Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Kirsten Potgieter geeft "Prison Break - Seizoen 2" een 9.5.
Geschreven door Kirsten Potgieter op 8 februari 2016.
Leuk?
6
1
Bekijk stemmen

Prison Break - Seizoen 2

Na de zeer spannende finale van seizen 1 van Prison Break, waar de groep gevangenen met succes eindelijk uit de gevangenis ontsnapt, zien ze het vliegtuig die ze mee had moeten nemen zonder hen vertrekken. Dat terwijl van alle kanten de politie met loeiende sirenes op hen af komt. Wat nu? “Now, we run.”

“Breaking out was just the beginning.”


Ook al zijn de gevangenen verlost van de gevangenismuren, -hekken en tralies die hen vasthielden, ze zijn er nog lang niet. Het zijn acht gevaarlijke gevangenen die zijn ontsnapt en de politie doet er alles aan om ze weer te pakken te krijgen. En niet alleen de politie maakt er prioriteit van om ze achter slot en grendel te krijgen, ook bewaker Bradley Bellick (Wade Williams, Mercy Street), die hen het leven in de gevangenis nog wel eens zuur probeerde te maken, komt achter ze aan.

En terwijl het lijkt dat Michael Scofield (Wentworth Miller, Legends of Tomorrow) alles tot in de puntjes heeft verzorgd, moeten ze altijd over hun schouder blijven kijken. Want wanneer zullen ze niet snel en slim genoeg zijn om aan de politie te ontkomen? Kunnen ze die ene winkel wel ingaan, zonder op te vallen? Het zijn de meest gezochte mannen van Amerika. Ja, dan moet je oppassen.

De acht voormalige gevangenen gaan al vrij snel hun eigen weg. Ze weten nu dat ze niet meer terug kunnen naar het leven wat ze hiervoor hadden. Ze kunnen alleen nog maar vooruit. Wat de ontsnapping heeft aangericht komen ze pas later te weten. En dan is er natuurlijk de grote vraag wat er met Sara (Sarah Wayne Callies) is gebeurd. Zij had ook geen idee dat dit zo uit de hand zou lopen. Welke weg gaat ze kiezen? En nog belangrijker, welke kant? Wie is nog goed in deze wereld van onrecht? Wie kun je nog vertrouwen?

[image-17838]

Het tweede seizoen van Prison Break zet je aan het denken. Hoe zal het nu verder gaan? Hoe gaan ze hier nu weer uit ontsnappen? En dat vragen we ons natuurlijk allemaal af terwijl we eigenlijk de was aan het strijken zouden moeten zijn, of die papieren invullen waar je baas op zit te wachten. Prison Break is eigenlijk véél te verslavend. En dan hebben we het nog niet eens over de acteurs gehad. Wentworth Miller weet een erg overtuigende rol neer te zetten. We geloven helemaal in Michael Scofield. In dit tweede seizoen heeft Lincoln Burrows (Dominic Purcell, Legends of Tomorrow) een minder grote rol. Hij loopt voornamelijk achter Michael aan, die heeft immers alles geregeld, maar een heldendaad hier en daar kan natuurlijk niet achter blijven.

Hoewel ik alle acteurs van Prison Break erg goed vind, wil ik in het bijzonder Robert Knepper nog even noemen. Niemand beter voor de rol van de meedogenloze T-Bag dan hij. Hij weet wat hij wil en lijkt ook af en toe een beetje gestoord. Maar of dat ook echt zo is? In seizoen twee leren we alle karakters van een andere kant kennen. Mensen die zich opofferen voor de ander, wie had dat nou van ze verwacht? En zal het ooit iets worden tussen Sara en Michael nu hij “vrij” is. En wat betekent vrij zijn nu, met heel Amerika achter je aan?

Genoeg vragen die je bezig houden. Waar ik het meest van heb genoten dit seizoen is het geweldige brein achter Prison Break, Paul Schreuring. Elke keer als je denkt dat ze ergens niet meer uit komen zonder in herhaling te vallen, weet hij weer iets nieuws te verzinnen. En als die veertig minuten weer eens afgelopen zijn, zitten we daar vol emoties naar de tv te staren. Wéér een week wachten, hoe ga ik dat volhouden? Gelukkig is nu alles op dvd in één keer te bingewatchen.

Dus ook voor de mensen die dit misschien niets lijkt (ja, het kan), zeker een aanrader! Prison Break is één van de beste series ooit gemaakt.
Volg Prison Break
Vorige aflevering
Behind the Eyes
Behind the Eyes
05x09
Leuk?
6
1
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_CC11
09 feb 2016 11:01 -
Ik kan me wel ergens terugvinden in de recensie al is de score mij toch een half puntje te hoog, maar kom.
Helaas kwam hierna een derde seizoen en, nog erger, een 4de seizoen dat van zulk bedenkelijk allooi was dat "Prison Break" zijn ambities om het tot beste serie ooit te schoppen (als die er al waren) gelijk mocht opbergen.
Reageer
avatar_RLS90
10 feb 2016 11:17 -
Begin seizoen 4 was prima. Het werd pas dramatisch vanaf de helft, wat mij betreft CC11. Maar seizoen 1-2 waren absoluut het beste. Kan me daarom goed in de recensie vinden.
Reageer
avatar_anonymous
27 Mei 2016 09:56 -
Eergisteren begonnen aan seizoen 2 en vandaag al aangekomen bij aflevering 14. Weergaloos seizoen en ik vind het tweede seizoen nog beter dan het eerste seizoen. Ik kan me dan ook helemaal vinden in je recensie
Reageer
Prison Break