Cursed (2020)

7.4 / 10
54 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_WinnieGrrr
8
10 aug 2020 21:57 -
Smaken verschillen, zo blijkt. Ik vond het een erg leuke serie om te kijken en hoop dan ook dst er eeen tweede seizoen komt. Misschien niet de beste serie, maar voor mij zeker het kijken waard.
Reageer
avatar_Alsyber
6
28 jul 2020 14:33 -
Spannende verhaallijn. Mooi concept. Helaas matig geacteerd door de hoofdrolspeelster. Mooi meisje maar ongeloofwaardig voor vecht-scènes en daadkrachtige acties. Ook de achtergrond acteeracties zijn amateuristisch. Vreemde keuzes voor zo'n, in potentie, uitstekende serie. Jammer !!
Reageer
avatar_mokeshame
8
25 jul 2020 13:34 - 25 jul 2020 13:41
Heb de hele serie gezien. k vond de serie erg goed, een verademing! Vooral de acteur die Merlijn speelt is erg goed. Zijn houding hoe die half hangend aan zijn stok vasthoud en ondertussen wijs en dwaas overkomt is erg vermakelijk en uniek. Wat me ook erg aantrok en erg sterk is in de film is de scheidslijn tussen fictie(spiritualiteit) en werkelijkheid. Aan de ene kant zie je magie en fantasie en aan de andere kant zie je er het rieele historische verloop van Romeinen in Britannie terug. Op die manier kan je ervoor kiezen om de magie als iets echts te beschouwen of gewoon hoe de Iceni, wat de Fey volgens mij moeten voorstellen, het toen konnen ervaren. Ik ben al lang op zoek naar een serie die culturen die magisch denken in een rieeel perspectief kunnen verplaatsen. Dat er dan af ten toe echt iets gebeurt wat niet kan, dat geeft dan niet. Er zit ook een aardig tempo in het verhaal, er zijn bijna geen saaie momenten. Ik denk dat deze serie 1 van de hoogste tempo's in zijn verhaallijn heeft die ik ooit gezien heb, wat het erg sterk maakt.

Er zijn wel een paar verbeterpunten. Zo werden heel veel scenes niet afgemaakt lijkt het. Dat stoort soms omdat je meer weer weten en er dan via een hele andere scene achterkomt hoe het af is gelopen. Zo waren Nimue en nog een paar andere in een demonenberg aan het ronddwarrelen en toen sprong men ineens naar een scene met andere figuren, waar Nimue ineens opdook zonder te vertellen hoe ze nou uit de berg zijn gekomen? Je mist daar gewoon een heel stuk.

Ook vind ik Arthur en Nimue niet echt supergoed. Ik vind de actrice die Nimue speelt een bepaalde charisma hebben, ze lijkt op een ex dus. Maar er lijkt wel wat te ontbreken. Het zijn geen sterke karakters in de serie, vergeleken met anderen zoals Merlijn en the Weeping Monk. Wat wellicht ook met de onzekerheid van hun karakter te maken heeft. Het is duidelijk dat ze de persoon die ze volgens de legende zijn nog moeten worden.

Ook vraag ik mezelf af of bepaalde zaken wel goed zijn uitgewerkt. De Widow (van de schadowlords?) bijvoorbeeld, eerst Merlijns vriend(in) maar is ze dat aan het eind van het verhaal nog steeds? Kom ik dat nog te weten? Ik denk het niet, het einde was erg open en hoopte daar duidelijkheid in te krijgen. Inmiddels is ze dood ,omdat ze morgana wilde tegenhouden het zwaard naar Nimue te brengen. Dit nadat Morgana hoorde dat de Widow nimue stalkt en iets met overleden mensen doet. Ik weet niet of ik daaruit moet halen dat de Widow juist een groot spel speelde met Merlijn en ben er aan het einde van de serie nog niet achter. Aan de ene kant is de Widow een orakel voor Merlijn, aan de andere kant een antagonist. Het einde vond ik daarom erg teleurstellend en op basis daarvoor zou ik de serie in plaats van een 8 een 7 moeten geven.
Reageer
avatar_gumstarr
5
24 jul 2020 14:18 -
Soms kunnen zelfs de meest briljante geesten de plank finaal misslaan. Zo schonk Nike-ontwerper Tinker ‘The Architect’ Hatfield ons niet alleen de tijdloze Air Max 1 en de iconische Air Max 90 Infrared, hij was ook verantwoordelijk voor de wanstaltige Air Jordan 9. Het is dat het Internationaal Strafhof in Den Haag destijds nog niet was opgericht, anders was hij op zeker voorgeleid voor die esthetische misdaad tegen de mensheid. Maar Tinker staat niet alleen in zijn uitglijders. Nas dropte met Nastradamus een album dat hem in plaats van Grammy’s alleen maar hoongelach opleverde, Johan Cruijff dacht dat een jaartje Feyenoord wel een goede beslissing was en Frank Miller bewijst zichzelf geen dienst met het tenenkrommende Cursed. Gooide Miller – die carrière maakte bij DC Comics en Marvel – in het verleden nog hoge ogen met zijn (cult) classics 300 en Sin City, deze nieuwe Netflix Original is er één om niet al teveel ruchtbaarheid aan te geven op feesten en partijen.

