Fargo

8.2 / 10
53 min
Misdaad, Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
anonymous geeft "Fargo - Seizoen 2" een 8.5.
Geschreven door anonymous op 29 december 2015.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Fargo - Seizoen 2

"This is a true story. The events depicted took place in Minnesota in 1979. At the request of the survivors, the names have been changed. Out of respect for the dead, the rest has been told exactly as it occurred."

Net als seizoen 1, speelt seizoen 2 zich af in steden in Minnesota. Het verhaal is anders, net als de acteurs en de personages. Opvallend genoeg is er wel een politieagent die Solverson heet, deze naam werd ook voor een politieagente in seizoen 1 gebruikt. Overeenkomend met het eerste seizoen komt er iemand op vreemde wijze om het leven. Degene hiervoor verantwoord heet Peggy Blumquist (Kirsten Dunst). Zij en haar man Ed Blumquist (Jesse Plemons, Breaking Bad) proberen vervolgens om hun sporen uit te wissen om te voorkomen dat ze als verdachten worden gezien. Maar dit is voor hen misschien helemaal niet het belangrijkste om zich zorgen over te maken. De overleden persoon was een zoon van Otto (Michael Hogan, Teen Wolf) en Floyd Gerhardt (Jean Smart, 24). De familie Gerhardt staat bekend als een invloedrijke familie, die problemen oplost met geweld en zich niks aantrekt van de politie. Floyd wil er alles aan doen om de verantwoordelijke voor haar zoons dood uit te weg te ruimen. Met andere woorden: het leven van Peggy en Ed zal nooit meer hetzelfde zijn.

Het leven van Ed en Peggy zal nooit meer hetzelfde zijn.

Ed en Peggy zijn niet het enige probleem van de Gerhardt familie. Op hetzelfde moment is er een ruzie gaande tussen hen en een misdaadorganisatie uit Kansas City. Joe Bulo (Brad Garrett, Everybody Loves Raymond) wordt samen met zijn handlanger Mike Milligan (Bokeem Woodbine, Saving Grace) naar Fargo gestuurd om de Gerhardt familie uit te roeien. De ruzie zou je misschien zelfs beter kunnen omschrijven als een oorlog, want er zijn aardig wat personages die sneuvelen tijdens deze 'ruzie'.

Naast Ed en Peggy, de Gerhardt familie en de criminelen van Kansas City is er nog een andere partij in het verhaal betrokken: de politie. Lou Solverson (Patrick Wilson, A Gifted Man) onderzoekt samen met sheriff Hank Larsson (Ted Danson, CSI: Crime Scene Investigation) het incident waarbij de Gerhardt-zoon overleed. Ze krijgen gauw genoeg in de gaten dat er meer speelt en dat er meerdere partijen bij betrokken zijn.

Fargo
© FX


De serie straalt rust uit en houdt de aandacht van de kijker vast.

Er is één persoon die een cruciale rol speelt in het verhaal: Hanzee Dent (Zahn McClarnon, Longmire). Hij heeft bijna zijn hele leven bij de Gerhardts gewoond. Hij heeft ze altijd geholpen. Ook als hij er op uit wordt gestuurd om Ed te vermoorden, verwacht je zijn loyaliteit. Het verhaal loopt uiteindelijk anders dan je verwacht: een plottwist veroorzaakt door Hanzee. Ook wordt er in de finale nog een connectie gemaakt met het eerste seizoen.

Het tweede seizoen is net als het eerste seizoen uitstekend in elkaar gezet. De serie straalt rust uit en houdt de aandacht van de kijker vast. Dat laatste komt waarschijnlijk door het opmerkelijke verhaal en het goede acteerwerk. Daarnaast lopen de scènes soepel in elkaar over en zijn de personages goed uitgewerkt. Ten slotte is het mooi om te zien hoe de personages in de loop van het verhaal veranderen. Peggy wil bijvoorbeeld meer haar eigen keuzes maken ("I never meant for any of this to happen. Ya know? I just wanted to be someone. ") en Floyd verandert in een machtig persoon die bevelen geeft. Je zou kunnen stellen dat het feminisme, naast loyaliteit, een belangrijk symbool is van seizoen 2.

Vergeleken met seizoen 1 was er in dit tweede seizoen iets minder humor verwerkt. Desondanks was het wel weer geweldig om naar te kijken. De manier waarop het verhaal verteld wordt, maakt Fargo uniek. In het derde seizoen zal een verhaal uit 2010 verteld worden en het zal connecties hebben met de vorige seizoenen. Helaas moeten we hier wel even op wachten, want Fargo begint pas in 2017 weer.
Volg Fargo
Vorige aflevering
Storia Americana
Storia Americana
04x11
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_RLS90
29 dec 2015 19:29 -
Kan me goed in je review vinden. Ik ben het eens met de humor, dat miste een klein beetje. Mijn interesse is in het derde seizoen gewekt doordat het nog vrij recent is.

Het grootste minpunt vond ik de verwerking van de UFO/buitenaardse objecten die soms in het verhaal verweven zaten. Maarja, dit schijnt volgens de overlevenden dus echt gebeurd te zijn... Al met al is Fargo een fantastische serie die ik iedereen aanraad.
Reageer
avatar_anonymous
30 dec 2015 17:58
Tja als het volgens de overlevenden echt gebeurd is, vind ik het wel goed dat ze het erin verwerkt hebben;)
Reageer
avatar_sophis
03 feb 2016 22:34
Euh, Fargo is wel fictie, het is niet omdat de serie begint met 'this is a true story' dat het ook realiteit is. Heel het verhaal is verzonnen en dus ook de UFO's. Ik vind dat spijtig genoeg een storend element in deze voor de rest steengoede serie.
Reageer
avatar_anonymous
30 dec 2015 12:56 -
De solverson uit Fargo 2 is de vader van Molly Solverson uit seizoen 1 dit is een prequel
Reageer
avatar_anonymous
30 dec 2015 17:58
Klopt, dank je voor de toevoeging
Reageer
avatar_anonymous
23 Mei 2016 11:05 -
Kan me helemaal vinden in je recensie! Goed uitgewerkt
Reageer
Fargo