Dexter

8.4 / 10
50 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
Mandy Gelling geeft "Dexter - Seizoen 7" een 10.
Geschreven door Mandy Gelling op 4 april 2013.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Dexter - Seizoen 7

Of je haat hem of je houdt van hem, Dexter Morgan bloedspetter-analist en seriemoordenaar. Ik persoonlijk hou van Dexter, seizoen acht die 30 juni weer begint, staat dik gedrukt in mijn agenda. Op deze dag gaan de deuren dicht, het licht op dim, de telefoon en de bel uit. En dan kun je deze dame vinden op de bank met kopje thee voor de buis. Waarschijnlijk zal ik seizoen acht van Dexter meerdere keren willen zien alleen maar om er langer van te kunnen genieten, want het zal de laatste zijn. Hoe zal het gaan eindigen? Verdient Dexter een sprookjes einde, nee niet echt en na seizoen zeven al helemaal niet meer.

We beginnen waar seizoen zes eindigde. In de kerk waar Dexter net Travis Marshall op de Kill table heeft omgebracht en op dat moment komt zijn zus Debra Morgan binnenwandelen. Debra kwam binnenwandelen met een zeer belangrijke reden, ze houdt van Dexter, en niet als broer. Wat zou Deb gaan doen en vooral hoe zou Dexter zich hieruit kletsen, als hij zich er al kan uitkletsen. Die taak kan Dexter aan de Dark Dexter overlaten (The Dark Passenger, zoals Dexter hem noemt). De Dexter die een broer is voor Deb zal heel snel moeten denken en zich een weg banen door al die jaren van leugens en bedrog. Uiteraard ga ik niet verklappen hoe, dat moet je zelf maar gaan zien. Maar zoals altijd is het briljant.

Michael C. Hall, die Dexter speelt, is een begenadigd acteur. Hij kan een arsenaal aan gezichtsuitdrukkingen tevoorschijn toveren dat grenst aan het geniale. We hebben pappa Dexter, collega Dexter, minnaar Dexter, broer Dexter en niet te vergeten dark Dexter. En die laatste bezorgt me de rillingen. Die blik als hij weer een kill gaat voorbereiden of uitvoeren, brrr. Gelukkig hebben ze in deze reeks ook gedacht aan humor. Dit zorgt ervoor dat Dexter niet te donker wordt.

Seizoen zeven is een seizoen met verschillende plotlijnen. We maken kennis met de Russische maffia die een appeltje te schillen hebben met Dexter. LaGuerta die als een hond met een bot achter het bewijs aan gaat dat niet Sgt. Doakes de Bay Harbor Butcher is geweest, maar Dexter. En dan hebben we daar Hannah MacKay die het hoofd van Dexter volledig op hol brengt. Wordt zij zijn ondergang? Of wordt het toch LaGuerta die Dexter zal gaan ontmaskeren? Of zal Debra een eind maken aan de praktijken van haar broer? Al met al een zeer goed seizoen die veel stof doet opwaaien voor Dexter. Hij zal veel brandjes en branden moeten blussen. En of het hem lukt om ze allemaal te blussen……

Ik stel voor ga zelf kijken en oordeel zelf. Seizoen zeven eindigt met een cliffhanger van heb ik jou daar, dus zit ik in ieder geval op de eerste rij voor seizoen acht. Ik kan echt niet wachten hoe het gaat aflopen…..

Tien volle punten van mij en een knuffel voor de kleine Harrison Morgan.
Volg Dexter
Vorige aflevering
Remember the Monsters?
Remember the Monsters?
08x12
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (11)

avatar_anonymous
10 apr 2013 10:33 -
Een tien? Echt? Ik ben uit ellende gestopt met deze uitgemolken en inspiratieloze meuk. Dexter is een schoolvoorbeeld van het feit dat een serie op het juiste moment moet stoppen, en niet moet doorgaan om het commerciële succes te verlengen. Erg zonde, ik heb genoten van Dexter maar het begin van seizoen 7 was zo slecht dat het een beetje pijn deed.
Reageer
avatar_Roeman
10 apr 2013 10:38 -
@Karst, dat bedoel ik ook te zeggen. Je haat hem of je houdt van hem. En bij jou is er duidelijk geen liefde aanwezig. ;-)
Reageer
avatar_anonymous
10 apr 2013 11:33 -
Hier ook al halverwege het 2e seizoen afgehaakt. Die vreselijke monotone voice over en die irritante zus. Ik ben dus absoluut geen fan
Reageer
avatar_Stefanie912
10 apr 2013 12:39 -
Wij houden van hem!! kunnen niet wachten op het laatste seizoen! ben zeer benieuwd.
Reageer
avatar_karin1809
10 apr 2013 18:42 -
But I can't help falling in love... Tja, ik hou ook van Dexter. Ben nu bij seizoen 4 aangekomen en blijkbaar precies op de helft. Tot nu toen vind ik het nog steeds een hele goede serie. De verschillende gezichten van Dexter zijn geweldig! Ik vind ga door tot ik het niet leuk meer vind, of totdat Dexter stopt. Succes met seizoen acht en geniet ervan.
Reageer
avatar_Roeman
10 apr 2013 18:54 -
@karin1809, dank je wel. We moeten helaas nog even een paar maandjes wachten,maar het zal het wachten waard zijn dat weet ik zeker. En jij heel veel plezier met seizoen 4 t/m 7. Ben benieuwd wat je er van gaat vinden. Sommige seizoenen/afleveringen kunnen als iets minder worden ervaren maar weet dat als je het even volhoud het weer toppie wordt ;-)
Reageer
avatar_Roeman
10 apr 2013 18:58 -
@Stefanie912, waar wij (mijn man en ik) vooral nieuwsgierig naar zijn is het einde. We laten er af en toe allerlei theorieen op los over hoe Dexter aan zijn einde gaat komen. Want we kunnen ons geen van beide voorstellen dat er een happy end komt en dat hij Harrison en Deb wegrijden bij zonsondergang. Wat denk jij?
Reageer
avatar_karin1809
10 apr 2013 19:04 -
Ik had dat met het eerste seizoen maar gelukkig hier al gelezen dat het even doorbijten is. Gelukkig heb ik volgehouden en ik moet zeggen; seizoen 1 was zo slecht nog niet. Sommige afleveringen zijn inderdaad een beetje mwah, maar over het algemeen ben ik fan van Dexter. Ben erg benieuwd hoe hij aan zijn (het) eind zal komen.
Reageer
avatar_Roeman
10 apr 2013 20:16 -
Wat ik vooral raar vind bij Dexter is dat je sympathie kan voelen voor een seriemoordenaar. Want dat is Dexter, of hij nou good guys of bad guys ombrengt. Voor Hannibal en Joe uit de Following heb ik totaal geen symphatie. Hoewel Hannibal wel fasinerend is.
Reageer
avatar_karin1809
07 mei 2013 00:13 -
Alle seizoenen gezien! Geweldig! Ik ga aftellen en afkicken :)
Reageer
avatar_anonymous
27 mei 2013 22:39 -
Thanx, heb nog niks van seizoen 7 gezien, maar ik heb gelezen dat het een stuk beter is dan seizoen 6 welke ik minder sterk vond!! Seizoenen 1 t/m 5 vond ik fantastisch!! Ik ga binnenkort maar eens beginnen aan seizoen 7!!
Reageer

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8