3rd Rock from the Sun

7.4 / 10
25 min
Sciencefiction, Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Helgoned geeft "3rd Rock from the Sun - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Helgoned op 22 september 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

3rd Rock from the Sun - Seizoen 1

Een vierkoppige onderzoeksmissie van een andere planeet landt op aarde en probeert onopvallend onderzoek te doen naar de menselijke samenleving en het gedrag van de individuele bewoners van de aarde. De vier aliens kennen weinig emotie en zij krijgen opdrachten van hun dictatoriale leider vanaf hun thuisplaneet. Ze zien er menselijk uit, maar hun eigen natuurlijke vorm lijkt op paarse gelatine buizen. Hun leider is een nors, bazig type en de nummer twee van het team is een sterke vrouw die met haar blote handen drie man kan uitschakelen.

Het voorgaande kan klinken als een spannende sciencefiction serie, maar het is het gegeven voor een comedyserie. Komische televisieseries over buitenaardse wezens die op aarde landen zijn door de jaren heen vaak populair gebleken. Zo start eind september 2013 het tweede seizoen van de ABC-serie The Neighbors over een Amerikaans gezin dat te maken krijgt met een hele gemeenschap van aliens. In de jaren zestig was My Favorite Martian geliefd, de jaren zeventig kende de klassieker Mork & Mindy met Robin Williams en de jaren tachtig had de serie ALF. Midden jaren negentig was daar dan: 3rd Rock from the Sun.

De serie 3rd Rock from the Sun draait om een viertal ‘gezinsleden’ van de familie Solomon. Dick Solomon is de leider en de oudste van het stel, zijn dekmantel in de serie is dat hij werkt als natuurkundeleraar op de Pendelton Universiteit. Sally Solomon is de knappe jonge vrouw van de serie, maar tot aan het einde van de serie blijft het onduidelijk of ze nu de zus van Dick is of de zus van Tommy. Tommy is de jongste van de stel, de schoolgaande zoon van Dick. En dan is er nog Harry Solomon, want er was nog een stoel over in het ruimteschip. Gedurende het eerste seizoen blijkt dat hij toch een functie heeft, namelijk als communicatiemiddel tussen het team en de leider van hun thuisplaneet.

In dit eerste seizoen moeten de Solomons wennen aan menselijk gedrag en de gewoonten. Dick Solomon is naïef en impulsief en hij springt daardoor van de ene belevenis naar de andere. Zo wordt hij verliefd, slaat hij aan het roken, ontdekt hij dat aardbewoners ouder worden en ervaart hij wat het is om te liegen. Het zijn bekende thema’s die ook in andere comedyseries aan de orde komen. Dat 3rd Rock from the Sun toch apart is, komt door de komische scripts en de acteurs.

Hoewel niet iedereen een liefhebber is van John Lithgow, vind ik dat hij Dick Solomon op een prachtig overdreven manier speelt. Hij overtuigt zowel als hij boos, verdrietig, verontwaardigd of totaal onwetend is. Voor zijn prestatie won Lithgow dit eerste seizoen meteen een Emmy (er zouden veel meer volgen voor de serie). Ook de andere acteurs spelen hun rollen uitstekend, Kristen Johnston (uit de serie The Exes van TV Land) speelt Sally en Joseph Gordon-Levitt (bekend van films als Inception en Looper) speelt Tommy.

Er zijn diverse hilarische afleveringen in dit eerste seizoen. In de tweede aflevering ‘Post-Nasal Dick’ worden de Solomons ziek en denken ze dat ze gaan sterven met alle gevolgen van dien. In ‘Body & Soul & Dick’ moet Dick Solomon spreken op de begrafenisplechtigheid van een collega, maar helaas weet hij daar maar niet de juiste toon te vinden. In ‘Selfish Dick’ komt Sally in het ziekenhuis terecht en de overige drie Solomons besluiten gewapend met kennis van diverse ziekenhuistelevisieseries doktertje te gaan spelen. Dit eerste seizoen kent 20 afleveringen en eindigt uiteindelijk op 22 in de Nielsen rankings. Een mooi begin van een serie die het zes seizoenen en 139 afleveringen zou volhouden.
Volg 3rd Rock from the Sun
Vorige aflevering
The Thing That Wouldn't Die (2)
The Thing That Wouldn't Die (2)
06x20
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
3rd Rock from the Sun