Van Jonge Leu en Oale Groond

8.4 / 10
30 min
Dramedy
Volg deze serie
8.4 / 10
4seizoenen/102afleveringen/2005 - 2009 
NetwerkKRO
De serie is beëndigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:30 min20052009 (Beëindigd)
Genres:Dramedy
Netwerk:KRO
Van Jonge Leu en Oale Groond is een Nederlandse dramedyserie van de zender KRO. De serie ging in première op 2 oktober 2005.

In de serie staat de familie Wildspieker centraal. Vader Wildspieker komt te overlijden en moeder Minie staat er op de boerderij alleen voor. Dochter Fenna besluit na een gebroken relatie om, in eerste instantie met gepaste tegenzin, bij haar moeder in te trekken. Fenna ontdekt waarom ze Twente in haar jeugd de rug toe heeft gekeerd. Broer Alwie heeft zo zijn eigen, financiële, problemen en de jongste zus Monkie staat als sportlerares en voetbaltrainer centraal tussen de jeugd.

Dan is er nog de familie Olde Weernink. Mans en Gait zijn twee loonwerkers en brengen het nodige teweeg in Dinkelo. Ook de komst van Amsterdammer en kunstenaar Bredero brengt behoorlijk wat tumult in het Twentse land. Zijn adoratie voor Twente staat in schril contrast met Fenna's afkeer.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 30
Seizoen 2
0 / 24
Seizoen 3
0 / 24
Seizoen 4
0 / 24

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Van Jonge Leu en Oale Groond.