Zero Hour (2013)

7.1 / 10
43 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Mandy Gelling geeft "Zero Hour (2013) - Pilot" een 7.
Geschreven door Mandy Gelling op 1 maart 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Zero Hour (2013) - Pilot

Zero Hour vertelt het verhaal van Hank Galliston (Anthony Edwards, die wij kennen als de sympathieke Dr. Green uit ER) die het tijdschrift “Modern Skeptics” uitbrengt over paranormale verschijnselen. Terwijl hij met zijn vrouw Laila (Jacinda Barret) luncht weet hij niet dat hij zelf de hoofdrol gaat spelen in een mysterie dat de wereld kan veranderen of zelfs vernietigen.

We beginnen de serie in 1939, vlak voor de tweede wereldoorlog in nazi Duitsland. We zien een groep mensen die kennelijk iets (wat dat is weten we dan nog niet) koste wat kost willen beschermen. “Iets waarbij God niet kan helpen, alleen de 12”? Dit eerste gedeelte is donker en vrij mysterieus gefilmd. Maar je bent daardoor wel meteen nieuwsgierig naar het vervolg.

We springen daarna direct naar het heden en zien Hank en Laila over een kleine antiekmarkt in New York lopen. Laila is de eigenaar van een klokkenwinkel en ziet op een kraam een klokje liggen. Het volgende moment is de scène van buiten naar binnen verplaatst en staat Hank op de redactie. Hij wordt gebeld door Laila die meldt dat er in haar klokkenwinkel wordt ingebroken. Ze wordt gekidnapt door White Vincent (Michael Nyqvist). “Als je de echte waarheid zou weten zou je gek worden, net als ik.” Hierdoor komt de FBI in het beeld. De agente Rebecca “Beck” Riley (Carmen Ejogo) is in eerste instantie geen sympathiek persoon. Een beetje drammerig en betweterig. Maar gaandeweg leer je haar en haar motieven beter kennen en dan kun je een beetje met haar meevoelen. Ook de twee medewerkers van Hank’s tijdschrift; Arro Martin (Scott Michael Foster) en Rachel Lewis (Addison Timlin), gaan een rol spelen in dit mysterie. Al zijn zij nu nog op zoek naar weerwolven en bigfoots.De klok blijkt een cruciale rol te spelen in het verhaal. Dit leidt tot modern schatzoeken waarover ik niet verder kan uitweiden zonder wat plotlijnen te verraden.

De pilot is aardig en weet ondanks de chaos, de hak op de tak vertelling en de (nog) zwakke karakters je aandacht vast te houden. Het gegeven van de 12 apostelen is in een modern jasje gegoten en werkt in dit verband aardig. Ik hoop dat de karakters in de loop van de serie wat meer sympathie op gaan wekken en wat meer diepgang krijgen. Niet slecht, zeker niet een topper, nee bij lange na nog niet. Dat komt bij mij mede door het gevoel dat hier de Da Vinci Code een grote inspirator is geweest. Misschien heb ik het mis en zal zich dit in de latere afleveringen bewijzen. Maar tot nu toe blijf ik deze serie met terughoudende interesse volgen.

Helaas heeft ABC besloten om de serie na drie afleveringen stop te zetten. Dit vanwege te lage kijkcijfers. Jammer want deze serie had echt potentie om een topper te worden. Een zeven voor de pilot.
Volg Zero Hour (2013)
Vorige aflevering
Spring
Spring
01x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_anonymous
05 mrt 2013 19:33 -
Serie had zeker een topper kunnen worden, maar wat mij betreft werd die verwachting direct bij de pilot al teniet gedaan,
Reageer
avatar_Izzzmine
18 mrt 2013 20:17 -
jammer - de serie had zeker potentie. Volgende dan maar
Reageer
avatar_Linda1969
25 jun 2013 15:38 -
serie heeft echt de spanning van Da vinci en soort gelijke verhalen.. voor mogen ze het vervolg echt wel maken, ik ben nog niet klaar met dit verhaal
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8