Nimue, Lady Of The Lake, The Wolfblood Witch en Queen Of The Fey heeft misschien bijna net zoveel namen als Daenerys Targaryen, maar daar houdt iedere andere vergelijking met de imposante drakenmoeder ook wel op. In deze alternatieve vertelling van het verhaal van King Arthur wordt al snel duidelijk dat Netflix een ietwat bleu en timide meisje heeft gecast voor ‘a real woman’s job’. Van een personage dat haar wereld moet verdedigen tegen de grillen van een oorlogszuchtige koning en een stel geradicaliseerde christenen zou je meer persoonlijkheid verwachten dan actrice Katherine Langford kan ophoesten. Ik ergerde me al mateloos aan haar passief-agressieve aanwezigheid in 13 Reasons Why en dat gekmakende ongenoegen heeft Langford met Cursed niet weg kunnen nemen. Integendeel zelfs.

Mocht je Cursed aanslingeren in de hoop dat je weer een lekker donker Frank Miller verhaal voorgeschoteld gaat krijgen, dan kom je helaas bedrogen uit. Slechts sporadisch – heel sporadisch – zien we een glimp van wat films als 300 en Sin City zo ontzettend vet maakten: die karakteristieke, grimmige cartooney stijl en heel veel bloedspatten op je beeldscherm. Misschien was alles anders geweest als Frank Miller niet alleen als executive producer, maar ook als regisseur bij deze nieuwste Netflix Original betrokken was geweest. Wellicht had hij dan ook de cast een schop onder hun reet kunnen geven, want Katherine Langford is zeker niet de enige die niet weet te imponeren. Het acteerwerk is mechanisch en de teksten worden merendeels emotieloos – en op de automatische piloot – opgedreund. Degene die er wél een beetje gevoel in weten te leggen, praten alsof ze in een goed gevuld Carré – met gedragen stem – een stuk van Shakespeare’s Hamlet aan het voordragen zijn. Het is zó potsierlijk dat het bij vlagen ronduit lachwekkend wordt. Bijna net zo lachwekkend als de sets die grotendeels lijken te zijn opgetrokken uit gips en piepschuim. Zelfs de computer-gegenereerde vergezichten hadden zo uit de default wallpapermap van Windows 10 kunnen komen. Het zorgt er allemaal voor dat je je als kijker eigenlijk geen moment in Cursed kunt verliezen, iets waar een fantasyserie toch bij uitstek voor bedoeld is. Nu ik er zo over nadenk, wandelt Cursed doodleuk in alle sloten waar we The Witcher eerder ook al uit hebben moeten vissen. Een pijnlijke constatering. Gelukkig kunnen we ons voor een goede Miller-achtige serie altijd nog wenden tot het Spartacus van Starz.
Reageer
avatar_Megafluffy86
7
19 jul 2020 16:47 -
De volgorde klopt inderdaad niet op mijnserie. Netflix is dit de juiste volgorde 1 Nimue 2 Cursed 3 Alone 4 The Red Lake 5 The Joining 6 Festa and Moreii 7 Bring Us In Good Ale 8 The Fey Queen 9 Poisons 10 The Sacrifice Hij kijkt trouwens wel verrassend lekker weg.
Reageer
avatar_Izzzmine
7
19 jul 2020 00:10 -
Beetje verkeerde volgorde van afleveringen. Verder wel aardig.
Reageer
avatar_Tamino
8
15 mei 2020 15:13 -
In deze nieuwe serie heb ik weer eens zin!
Reageer
avatar_Tamino
8
11 mei 2020 02:53 -
#hyped
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.