Veronica Mars

7.9 / 10
43 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The CW bestelt Veronica Mars spin-off

In zeker een van de meest ironische zakelijke mededelingen in Hollywood in recente jaren, liet The CW baas Mark Pedowitz gisteren op de Television Critic Associations' pers tour weten dat er een spin-off webserie van Veronica Mars komt.

De details over de serie waren schaars. Pedowitz liet weten dat de deal net rond was en dat bedenker Rob Thomas aan het project werkt. De webserie zal geen volledige continuering van de serie zijn, maar zal bestaan uit zes tot acht korte segmenten van ongeveer tien minuten.

Veronica Mars was twee jaar te zien op UPN in de Verenigde Staten tot die zender fuseerde tot The CW. Daar liep de bejubelde serie slechts een seizoen tot het in 2007, met een open einde, beëindigt werd. De kleine (zo'n 2,5 miljoen vaste kijkers) fanbase was woedend en stuurden bakkenvol Mars chocolade bars en marshmallows, beide verwijzingen naar de serie zelf, naar het hoofdkantoor van The CW. Fans huurden zelfs een vliegtuigje met een banner af. Het mocht niet baten. Toenmalig hoofd van het netwerk, Dawn Ostroff, zag geen toekomst in Veronica Mars. De volgende jaren laaide het nieuws over een mogelijke film af en toe aan, tot vorig jaar het menens was. Bedenker Rob Thomas en hoofdrolspeelster Kristen Bell moedigden fans aan om geld in te zamelen voor de film via een Kickstarter project. Het doel was $2 miljoen dollar. Dat doel werd in 10 uur bereikt. Uiteindelijk liep de teller door tot meer dan $5 miljoen. Voormalig producent Warner Bros gaf aan de distributie op zich te nemen. Het was voor het eerst dat fans zelf hun serie "gered" hadden.

De film komt in maart in de bioscoop in de V.S. en door de vele publiciteit lijkt The CW nu weer interesse te hebben in Veronica Mars. Rob Thomas tweette gisteren dat de serie zal gaan over acteur Ryan Hansen die probeert een spin-off te maken voor zijn personage Dick Casablancas. Hoewel media dit hebben overgenomen klinkt het net iets te meta, zelfs voor Thomas. Als de film het goed doet in de bioscopen sluit Thomas een vervolg niet uit.
Vorige aflevering
Years, Continents, Bloodshed
Years, Continents, Bloodshed
04x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

TBS heeft de Amerikaanse komedieserie Miracle Workers (2019), met Daniel Radcliffe (The Simpsons), vernieuwd met een derde seizoen.
Vandaag, 12:00
NPO heeft een trailer uitgebracht voor de Nederlandse dramaserie Commando’s van NPO, die eind augustus in première gaat.
Vandaag, 11:00
1
Eerder dit jaar werd de première van The Undoing uitgesteld, maar HBO heeft nu een nieuwe premièredatum bekend gemaakt. Eind oktober gaat de serie van start.
Vandaag, 10:00
We kregen tijdens Comic Con al een voorproefje, in de vorm van een teaser van The Boys, nu is er een trailer.
Vandaag, 09:00
Grey's Anatomy, de langlopende ziekenhuisserie van ABC krijgt er drie vaste castleden bij.
Gisteren, 16:00
2
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Friheden. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
2