History's Greatest Mysteries

6.7 / 10
82 min
Documentaire
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_BlackBiker
6.5
09 sep 2021 12:41 - 22 sep 2021 04:50
Helaas heb ik mij laten verleiden om de eerste episode van het tweede seizoen toch te gaan kijken. Deze gaat over de beroemde vlucht 19 die in december 1945 in de Bermuda driehoek verdween. Frappant is dat van het vliegtuig, dat achter ze werd aangestuurd om ze te zoeken, ook nooit meer iets is gehoord. Een interessant modern mysterie.
Zou hier dan eindelijk wat nieuws over gevonden zijn?

Het antwoord is ja en nee. Ja, er zijn wat nieuwe aanwijzingen, maar vervolgens wordt daar dan weinig tot niets mee gedaan. En nee, er zijn niet echt nieuwe inzichten over de oorzaak van de vermissingen of hun laatste rustplaats. En daar hebben ze dan weer 1,5 uur voor nodig met daarin eindeloos veel herhalingen van tekst en beelden.

Nogmaals, voor mensen die niets van deze zaak afweten kan het een interessante aflevering zijn. Voor mensen die, net als ik, hier al een en ander over gehoord, gezien of gelezen hebben: je kunt deze 1,5 uur beter besteden.
Reageer
avatar_BlackBiker
6.5
06 feb 2021 17:46 - 09 maa 2022 15:46
Deze serie leek veelbelovend. Een aantal bekende historische mysteries waarover nieuw materiaal en nieuwe feiten aangedragen zouden worden in een serie die werd verteld door Laurence Fishburne.
Maar helaas valt de serie enorm tegen.
Dat gezegd hebbende, kan de serie wel interessant zijn voor mensen die deze verhalen nog niet kennen. Want er wordt wel goed verteld waar het om gaat en die informatie is correct en interessant als je van geschiedenis houdt.
Maar als je de verhalen al kent en er al wat meer vanaf weet, dan kan je deze serie rustig overslaan. En ik zal vertellen waarom.

Laat ik beginnen te vertellen dat ik veel interesse in geschiedenis heb en daardoor al aardig wat kennis heb van de zaken die in deze serie worden behandeld. Juist daarom was ik heel benieuwd naar de nieuwe inzichten en vooral nieuwe feiten.
Maar wat blijkt? Die blijken er niet of nauwelijks te zijn!

Wat wordt getoond zijn per onderwerp documentaires over mensen die menen iets revolutionairs te hebben bedacht waardoor de hele geschiedenis op de kop zou gaan. Als het waar zou zijn. En laten ze dat nou in geen enkel geval kunnen bewijzen....
Wat overblijft is een aantal episodes van 1,5 uur die zijn opgeknipt in stukjes van 10 minuten en waarin Fishburne vooral heel veel aan het herhalen is omdat na elke commercial break weer moet worden uitgelegd waar de aflevering ook al weer over ging.

Er wordt in de hele serie geen enkel nieuw perspectief gegeven op de wel degelijk tot de verbeelding sprekende stukjes geschiedenis.
DNA onderzoek dat in de laatste minuten niets blijkt te bewijzen.
Een boot die niet gevonden kan worden omdat de miljoenen kostende apparatuur niet blijkt te werken in de omstandigheden waarin het zijn werk moet doen.
Rosswell waar ze met allerlei "nieuwe" methoden dingen vinden die heel normaal blijken te zijn. Om uit te vinden dat er eigenlijk geen nieuws is over het Rosswell UFO incident hebben ze maar liefst 4,5 uur (drie afleveringen) nodig! En hier wordt zelfs uitgebreid gebruik gemaakt van beeldmateriaal uit eerdere documentaires over dit verhaal.

Enfin, de fails gaan maar door en dat alles gelardeerd met de ernstig monotoon sprekende Fishburne die zich waarschijnlijk op een gegeven moment ook afvroeg wtf hij nou moest voorlezen. Het moge duidelijk zijn dat ik flink teleurgesteld ben.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Avatar BlackBiker
01x03
BlackBiker
09 maa 15:45
Zoals gebruikelijk bij deze serie leidde ook deze aflevering helemaal tot niets. Maar het schip waar deze aflevering over gaat is vandaag, 2 jaar later, dan toch eindelijk echt gevonden. Gelukkig was ook Menson Bound, die in deze aflevering een rol speelt er ook weer bij..
History's Greatest Mysteries