Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Jos Herbrink geeft "Flikken Maastricht - Seizoen 5" een 7.
Geschreven door Jos Herbrink op 19 februari 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Flikken Maastricht - Seizoen 5

Flikken Maastricht is een Nederlanse politieserie die in 2007 voor het eerst op Nederland één te zien is. De serie was een opvolger van Spangen. Sindsdien werd het een groot succes. Flikken Maastricht - een spin-off van Flikken Gent - scoorde hoge kijkcijfers. Eén van die kijkers ben ik.

Flikken Maastricht volgt een team agenten in Maastricht. Eva van Dongen (Angela Schijf) krijgt in de pilot de nieuwe ervaren rechercheur Floris Wolfs (Vicor Reinier) als partner. Eva moet niets van Wolfs hebben, maar naarmate de serie vordert krijgen Wolfs en Eva een meer dan vriendschappelijke relatie. De andere hoofdpersonen zijn het groentje Romeo Sanders (Sergio IJssel) en Marion Dreessen (Oda Spelbos).

Het vijfde seizoen gaat verder waar het vierde gebleven was. Daan de Vos (Thomas Acda) heeft Floris Wolfs in een oude molen opgehangen. Eva komt naar net op tijd om Wolfs te redden van de verstikkingsdood. Direct daarna maakt het team jacht op Daan, die Wolfs' dochter ontvoerd heeft en nog meer troeven achter de hand heeft.

In het tweede deel van het seizoen doet Eva een gruwelijke ontdekking als zij, en andere rechercheurs, in Wolfs' auto een grote hoeveelheid geld vinden. Heeft Wolfs geld uit de koffer gestolen die hij als bewijs bij zich droeg? We zien het in de nieuwe film die Eyeworks maakte, "De Overloper".

Ook brengt het vijfde seizoen ons twee nieuwe personages. Hoofdinspecteur Hoeben (Helmert Woudenberg) is gepromoveerd en zien we niet meer terug in de serie. In plaats daarvan leren we Ellis Flamand (Will van Kralingen) kennen, die Hoeben op zal volgen als hoofdinspecteur. Tevens zien we aspirant-agent Esmee van Rooij (Jamie Grant) verschijnen, die na teleurgestelde reacties van de kijkers in seizoen zes zal verdwijnen. In seizoen zeven zal zij wederom terug keren.

Al met al een dikke zeven voor dit nieuwe seizoen. Scripts zijn geschreven door top-scriptschrijvers. Na seizoen zes kondigde Nederland Eén een film aan van Flikken Maastricht. Daarna begint seizoen zes. Op 22 februari was de eerste aflevering van het zevende seizoen te zien.
Volg Flikken Maastricht
Vorige aflevering
Maurice
Maurice
17x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
25 feb 2013 22:40 -
"Ook brengt het vijfde seizoen ons twee nieuwe personages."
"In plaats daarvan leren we Ellis Flamand (Will van Kralingen) kennen."

Het personage Ellis Flamand is niet nieuw.
De serie begon met haar als hoofdinspecteur ;-)
Reageer
avatar_anonymous
25 feb 2013 22:41 -
Zeker wel een top serie!
Reageer
Flikken Maastricht