Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Rodney Rietveld geeft "Tyrant - Seizoen 2" een 8.
Geschreven door Rodney Rietveld op 14 september 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Tyrant - Seizoen 2

Tyrant
© FX
In 2014 werd ik naast Outlander zomaar ineens verrast door Tyrant. Uit het niets was daar een serie over een fictionele staat waarbij je van het ene in het andere probleem terecht kwam, gebracht door de zender FX. Het was vanaf de eerste aflevering in mijn ogen een absolute knaller.

Het verhaal gaat over Bassam (Barry) Al Fayeed en zijn gezin. Die na een afwezigheid van ongeveer 20 jaar weer terug gaat naar zijn geboorteland Abbudin om de bruiloft van zijn broer te vieren. Al snel weet Bassam weer waarom hij is weggegaan naar Amerika. Het is een dictatoriale staat met een vader aan het hoofd die geweld en andere onmenselijke oplossingen niet schuwt. Omdat Bassam na zijn 18e naar Amerika is verhuisd en daar een compleet andere cultuur heerst botst dit gigantisch. Bassam heeft een heel ander beeld van hoe een land geregeerd moet worden en daar beginnen de problemen.

Het was vanaf de eerste aflevering in mijn ogen een absolute knaller.

In seizoen één hebben we al kunnen zien dat de vader van Bassam komt te overlijden en dat hij hierdoor recht tegenover zijn broer komt te staan die de nieuwe president van Abbudin geworden is. Aan het eind van seizoen één wordt Bassam dan ook opgepakt voor verraad en ten dood veroordeeld door nota bene zijn eigen broer. Dit is wanneer seizoen twee begint, wanneer Bassam voorgedragen wordt om opgehangen te worden. En dat was het voor de introductie, de rest mag je zelf gaan bekijken.

Seizoen één was in mijn ogen fantastisch. Tyrant bracht iets nieuws en alles zat goed in elkaar. Ik keek reikhalzend uit naar de nieuwe aflevering en vroeg mij af wat Abuddin en de Al-Fayeed’s nu weer voor ons in petto hadden. De vraagt rest, haalt seizoen twee hetzelfde niveau?

Reken maar van yes! Ook in seizoen twee zet FX een serie neer die ik aan iedereen zou aanraden. Tyrant pakt de spanning direct op waar het in seizoen één mee is geëindigd en het verhaal wordt nooit saai. Het tweede seizoen kent tal van nieuwe invalshoeken en buiten de cliché’s die er af toe in verwerkt worden is het een lust voor het oog. Het verhaal wordt ook in seizoen twee nog steeds vanaf meerdere kanten verteld. De acteurs weten hun rol met verve te spelen en je wordt per aflevering steeds dieper in het verhaal gezogen.

Ook in seizoen twee zet FX een serie neer die ik aan iedereen zou aanraden


Inmiddels zijn we alweer bij het einde van seizoen twee aangekomen en ik vind dit seizoen misschien nog wel beter dan het eerste seizoen. Natuurlijk kent de series ook wat kleine minpuntjes maar dit is overkomelijk en voor mij totaal niet hinderlijk. Ik kan dan ook niet wachten tot het verhaal in seizoen drie weer verder opgepakt wordt, al is de toekomst nog onzeker over vernieuwing.
Volg Tyrant
Vorige aflevering
Two Graves
Two Graves
03x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_britt
14 sep 2015 13:12 -
vond 1 fantatisch nu op naar 2
Reageer
avatar_CC11
14 sep 2015 16:38 -
Ik vind het een geweldige serie, ik mag hopen dat ze er minstens nog een seizoen mee verder gaan want ze staat in mijn persoonlijke top 10.
Reageer
avatar_antimidant
15 sep 2015 07:19 -
Beide seizoenen gezien. Ondanks dat het soms (voorspelbaar) spannend was heb ik nimmer een juichstemming van deze serie gekregen. Slechte en niet overtuigende rol/acteerprestaties waren daar toch echt debet aan. Ook werd ik nooit in het verhaal meegenomen.
Reageer
avatar_johnfrissen
15 sep 2015 10:30 -
Goede serie die steeds beter wordt inSeizoen 2. Het verhaal is actueel.
Reageer
avatar_anonymous
15 sep 2015 16:18 -
Ieder zo zijn smaak en mening. Maar een 8 voor deze serie is toch op z'n zachts gezegd ongeloofwaardig.
Totale overacting, slecht dus. Vrij voorspelbaar. Een 4 wat mij betreft.
Reageer
avatar_Javelin
15 sep 2015 16:34
Inderdaad geldt voor elke serie dat ieder zo zijn smaak heeft. Ik heb er echt onwijs van genoten en kan Door sommige personages wel heen kijken. Vooral het verhaal intrigeerde mij en het achterbakse van de hele familie. Maar zoals je al zei... ieder zijn ding :)
Reageer
avatar_sophis
10 Mei 2017 23:53 -
Ben afgehaakt na 4 afleveringen
Reageer
Tyrant