Elementary

8,0 / 10
44 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
anonymous geeft "Elementary - Seizoen 3 (DVD)" een 8.5.
Geschreven door anonymous op 5 oktober 2016.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Elementary - Seizoen 3 (DVD)

Na twee sterke seizoenen, besloten de makers van Elementary de status quo in de serie wat te veranderen. Met Watson die haar rol als leerlinge van Holmes ontgroeid was en grote behoefte had aan een gewoon leven naast haar detectivewerk en Holmes die dit maar moeilijk kon accepteren, begint seizoen drie op een interessant punt in hun relatie. Door dit uitgangspunt te nemen, voelt seizoen drie nieuw en fris aan. Het derde seizoen gaat ook verder de diepte in en de personages maken grote ontwikkelingen door. Daarnaast is het de makers gelukt om voor elke aflevering weer een boeiende zaak te bedenken, waardoor seizoen drie van Elementary misschien wel het beste seizoen tot nu toe is.

Niet alleen begint seizoen drie op een nieuw, interessant punt in de relatie van Holmes en Watson, ook wordt er een nieuw personage aan de mix toegevoegd: Kitty Winter (Ophelia Lovibond), de nieuwe protegee van Holmes. Kitty is een interessant personage op zichzelf, maar zorgt ook voor een interessante dynamiek tussen Holmes en Watson. Zo wordt hierdoor bijvoorbeeld extra belicht hoe goed Watson en Holmes elkaar aanvullen, aangezien Kitty van ieder andere dingen leert en ieder op een andere manier als mentor voor haar fungeert. Daarnaast is het duidelijk dat Watson een volwaardige detective is geworden en zo wordt ze nu ook door Holmes behandeld.

© CBS


De show gaat dit seizoen extra de diepte in met karakterontwikkeling, maar heeft tegelijkertijd minder lange, overkoepelende verhalen. Zo is de finale een op zichzelf staande aflevering en wordt hier niet al meerdere afleveringen van tevoren naar toegewerkt. Het loslaten van lange verhaallijnen heeft een verbazingwekkend goed effect op de serie, vooral omdat in plaats hiervan er vaak een persoonlijke link tussen de zaken en een van de hoofdpersonages is. Soms door een kennis die met de zaak te maken heeft, soms door persoonlijke interesse in een deel van de zaak. Dit maakt de manier waarop ze een zaak benaderen interessanter. Toch voelt dit seizoen als een echt geheel aan, vooral dankzij de emotionele groei die de personages gedurende de afleveringen doormaken. De zaken staan in dit seizoen losser van elkaar, maar de ontwikkeling van de personages bindt de afleveringen sterker samen.

Met seizoen drie hebben de makers van Elementary alles uit de kast gehaald. De zaken zijn dit seizoen sterker en vermakelijker dan in seizoen twee en ook krijgen we steeds meer facetten van de personages te zien. Dit seizoen gaat dieper in op Holmes zijn soberheid en er wordt veel aandacht besteedt aan traumaverwerking, maar ook zien we de personages in nieuwe rollen in relatie tot anderen. Er blijven verwijzingen naar de boeken van Arthur Conan Doyle in de serie, maar tegelijkertijd durven de schrijvers de personages steeds verder van het origineel te laten ontwikkelen, wat dankzij sterk schrijfwerk van de makers en sterk spel van de acteurs heel goed werkt. Waar Elementary aan het eind van seizoen twee ietwat ingezakt was, is het terug met een sterker seizoen dan ooit. Hopelijk houden ze dit vast in seizoen vier.
Volg Elementary
Vorige aflevering
Their Last Bow
Their Last Bow
07x13
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Kemi
07 okt 2016 18:01 -
Elke keer wil ik de serie weer gaan kijken. Kom maar niet door de eerste aflevering heen. Waarschijnlijk vergelijk ik het teveel met de serie Sherlock (BBC), waar de eerste minuten van de serie voor mij al overduidelijker Amerikaanser en slechter waren. Elke keer lees ik toch weer goede reviews en begin ik weer met kijken. Helaas nog steeds niet gelukt. Oneerlijk misschien - Je zet de beste schrijver op dit moment (Steven Moffat en Mark Gattis), naast een schrijver wiens naam ik nog nooit gezien had. Maar het loslaten van de serie Sherlock én de boeken van Sir Arthur Conan Doyle kan ik nog niet helemaal
Reageer
avatar_antimidant
08 okt 2016 13:19 -
De serie Sherlock heb ik al losgelaten. Ik vind Sherlock nl. geen hoogvlieger. Wel amusant maar het karakter van Holmes komt niet uit de verf zoals Jeremy Brett (RIP) dat in de jaren 80, volgens Conan Doyles boekenreeks, wel uitstekend deed (appels met peren wellicht).
Elementary vind ik zeer goed in elkaar steken en de vertolker, Johnny Lee Miller, brengt op overtuigende wijze een "moderne" Holmes in beeld.
Reageer

Nieuwste recensies

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7

Commando’s - Eerste twee afleveringen

6

Himmelsdalen - Seizoen 1

5

I May Destroy You - Seizoen 1

9