Wayward Pines

7.6 / 10
43 min
Mysterie, Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Rodney Rietveld geeft "Wayward Pines - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Rodney Rietveld op 1 augustus 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Wayward Pines - Seizoen 1

Wayward Pines is een serie die betrekking heeft op het fictieve dorpje, u raadt het al, Wayward Pines. En in Wayward Pines is niet alles zoals het zou moeten zijn.

We volgen in de beginafleveringen het leven van politieagent Ethan Burke, die door zijn werkgever erop uit wordt gestuurd om de moorden van twee van zijn collega’s te onderzoeken. Ethan krijgt een auto-ongeluk en strandt in het dorpje. Direct nadat Ethan zijn ogen open doet blijkt dat er veel aan de hand is binnen het dorp. Zoals een ware detective beaamt gaat Ethan op onderzoek uit, waarna hij van de ene verbazing in de andere beland. Zonder al teveel spoilers weg te geven wordt bijvoorbeeld het hele dorp in de gaten gehouden door camera’s en is niemand wie hij zegt dat hij is.
Beetje bij beetje begint Ethan steeds meer over het dorp te weten te komen en begint hij ook zijn eigen invloed uit te oefenen op de mensen en op hoe alles geregeld wordt binnen Wayward Pines.

© FOX

Wayward Pines is naar mijn mening een serie met twee gezichten. Zelf was ik onwijs geïntrigeerd na de eerste paar afleveringen omdat de serie je aan het denken zet over wat er allemaal aan de hand is. De serie is spannend en ik keek dan ook reikhalzend uit naar de volgende aflevering. De personages worden goed neergezet en ook de sfeer van de serie is naar mijn mening erg passend. Aangezien ik zelf ook niet vies ben van het sciencefiction genre zijn er een heel hoop dingen die mij niet kunnen storen aan de serie.

Tegelijkertijd zit hier helaas ook meteen de valkuil van de serie. Nadat je namelijk een aantal afleveringen hebt gezien, lijken de makers het ineens over een hele andere boeg te gaan gooien. Het sciencefiction genre komt plots onwijs sterk naar voren en ik kan me voorstellen dat heel veel mensen hier dan ook afhaken. Daar komt bij dat het eerste seizoen (en zeer waarschijnlijk het laatste) in een stroomversnelling wordt afgerond. Dat gaat ten koste van de kwaliteit.

© FOX

Er werd altijd gezegd dat alles uitgelegd zou worden in de laatste afleveringen. Gisteren is de laatste aflevering uitgezonden van het seizoen en ik vond dit met afstand ook direct de slechtste. Wayward Pines is naar mijn mening richting het einde afgeraffeld. Wanneer je in 5 minuutjes tijd aan het einde van de hele serie nog even een slotconclusie wilt vertellen, dan vind ik dat persoonlijk erg jammer. Ik had dan liever gezien dat Wayward Pines 13 afleveringen had gekregen met een passend en langer slot.

Maar, ondanks alle tegenvallers richting het einde vind ik het jammer dat de serie stopt. Ik heb toch bijzonder leuk naar Wayward Pines gekeken en ondanks alle “foutjes” in de serie (waar komt bijvoorbeeld de benzine vandaan?) kijkt het lekker weg. Daarnaast zijn er nog genoeg mogelijkheden om het concept levend te houden, misschien in een ander jasje, al zal dat hoogstwaarschijnlijk niet meer gaan gebeuren.
Volg Wayward Pines
Vorige aflevering
Bedtime Story
Bedtime Story
02x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_Nienkepiene
01 aug 2015 10:16 -
LET OP, SPOILERS!!!!
Duidelijke recensie, maar wel jammer van de spoilers die je geeft! (Echt niet om gemeen te zijn, maar ik vind het vervelend voor de mensen die het nog niet gezien hebben en nu al de eerste 5 afl kunnen overslaan). "Futuristisch" is al een klein beetje een weggever (het stadje zelf heeft niet echt een futuristisch uiterlijk, dus dit kan dan alleen maar slaan op het feit dat het in de toekomst afspeelt), maar om dan aan het einde nog te zeggen 'hoe overleeft een helikopter 2000 jaar' is natuurlijk wel duidelijker.

Bovendien lijken me die dingen best mogelijk. Ze hadden dit allemaal van voren gepland dus hadden ze vast ook wel een heli in het bergcomplex kunnen zetten en wat benzine voor de autootjes. Er zijn gekkere dingen in de serie te vinden.

Ten slotte ben ik het wel helemaal met je eens dat de laatste afl een beetje opgepropt was. Ze wilden inderdaad te veel en 13 of zelfs 11 of 12 was al beter geweest. Als ze nog een seizoen maken ga ik wel kijken, maar ik hoop toch dat ze dit anders zullen doen.

