Carnival Row

8,0 / 10
54 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Mandy Gelling geeft "Carnival Row - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Mandy Gelling op 16 augustus 2019.
Leuk?
7
1
Bekijk stemmen

Carnival Row - Seizoen 1

Ik had zeven dagen de tijd om de acht afleveringen van het eerste seizoen van Carnival Row te gaan kijken in een preview, ik deed er iets minder dan twee dagen over. Want het is absoluut geen straf om te kijken naar de nieuwe Amazon-serie die op 30 augustus in première zal gaan. Van de eerste tot de laatste aflevering is Carnival Row een visueel feest om naar te kijken. Maar is het verder ook de moeite waard om op je nog-te-kijken lijst te zetten?

Ik zou zeggen: zet 30 augustus vetgedrukt in je agenda, want ondanks het soms wat te bekende verhaaltje is Carnival Row een must voor de seriefan. Visueel een lust voor het oog. De acteurs die meer doen dan alleen hun tekst opdreunen en de regisseur die duidelijk van wanten weet. De Row is qua script niet heel erg bijzonder, ik denk dat de meeste serieliefhebbers de verhalen in de fantasyserie van Amazon allemaal wel een keer in de een of andere vorm voorbij hebben zien komen.

For ages the homeland of the Fae was a place of myth and legend. Until the many empires of man arrives and warred for control of its riches.

Maar dat mag je absoluut niet weerhouden om te genieten van de Fae (elfen) en mensen in de Row, een wijk van de Burgue, een stad die enorm doet denken aan het Victoriaanse Londen. We zien Fae, Faun, Centaur, Trow (reusachtig soort), Marrok (soort weerwolf), Kobolds en mensen die wonen in Burgue hun uiterste best doen om te overleven. De wereld waarin ze wonen is verdeeld en de Fae en andere Creaturen worden gezien als minderwaardig. En ook hier is het de mens die zich superieur voelt en gedraagt.

[image-125934]

Seven years ago, this great war ended when the Republic of The Burgue withdrew abandoning the Fae to the iron fist of their rivals The Pact. Now the Fae’s homeland is the hell from wich they yearn to escape.

Het verhaal van de mensen, Creaturen en de Fae in Carnival Row zijn met elkaar verbonden op manieren die soms vreemd of onmogelijk lijken. Maar het draait vooral om Rycroft ‘Philo’ Philostrate (Orlando Bloom, Easy) een inspecteur bij de Burgue politie. Philo onderzoekt de bloedige moorden op diverse personen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Vignette 'Vini' Stonemoss (Cara Delevinge) is een Fae die een geschiedenis heeft met Philo. Zowel Bloom als Delevinge overtuigen als mens en Fae.

Maar zij zijn niet de enigen die mij aan de buis (beeldscherm in dit geval) gekluisterd hielden. Ook Imogen Spurnrose (Tamzin Merchant, Salem) en Argreus Astrayon (David Gyasi, Chuggington) wisten mijn aandacht goed vast te houden. Hun verhalen waren niet vreemd of onbekend maar goed genoeg om te blijven kijken naar deze fascinerende karakters. Maar Carnival Row is vooral een visueel feest om naar te kijken met prachtige decors en kostuums/make-up. Het eerste seizoen is verrassend genoeg, met uitstekende acteurs en actrices, om geboeid te blijven.

Nergens heb ik mij verveeld of vond ik het vervelend om sommige verhaallijnen de gebaande paden te zien bewandelen. En dan mag je wat mij betreft jezelf een hele goede serie noemen, die het meer dan waard is om bekeken te worden door vele seriefans. Ergens las ik dat het vergeleken kan worden met Game of Thrones. Dat denk ik niet, maar ik denk wel dat het een waardige opvolger kan zijn en/of worden van de HBO-serie. En met een fantastisch open einde ben ik blij dat Amazon al besloten heeft om de serie te vernieuwen met een tweede seizoen, waarvan ik zeker hoop dat het niet de laatste zal zijn.

