Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Dave Scholting geeft "See - Seizoen 3" een 8.5.
Geschreven door Dave Scholting op 19 december 2022.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

See - Seizoen 3

Met het derde seizoen van de dystopische actieserie See zijn we alweer aan het eind van het verhaal van de blinden en de zienden gekomen.

Het laatste seizoen begint een jaar nadat de blinde Baba Voss (Jason Momoa, Game of Thrones) zijn bloedeigen, oorlogszuchte broer Edo (Dave Bautista, What We Do In the Shadows) heeft uitgeschakeld. De oorlog tussen de Payans en de Trivantians werd daarnaast afgewend doordat Maghra (Hera Hilmar, Da Vinci's Demons) haar tirannieke, leugenachtige, zwangere zus Sibeth (Sylvia Hoeks, Berlin Station) gevangen had gezet. Vervolgens had Maghra de rol van koningin overgenomen, in de hoop en verwachting dat zij het beter en rechtvaardiger zou doen. De rust was hiermee min of meer wedergekeerd.

Baba is er stilletjes vandoor gegaan, maar echt kwalijk nemen doe je hem dat niet

Haar echtgenoot Baba is er echter stilletjes vandoor gegaan. Echt kwalijk nemen doe je hem dat niet. Buiten het feit dat hij niets wil weten van een koninklijk leven, was Maghra in Baba's eerdere, noodgedwongen afwezigheid een verstandshuwelijk aangegaan met heer Harlan (Tom Mison, Sleepy Hollow). Dit is iets wat Baba maar moeilijk kon verkroppen. Voor zijn kinderen hoefde de beschermende Baba ook al niet te blijven. Hij besefte dat zij intussen volwassen genoeg zijn om voor zichzelf te kunnen zorgen.

See
© Apple TV+
Baba houdt zich nu schuil bij een goede, oude vriend van hem, ver weg van het Payan koninkrijk. Daar leidt hij in alle rust zijn leventje, hoewel hij zijn gezin behoorlijk mist. Zijn oude stamgenote Bow Lion (Yadira Guevara-Prip, Supernatural) weet hem op te sporen en probeert Baba over te halen terug te gaan naar Maghra en zijn kinderen. Hun discussie wordt echter ruw verstoord wanneer Baba, Bow Lion en zijn goede vriend Ranger (Michael Raymond-James, Once Upon a Time) aangevallen worden door een oude bekende van Baba. Wanneer Baba erachter komt dat deze oude bekende een nieuw soort wapen tot zijn beschikking heeft dat de volledige bevolking van Payan kan uitroeien, voelt hij zich genoodzaakt om terug te keren naar zijn familie. Deze vijand in kwestie, Tormada, is de voormalige hoofdwetenschapsofficier van Edo. Hij wordt gespeeld door David Hewlett (Stargate: Atlantis) en is een prettige aanwinst in dit slotseizoen. Tormada heeft een grondige hekel aan Baba vanwege de dood van zijn baas en vriend Edo en heeft dus zijn pijlen gericht op Baba en zijn familie.

Eigenlijk is het wel een beetje jammer dat AppleTV+ besloten heeft om de serie te cancelen



Dit derde seizoen ziet er weer opvallend fraai uit. De actiescènes zien er, net als in de eerste twee seizoenen, geweldig uit. Het is duidelijk dat Apple TV+ niet op een cent meer of minder kijkt bij een serie als deze. De belangrijkste nieuwe rollen in de cast, die van de wraakzuchtige Tormada en trouwe steun en toeverlaat Ranger, zijn goede aanwinsten. Het einde van de serie is, niet geheel onbelangrijk, ook nog eens bevredigend. Dat is bij een hoop series namelijk niet het geval. Het laatste seizoen van See heeft dus alles waar je als serieliefhebber op hoopt. Eigenlijk is het wel een beetje jammer dat Apple TV+ besloten heeft om de serie te cancelen. Ik had graag nog een paar seizoenen genoten van de wereld die de makers van See gecreëerd hebben. Geen elf seizoenen zoals bijvoorbeeld The Walking Dead, waarbij het slotseizoen ook nog eens teleurstellend was, maar drie seizoenen is ook weer vrij weinig. Aan de andere kant, liever een korte serie die wel verzadigbaar is, dan met iets door blijven gaan wat je niet meer kunt uhm ... aanzien.
Volg See
Vorige aflevering
I See You
I See You
03x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
20 dec 2022 10:51 -
Ja, fantastische serie. Origineel verhaal, mooi opgebouwde wereld en, over het algemeen, prima acteurs. Met wat mij betreft een uitblinkende Sylvia Hoeks. Haar queen Kane is iemand you love to hate.
Als deze serie ooit op schijf uitkomt, wat vaak de vraag is bij streaming series, zal ik hem zeker in mijn verzameling opnemen.
Reageer
See