Over het algemeen goede recensie die de spijker op z'n kop slaat!
Reageer
avatar_Arjensky
01 aug 2015 10:25 -
Ik kan me wel vinden in je mening over deze serie maar ik ben het met Nienkepiene eens: voor een recensie staan hier veel te veel spoilers in. Eigenlijk is na je eerste zin het effect van de 1e 5 afleveringen weg.
Reageer
avatar_Javelin
01 aug 2015 10:31 -
Nu ik wederom de recensie lees en jullie feedback lees heb ik wellicht wat teveel info weggeven. Ik zal even kijken of ik er wat aan kan aanpassen zodat de spoilers wat minder zijn. Bedankt voor de feedback. Pas 2e recensie dus moet nog even wennen :)
Reageer
avatar_Nienkepiene
03 aug 2015 18:38
In het begin is het altijd zoeken wat je wel en niet kan vertellen. Ik vind het na 18 recensies nog steeds moeilijk haha
Reageer
avatar_anonymous
01 aug 2015 11:33 -
Er staan idd wel wat spoilers in. Misschien kun je dat nog laten aanpassen idd. Wat Arjensky zegt: de eerste zin is al vrij problematisch. Dat had je er eigenlijk niet in mogen zetten, want dat is niet duidelijk wanneer je aan de serie begint. Je geeft zelf aan pas je 2e recensie, dus ik snap het wel. Geef voortaan (zoals je nu doet) een kleine samenvatting van de serie en ga vervolgens in op wat je vindt werken en wat niet. Wat hadden de makers beter kunnen doen en waar hebben ze steken laten liggen.

@Nienke: SPOILERS!!! Er gebeuren idd gekkere dingen in de serie, maar wat Javelin stelt doet idd wel vragen oproepen. Sommige vragen kun je verklaren, maar ze maken het wel moeilijk om er doorheen te kijken. Wat opzich ook goed is. Hebben ze bijv oneindige benzine? Hebben ze tankstations? Rijden de auto's elektrisch? Waarom kan Ethan in de eerste afleveringen zo vrijuit bewegen terwijl hij de grootste vijand van Wayward Pines is en terwijl ze overal camera's hebben? Waarom is de belangrijke tunnel die de vrouw van Ethan ontdekt niet beveiligd, aangezien daar alle antwoorden liggen en ze in voorgaande afleveringen al kritische vragen erover stelde? Waarom heeft een vooruitziende denker als de oprichter van Wayward Pines geen lering getrokken uit de historie en voorzien dat je mensen moet betrekken en niet kunt uitsluiten omdat ze daar ooit tegen gaan ageren? Ik kan nog even doorgaan. Leuke serie om te zien, maar de uitvoering had beter gekund.
Reageer
avatar_Nienkepiene
03 aug 2015 18:41
SPOILER
Ik heb het inderdaad wel altijd zo raar gevonden dat Ethan in een keer wel alles kon doen en de anderen niet. En dat met die tunnel vond ik zo raar. Heeft niemand anders er ooit naar gekeken? Waarom is de beveiliging daar zo laks? In het kort gezegd: er zijn inderdaad een hoop gaten in de logica.
Reageer
avatar_Javelin
03 aug 2015 13:33 -
Eens Vevie, ik heb overigens het verzoek al ingediend de spoilers er even uit te halen. Dit zou dus binnenkort er niet moeten staan. Excuses hiervoor :)

Jammer van de serie vind ik vooral dat ze niet echt ingaan op hoe ze nou tot dit punt zijn gekomen. Natuurlijk weten we hoe de personen er komen. Maar helaas niet wie bijvoorbeeld de omheining heeft gebouwd en hoe? Hebben ze dan ook een hele lading met spullen en traktors en grote voertuigen opgeslagen? En hoe zijn ze toen omgegaan met de dreining van "de nieuwe mens". Daar komt bij dat als ze heel veel wapens hebben, waarom dan niet in een aantal kilometers alles uitroeien wat er omheen loopt? Dit zorgt dan oom meteen voor eens tabiele omgeving die je kunt gebruiken voor landbouw of andere dingen. Tevens had ik begrepen dat benzine maar beperkt houdbaar is en dat dit dus niet opgeslagen zou kunnen worden als het eenmaal verwerkt is, maar dat heb ik gehoord. Jammer wel van de serie. Het had zomaar een topper kunnen worden...
Reageer

Nieuwste recensies

Truth Be Told (2019) - Seizoen 1

8

The Pembrokeshire Murders - Miniserie

7

Tribes of Europa - Seizoen 1

5.5

Behind Her Eyes - Eerste aflevering

7

Euphoria - Bonusafleveringen

9.5

Behind Her Eyes - Seizoen 1

6.5