9 punten voor een prachtige sneak peak van een prachtige serie.

P.s. met mijn excuus voor het feit dat ik zeer weinig vertel over de verhaallijnen die de serie heeft. Maar ik ben bang dat als ik meer ga vertellen ik te veel zal spoileren. Want ik denk dat je moet gaan kijken zonder al te veel te weten over de geschiedenis van Philo, Vini en alle andere karakters, Fae en Creaturen in de Burgue. Laat je verrassen zou ik zo zeggen, ik beloof dat het de moeite waard is.
Volg Carnival Row
Vorige aflevering
The Gloaming
The Gloaming
01x08
Leuk?
7
1
Bekijk stemmen

Reacties (10)

avatar_damhoorn
16 aug 2019 09:49 -
Ik kan helaas niets lezen door een enorme video die over het scherm heen verspreid is. De tekst is hierdoor verdwenen. Dit is zowel via mijn computer als via mijn telefoon.
Reageer
avatar_svandenberg86
16 aug 2019 10:05
Nergens last van via computer en via de app bij mij...
Reageer
avatar_Olga2000
16 aug 2019 10:45
Ik heb dezelfde probleem. Gigantische video. Kan niks lezen.
Reageer
avatar_Lange
16 aug 2019 12:55
Bijgewerkt op: 16 aug 2019 13:13
Wordt aan gewerkt, hopelijk snel opgelost!
- update: Is opgelost :)
Reageer
avatar_monique1963
16 aug 2019 12:29 -
Hier ook zo
Reageer
avatar_JessicaD
20 aug 2019 14:17 -
Leuk, mijn recensie verschijnt a.s. vrijdag op mijn blog. Ikzelf zou het inderdaad ook niet vergelijken met Game of Thrones, al schuwen ze beiden het naakt niet.
Zelf vind ik het meer Jack the Ripper meets Narnia, en discriminatie met een fantasysausje.

Naast Rycroft vond ik ook het verhaal van Imogen erg leuk om te volgen, maar ook Jonah vind ik interessant.
Reageer
avatar_Roeman
20 aug 2019 17:06 - 20 aug 2019 18:12
Dank je wel.

Nee, ik persoonlijk vind de Game of Thrones vergelijking ook niet terecht. Het zijn totaal verschillende series en ook al schuwen zij beide seks, naakt, geweld en bloed/gore niet. GoT komt van Mars en CR is van Jupiter. Maar ik moet zeggen, CR is een geweldige serie, zo goed dat ik het nog een keer ga kijken met de rest van het gezin en vrienden, en dat heb alleen eerder gedaan met GoT, haha dus toch iets wat beide series gemeen hebben.

Ik zal je recensie vrijdag gaan lezen.
Reageer
avatar_Javelin
27 sep 2019 21:41 -
Ik vind het een heerlijke serie. Ook mijn vrouw en ik hebben het eerste sezioen in recordtempo uitgekeken. Heerlijk!
Reageer
avatar_henkecs
21 okt 2019 22:05 -
Geweldig. Alles zit hier in. Graag een vervolg 9.0
Reageer
avatar_eagleye
21 nov 2019 01:56 -
Ik sluit me aan bij je recensie Mandy. Wij zijn nu bij aflevering vier aanbeland en hoe meer afleveringen ik zie hoe meer het met bevalt. De beelden zijn een lust voor het oog, een genot om naar te kijken maar niet alleen dat. Er wordt ook heel goed geacteerd. Ik heb begrepen dat er inmiddels een tweede seizoen is besteld.
Reageer

Nieuwste recensies

Agatha Raisin - Seizoen 1

8.5

Blood & Water - Seizoen 1

7.5

Valeria (2020) - Seizoen 1

8

Sweet Magnolias - Seizoen 1

7.5

Koppensnellers - Seizoen 1

6

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5