen relatie en geheimen perfect. Geboeid zit je iedere aflevering weer te kijken hoe en wie met wat. Ik kan met een gerust hart iedereen How to Get Away with Murder aanraden. Alles wat een goede serie nodig heeft zit erin. Het is voor ieder wat wils. En op 29 januari begint het tweede deel van deze serie en vanaf 9 februari begint de serie ook op Net5.

10 punten, iets minder zou in mijn ogen niet terecht zijn.
Volg How to Get Away with Murder
Vorige aflevering
Stay
Stay
06x15
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (8)

John Doe
Cor (gast)
12 jan 2015 10:18 -
Geheel mee eens naast Stalker eenvan de betere nieuwe series van 2014
Reageer
avatar_Roeman
12 jan 2015 11:33
Dank je wel. Ik vind Gotham ook erg goed
Reageer
John Doe
Elby (gast)
12 jan 2015 10:57 -
Kan niet wachten, prima verwoord.
Reageer
avatar_Roeman
12 jan 2015 11:33
Dank je, wachten duurt altijd te lang ;-)
Reageer
avatar_wichitavrijkom
12 jan 2015 17:46 -
Helemaal mee eens, een 10 is gewoon het enige passende cijfer voor deze nieuwe serie!
Reageer
avatar_jellesteeg
12 jan 2015 23:03 -
Had het niet beter kunnen verwoorden. Inderdaad een enorm goede serie. Verrassend ook zeker in mijn ogen.
Reageer
avatar_fchenk
13 jan 2015 10:17 -
Ik heb 1 aflevering gezien en dat was voor mij genoeg. Qua acteerwerk zit het wel goed hoor. Ik mis de spanning. Zal wel niet mijn genre zijn.
Reageer
avatar_Ivanho
06 feb 2016 05:54 -
Had eerst zoiets van ok daar gaan we weer ... maar idd de serie is goed onderhoudend en spannend tot het bittere einde.
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8