Touch

7.6 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Mandy Gelling geeft "Touch - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Mandy Gelling op 17 maart 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Touch - Seizoen 1

Of we kunnen vergeten dat Keifer Sutherland ooit Jack Bauer was? Met andere woorden kan Touch ons '24' doen vergeten? In de eerste paar afleveringen zeker niet. Als Martin Bohm (Sutherland) heel makkelijk neergemaaid wordt op het vliegveld dan roep je toch wel: “Nou doe dan wat, Bauer.” Maar zo heel langzaam vergeet je dat de geweldige vader, die Bohm is, ooit Jack Bauer was. Met deze nieuwe serie heeft Sutherland toch wel zilver met een goud randje in handen.

Het draait allemaal om Bohm en zijn autistische zoon Jake (die is trouwens niet doofstom zoals in de omschrijving staat). Jake Bohm, perfect gespeeld door David Mazouz, is een speciaal soort autist. Hij wil niet alleen niet aangeraakt worden, wat mij als moeder een verschrikking lijkt om nooit te kunnen knuffelen met je kind, maar heeft ook nog eens een speciale gave. Die gave is lastig uit te leggen maar in de loop van de serie begin je het beter te begrijpen. Jake ziet patronen, patronen in cijfers en die cijfers corresponderen met mensen, plaatsen en/of gebeurtenissen. Die patronen vertellen Jake dat er iets in het universum niet klopt en recht gezet moet worden. En daar komt zijn vader in beeld. Die mag als een soort marionet achter de cijfers een persoon zien te vinden. Niet gemakkelijk en zeker niet als hij ook nog eens dwars wordt gezeten door jeugdzorg die de voogdij van Jake willen hebben. Niet omdat er niet goed voor Jake wordt gezorgd, Martin doet het namelijk geweldig met zijn zoon, maar omdat een duistere niet nader te noemen organisatie geld ziet in de patronen en dus in Jake.

Tot zover de omschrijving. Is Touch een bijzondere serie? Ja, dat is het zeker. De plaatsen, mensen en landen die je aandoet maken het bijzonder. Er wordt gelukkig niet overal Amerikaans gesproken. Ben je in Parijs wordt er Frans gesproken, komen we in Israël wordt er Arabisch of Hebreeuws gesproken. Zelfs de twee geweldig leuke Japanse meiden met telefoon (ga zelf maar kijken om die te snappen) spreken alleen Japans en soms Engels vertaald door een Iphone App. Touch is bijzonder door de mensen die in elke aflevering je hart weten te raken. Door Martin Bohm die er alles voor doet om te kunnen communiceren met zijn zoon. Het is soms hartverscheurend om zijn pogingen te volgen, en dan te zien dat Jake zich er ogenschijnlijk niets van aantrekt. Soms, heel soms, betrap je je er als kijker op dat je een hekel krijgt aan het jongetje Jake, als zijn vader weer wezenloos achter hem aan holt en roept: “Jake, slow down”, maar Jake reageert daar totaal niet op. Dat gevoel schud je net zo snel weer af als je beseft dat Jake hier niets aan kan doen. De jongen wordt geleid door een onzichtbare kracht die wij “gewone” mensen niet kunnen zien.

Elke aflevering behelst een rode draad en een nummer (cijferreeks) die mensen bij elkaar brengt. Het concept is geweldig en ook de acteurs zijn uitstekend gekozen. De cijferreeks klopt elke keer weer en je kan geen fout in de logica ontdekken. Het mooie van Touch is dat er nagenoeg geen geweld inzit en dat het mensen over de hele wereld bij elkaar brengt. Een aangrijpende serie die de moeite van het kijken zeker waard is.

Een dikke zeven is verdient, op naar seizoen 2.
Volg Touch
Vorige aflevering
Leviathan
Leviathan
02x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
21 mrt 2013 21:00 -
Voor seizoen 1 een mooie recensie en zeker mee eens! Vond het zelf ook erg wennen dat het geen 24 was:P Seizoen een is een van de mooiste series die ik ooit heb gezien, hoe dingen aan elkaar geweven worden en alles zo mooi uitkomt is gewoon geweldig, zeker een hele grote aanrader.

seizoen twee wordt echter geheel anders neergezet. het verhaal heeft nu een duidelijke richting gekregen zonder grote uitstapjes naar gebeurtenissen in andere landen endergelijke. De actie is veel meer op de voorgrond aanwezig en de echte jacht is begonnen... de zin dat er in touch nagenoeg geen geweld zit kan vanaf seizoen 2 geschrapt worden

maar leuke recensie zo!
Reageer
avatar_Roeman
21 mrt 2013 21:39 -
Dank je. Ik moet seizoen 2 nog gaan zien, wacht even tot Fox het weer gaat uitzenden, maar na jou reactie ben ik zeer benieuwd.
Reageer

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8