UnREAL

7.6 / 10
42 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Kirsten Potgieter geeft "UnREAL - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Kirsten Potgieter op 3 september 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

UnREAL - Seizoen 1

UnREAL gaat over het datingprogramma Everlasting. Daarin komt een jongeman uit Engeland om liefde te vinden. Tenminste, dat is wat we denken. Er is veel drama, haat en competitie tussen de deelnemers onderling. Onze Engelsman Adam Cromwell (Freddie Stroma, Pitch Perfect) gaat al snel twijfelen of hij een goede keuze heeft gemaakt door mee te doen aan dit programma. Hierdoor zien we Rachel (Shiri Appleby, Life Unexpected) op haar best. Door op hem in te praten en precies zijn gevoellige punten te raken weet ze al snel zijn gedachten te veranderen.

In UnReal volgen we Rachel Goldberg, in het begin een vrouw die haar leven niet op orde heeft en haar baan kwijt is geraakt. En ook in de liefde loopt het niet erg goed. Nadat haar is gevraagd om toch weer haar oude baan terug te nemen, wordt ze geconfronteerd met haar verleden. In haar oude baan had ze de taak te zorgen dat het programma, en de deelnemers die er aan meedoen, spannend en leuk genoeg zijn om de aandacht van de kijkers vast te houden. Ook nu moet ze zorgen voor afwisseling en proberen om de vrouwen wat losser te maken. Quinn King (Constance Zimmer, House of Cards), haar baas, is erg tevreden over Rachel en dat steekt ze niet onder stoelen of banken. Dat zorgt voor erg veel opschudding met Shia (Aline Elasmar, UnderCover). Shia wil dat Quinn dezelfde waardering voor haar heeft als voor Rachel en ze gaat erg ver om dat voor elkaar te krijgen.

In het begin heb ik een aantal keer gedacht: 'waarom ben ik deze serie ook alweer gaan kijken?' UnREAL laat niet van begin af aan zien wat het in zijn mars heeft en dat is jammer. Het was voor mij een programma dat vertelde over het maken van een programma, meer niet.

© Lifetime

UnREAL heeft me daardoor des te meer weten te verrassen. Ze durven risico's te nemen en waar ik eerst dat zielige meisje Rachel zag, wie alles aangedaan werd, liet UnREAL me aan het eind van het seizoen daar nog eens even goed over na denken.

Zelf vind ik dat Freddie Stroma een zeer oppervlakkige rol heeft gekregen, of het is zijn acteerwerk dat dat doet blijken. Hij weet het minst goed zijn rol als Adam te vertolken. Ook vraag ik me af wat Chet Wilton (Craig Bierko, Boston Legal), de getrouwde vriend van Quinn, in de serie doet. Naar mijn mening voegt hij niet erg veel toe.

UnREAL heeft me daardoor des te meer weten te verrassen

Ik ben tevens benieuwd hoe lang deze serie op de zender Lifetime zal blijven. Wat voor mensen willen ze hiermee bereiken en entertainen en wie kan er door de eerste afleveringen heen kijken om daarna te zien dat het een goede serie is? Zelf ben ik wel benieuwd naar volgende seizoenen. Als ze op dezelfde manier deze onvoorspelbaarheid houden en de nodige risico's durven te nemen, wordt seizoen twee voor mij zeker de moeite waard om te gaan kijken. Ik kan niet zeggen dat dit een topserie is, maar hij is wel goed. Op zijn eigen unieke manier.
Volg UnREAL
Vorige aflevering
Sudden Death
Sudden Death
04x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Commando’s - Seizoen 1

7

Advokaten (The Lawyer) - Seizoen 2

7.5

Undercover - Seizoen 2

9

Fear The Walking Dead - Seizoen 1

7

Criminal Minds - Complete serie

8

De Luizenmoeder - Seizoen 2 (DVD)

8