Evil

7.6 / 10
42 min
Bovennatuurlijk
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Dave Scholting geeft "Evil - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Dave Scholting op 20 februari 2022.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Evil - Seizoen 1

Evil is een Amerikaanse serie met de Nederlandse Katja Herbers in de hoofdrol. De serie is een kruising tussen horror en drama.

Hoewel ik in mijn inleiding hierboven de serie een kruising noem tussen drama en horror, moet ik daar wel meteen een kanttekening bij plaatsen. Het is geen horrorserie in de zin dat het vol bloed, rondvliegende ledematen en andere viezigheid zit. Ook kent de serie niet echt hele huiveringwekkende, bloedstollende horrorscènes. De focus van de reeks ligt meer bij het dramatische aspect. Gelukkig is er nog wel ruimte voor wat griezelig uitziende demonen en hier en daar wat goed getimede schrikmomenten.

Evil
© Paramount+


In het eerste seizoen maken we kennis met Dr. Kristen Bouchard (Herbers, Westworld). Zij werkt als forensisch psycholoog. Kristen wordt door een priester in opleiding bij een zaak ingehuurd om vast te stellen of een veroordeelde man bezeten is door een demon. Kristen zelf is niet gelovig. Ze gelooft niet in de hemel en de hel en dus ook niet in de duivel of dat mensen bezeten kunnen raken. Zij is een vrouw van de wetenschap en ze gaat er dan ook al snel vanuit dat de betreffende man een psychische aandoening heeft.

Na een tijdje besluit Kristen in vaste dienst te treden bij David Acosta (Mike Colter, Marvel's Luke Cage), de priester in opleiding. Samen met Ben Shakir (Aasif Mandvi, This Way Up), die het duo bijstaat als technisch expert, onderzoeken zij op het eerste oog verschillende zaken. Uiteindelijk blijken deze zaken toch het een en ander met elkaar te maken te hebben.

Tijdens hun werk krijgen Kristen en David regelmatig te maken met Dr. Leland Townsend (Michael Emerson, Lost). Deze Leland is een nare vent die het zijn levenstaak ervan heeft gemaakt om andere mensen aan te sporen om slechte dingen te doen. Kristen heeft een grondige hekel aan Townsend en dat wordt er niet beter op wanneer hij aanpapt met Kristen’s moeder Sheryl (Christine Lahti, Hawaii Five-O). Dit resulteert in flinke spanningen tussen Kristen en haar moeder.

Intussen blijkt dat de vier dochters van Kristen sprekend op hun moeder lijken. Ook zij houden wel van een potje spanning en griezelige dingen. Dat brengt hen regelmatig in problemen. Zoals wanneer zij van hun oma een virtualrealitybril cadeau krijgen. Zodra zij het ding gebruiken komen zij in contact met een indringer in het spel die geen goede bedoelingen met hen heeft.

Evil wordt nergens écht eng of vies en het horrorsausje is wel erg dun

Evil wordt nergens écht eng of vies en het horrorsausje is wel erg dun. Als je echt een enge film wilt zien over iemand die bezeten is, dan raad ik je nog altijd de klassieker The Exorcist aan. Toch is Evil verre van slecht te noemen. Zoals ik al aangaf zitten er hier en daar best goede schrikmomenten in en de schrijvers hebben leuke verhaallijnen neergepend.

Daarnaast werkt Evil met prima acteurs. Vooral Katja Herbers zet een goede rol neer. De serie moet het wel voornamelijk hebben van de chemie tussen de hoofdrolspelers, maar het werkt goed. Michael Emerson zet met zijn rol als Leland weliswaar net zo'n personage neer als dat hij deed in Lost, maar dat doet hij wederom geweldig. Verder zien de special effects er prima uit en mag er een pluim gaan naar de grime-afdeling. De demon die Kristen regelmatig in haar dromen bezoekt ziet er erg goed en eng uit.

Evil
© Paramount+


Het eerste seizoen van de serie is in Nederland bij Videoland te zien, maar het tweede seizoen is hier (nog) niet beschikbaar. Of Evil in zijn tweede seizoen meer horror in zich heeft dan het eerste seizoen is dus nog even afwachten. Die kans is er trouwens wel. De serie is van de publieke zender CBS verhuist naar hun streamingplatform Paramount+, dus wie weet?
Volg Evil
Vorige aflevering
The Demon of the End
The Demon of the End
03x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
20 feb 2022 20:28 -
Ja, in seizoen 2 wordt de horror wel wat tandjes opgeschroefd. Maar het eerste seizoen leidt het verhaal prima in. Blijf vooral kijken, het wordt alleen maar beter :-)
Reageer
avatar_Olga2000
20 feb 2022 22:31 -
Ergens een jaar geleden werd serie door Net5 uitgezonden. Ik keek eerste aflevering en vond het niet zo. Toch hoorde ík veel goede dingen over de serie en dat nu de beide seizoenen bij Ziggo staan besloot ik te gaan kijken. Ik moet zeggen dat serie idd erg goed is. Ik begon net aan 2-de seizoen. Ik ben benieuwd. Ik ben helemaal met review eens.
Reageer
Evil