Fleabag

7.9 / 10
25 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Net5 gaat BBC-komedieserie Fleabag uitzenden

Fleabag is een Britse komedieserie van de zender BBC Three. Er zijn twee seizoenen verschenen van ieder zes afleveringen. De serie werd in april 2019 afgesloten bij de BBC.

Fleabag is vanaf dinsdag 12 november te zien bij Net5. De serie werd geschreven door Phoebe Waller Bridge die daarnaast ook zelf de hoofdrol vertolkt. Het afgelopen jaar won Fleabag zes Emmy’s en vertelt het openhartige verhaal over het turbulente liefdesleven van Fleabag. Vrij vertaald betekent Fleabag ‘slons’ maar nergens wordt ze zo genoemd: een bewuste keuze om de raadselachtigheid van haar personage te benadrukken.

Fleabag is een in Londen wonende aan sex verslaafde twintiger, die porno kijkt en de een na de andere man haar bed in sleept bij gebrek aan een doel in haar leven. Ze worstelt met het gemis van haar overleden moeder, haar emotioneel afwezige vader (gespeeld door Bill Paterson) en het feit dat haar beste vriendin zelfmoord heeft gepleegd. Daarnaast runt ze vrij onsuccesvol een café en kan ze slecht overweg met haar stiefmoeder (een rol van Olivia Colman). Dit leidt tot een aaneenschakeling van ongemakkelijke en bizarre situaties die worden versterkt door het feit dat ze zich rechtstreeks tot de kijker richt.

De serie Fleabag is al enige tijd te bekijken bij Amazon Prime Video.Scenarioschrijver, regisseur en actrice Phoebe Waller Bridge was eerder verantwoordelijk voor het eerste seizoen van de dramaserie Killing Eve. De komedieserie Fleabag is geïnspireerd op de gelijknamige voorstelling die Waller Bridge zes weken lang speelde in een uitverkocht New Yorks theater en afgelopen zomer eveneens in het Londense West End theaterdistrict.

Uitzending Fleabag: wekelijks dubbele afleveringen, vanaf dinsdag 12 november om 21.30 uur bij Net5.
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
02x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_DAVE2804
29 okt 2019 12:58 -
Voor iedereen die geen traditioneel tv-abonnement meer heeft en dus ook geen Net5: de beide seizoenen van deze serie zijn ook te zien bij Amazon Prime.
Reageer

Laatste nieuws

Naast Diego Luna, die terugkeert in zijn rol, zal Adria Arjona (Emerald City) een van de hoofdrollen vervullen. Onder andere Denise Gough speelt ook een rol in de serie.
Vandaag, 12:00
FX heeft de nieuwe premièredatum voor het vierde seizoen van de Amerikaanse anthologieserie Fargo bekend gemaakt, het seizoen verschijnt eind september.
Vandaag, 10:00
Ferry zint op wraak en Bob gaat undercover bij een bende wapenhandelaars. Het tweede seizoen van Undercover gaat in september van start bij Netflix.
Gisteren, 13:00
Ook in de week van 3 tot en met 9 augustus hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 32.
Gisteren, 09:00
Hulu heeft aangekondigd dat er een hoofdrolspeelster is gecast voor de nieuwe dramaserie The Girl from Plainville.
zondag, 14:00
HBO Max heeft een premièredatum aangekondigd voor de langverwachte sciencefictionserie Raised by Wolves (2020).
zondag, 13:00
2