Bodyguard

8,0 / 10
60 min
Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste miniseries van de BBC

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst van Hessel Hoekstra. Veel kijkplezier.

Het drama-aanbod van de BBC lijkt op het eerste gezicht veel groter dan dat van andere zenders. Maar vergis je niet. Het zijn veelal miniseries, series waarvan het ook nooit de bedoeling was dat er een tweede seizoen van zou komen. Het verhaal is afgerond en in feite is zo’n serie gewoon een enorm uitgerekte film van vier of zes uur. Een deel van deze series is al vrij oud en zal niet altijd even goed vindbaar zijn op Nederlandse streamingdiensten. Wellicht tijd om je heil te vinden bij dvd’s. Mocht je ze kunnen vinden, dan zou zeker kijken, want deze vijf miniseries kosten niet heel veel tijd en zijn te mooi om niet gezien te hebben.

5. Collateral

Een vluchteling die als pizzabezorger werkt wordt bij een bezorgadres doodgeschoten. En dat is vreemd omdat niemand wist dat hij daar was. Toch lijken genoeg mensen een motief te hebben om deze jongeman dood te willen hebben. Vier afleveringen lang gaat de politie op zoek naar de waarheid, terwijl de makers een genuanceerd beeld proberen te schetsen over de huidige vluchtelingenproblematiek. Te zien op Netflix.

4. State of Play

Dit is een oudje uit 2003 waarvan ik toevallig een tijdje terug een dvd tegenkwam bij mijn ouders. In deze miniserie onderzoekt journalist Cal McCaffrey (John Simm) de dood van een ambtenaar die voor de gerespecteerde politicus Stephen Collins (David Morrissey) werkte. En niet toevallig zijn Cal en Stephen beste vrienden uit hun studietijd. State of Play wist met een spannend moordmysterie precies alle politieke problemen uit die tijd te raken en commentaar te leveren op de staat van de journalistiek. In 2009 is deze serie bewerkt tot Hollywoodfilm met hoofdrollen voor Russell Crowe, Rachel McAdams en Ben Affleck.

3. Bodyguard

Dit was dé hit van het najaar van 2018. Oorlogsveteraan David Budd (Richard Madden) voorkomt een terreuraanslag en wordt aangewezen om de minister van binnenlandse zaken (Keeley Hawes) te beveiligen. Zij blijkt een wet in te willen voeren waardoor ze veel vijanden heeft. Ook David vindt dat de wet indruist tegen alles waarvoor hij in Afghanisten gevochten heeft en twijfelt hierdoor aan zichzelf en zijn loyaliteit. Verwacht hier sterk acteerwerk en scènes die zo intens en spannend zijn dat je aan het einde van de serie geen nagels meer overhebt om op te bijten. Te zien op Netflix.

2. The Game (2014)

In 1972 ontdekt de Britse geheime dienst dat de Russen bezig zijn een gevaarlijk plan, Operation Glass. Het hoofd van de MI5 stelt in het geheim team samen om erachter te komen wat de Sovjets van plan zijn en hoe ze hen kunnen stoppen. Er is alleen één probleem: iemand in het team is een mol. The Game (2014) is loeispannend, zit goed in elkaar, is sfeervol gefilmd en neemt ons in deze moderne samenleving mee naar een tijdperk van ouderwetse spionage op een manier waar de makers van The Americans trots op zouden kunnen zijn.

1. Our Zoo

Our Zoo gaat over de oprichting van de wereldberoemde Chester Zoo in 1930. Veteraan George Mottershead (Lee Ingleby) heeft jaren na de Eerste Wereldoorlog nog steeds last van trauma’s. Wanneer hij ergens een paar dieren koopt die eigenlijk afgemaakt zouden worden, besluit hij om een stuk grond te kopen om een levenslange wens in vervulling te laten gaan: een dierentuin beginnen. Lokale autoriteiten zien het echter niet zitten en proberen de bouw te stoppen. Our Zoo is een sfeervol gefilmd en hartverwarmend familiedrama vol met prachtige momenten.

De BBC zendt nog veel meer sterke miniseries uit. Zo had ik Informer en Black Earth Rising al in een ander lijstje genoemd en ook deze zijn heel erg de moeite waard. Giri/Haji is er eentje die nog op mijn eigen nog-te-kijken-lijstje staat. Verder is The Nest momenteel elke zondagavond op BBC One te zien en dat vind ik ook zeker een aanrader. Staat de serie die jij zoekt er nou niet tussen? Geen paniek, want de komende tijd kun je nog veel meer mooie top 5-lijstjes verwachten.


Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_4thaarts
15 apr 2020 16:43 -
Nog paar Britse miniseries:
The Shadow Line, Hard Sun, Exile, Thorne, Good Cop, McMafia,The Victim
Reageer
avatar_tweemaalh
15 apr 2020 17:30
Goede tips! Nu vond ik Hard Sun en McMafia persoonlijk een beetje tegenvallen. Maar ieder zo zijn eigen smaak
Reageer
avatar_sarlottje
16 apr 2020 09:35 -
The Rook is ook een toppertje om te kijken!
Reageer
Bodyguard