Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Michael Shannon en Matthew Macfadyen gecast in Death by Lightning van Netflix

Michael Shannon gaat de vermoorde president Garfield spelen met Matthew Macfadyen als zijn moordenaar Charles Guiteau in een nieuwe serie voor Netflix.

Death by Lightning brengt het verhaal tot leven van James Garfield, de onwillige 20e president van de Verenigde Staten, en zijn grootste bewonderaar Charles Guiteau - de man die hem zou vermoorden. De serie is gebaseerd op het boek Destiny of the Republic van Candice Millard.

14796 Matthew Macfadyen en Michael Shannon

Macfadyen (foto links) komt uit het populaire HBO-drama Succession, waar hij twee Emmy's won. Eerder was hij te zien in Quiz (UK) van ITV, BBC/Amazon's Ripper Street, BBC's Spooks, The Last Kingdom van Netflix/BBC en The Pillars of the Earth van Starz.

Shannon (foto rechts) speelde onlangs de rol van George Jones in Showtime's George & Tammy. De acteur brak door met zijn rol als agent Nelson Van Alden in HBO's Boardwalk Empire. Ook speelde hij rollen in de series Waco van het toenmalige Spike TV en het vervolg Waco: The Aftermath van Paramount+, Nine Perfect Strangers van Hulu en BBC/AMC's The Little Drummer Girl (2018).

Death by Lightning komt van Bad Education-scenarioschrijver Mike Makowsky, die de serie bedacht, en wordt geregisseerd door Matt Ross (Silicon Valley, Big Love). Game of Thrones-duo David Benioff en D.B. Weiss zijn uitvoerend producenten via hun algemene deal met Netflix. Vanaf donderdag 21 maart is hun sciencefictionserie 3 Body Problem op de streamer te zien.

Garfield was president in 1881 en werd later dat jaar vermoord, nadat hij daarvoor negen termijnen als Congreslid had gediend. Hij werd gekozen als senator maar weigerde dit toen hij president werd, ondanks het feit dat hij niet naar dit ambt had gestreefd.

Hij werd neergeschoten door Guiteau, die vond dat hij een belangrijke rol had gespeeld bij de verkiezing van Garfield.

Makowsky, Benioff, Weiss, Bernie Caulfield en Ross produceren en Ross regisseert alle afleveringen.
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst