The Whispers

7.6 / 10
43 min
Sciencefiction, Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
anonymous geeft "The Whispers - Eerste aflevering" een 5.5.
Geschreven door anonymous op 5 juni 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Whispers - Eerste aflevering

'Oké!' Dat was het eerste waar ik aan dacht: 'Oke, dit kan niet anders dan compleet ontsporen'. In The Whispers probeert een vreemde entiteit door middel van kinderen dingen gedaan te krijgen. Dat zal vast zijn omdat kinderen makkelijk beïnvloedbaar zijn. Zij zijn in ieder geval eerder in staat om zich onder te dompelen in hun fantasie. Daar krijgen zij dan in deze pilot een denkbeeldig vriendje genaamd Drill voor terug. Ik weet nog niet zeker of ik ook vrienden wil worden met Drill.

Dat komt voornamelijk omdat deze eerste aflevering eerder héél licht interessant is dan goed. De pilot is een iel mannetje die een vrouw met obesitas probeert op te tillen, het misschien even zal kunnen volhouden maar uiteindelijk onder het gewicht zal bezwijken. Maar daar komen we later op terug. Eerst gaan wij het hebben over Claire Bennigan (Lily Rabe, American Horror Story), een kinderspecialist van de FBI die weer verzocht wordt om een zaak aan te nemen. Zij is jaren uit de running geweest na het overlijden van haar man. Daarnaast heeft zij de zorg over haar zoontje die door een ziekte zijn gehoor heeft verloren. Claire ontdekt (zij is gelukkig tot nu toe een competente specialist) al snel dat er meer aan de hand is omtrent het rare gedrag dat de kinderen (zoals het schattige meisje Harper) ineens ten toon stellen.

Het zou op zich goed zijn om de eerste aflevering alleen de aandacht op Claire en het onderzoek te vestigen, maar het blijkt dat er óók wat aan de hand is in de Sahara waar iets mysterieus is ontdekt. Al snel komen wij er als publiek achter dat het een met het ander te maken heeft. Er wordt daarnaast nog een onbekende man geïntroduceerd, die (als je echt scherp bent) meteen door de mand valt. Ik zeg dat omdat The Whispers redelijk voorspelbaar is. De wendingen zullen sommigen met een verrekijker zien aankomen. Dat is een probleem aangezien het concept niet slecht is, maar niet écht de interesse weet te wekken. Een gegeven als dit zou vragen moeten oproepen. Het laat je echter onverschillig. Het grootste probleem is (zoals ik al aangaf) dat je als kijker meteen doorhebt hoe het traject van deze serie zal zijn. Let op de banen die de onderzoeker en de onbekende man hebben. Allebei betrokken bij de overheid en hun beider gezinnen worden benaderd door 'het licht'. Je weet waar dit naartoe gaat. The Whispers heb je al eens eerder gezien, al dan niet stukken beter uitgevoerd. Er is niks nieuws te zien hier. Niets hier doet vermoeden dat er een competent en boeiend verhaal verteld zal worden.

De personages die geïntroduceerd worden weten nog geen indruk te maken. De pilot ziet er daarnaast vrij standaard uit. Voor wie het nog niet weet: veel series worden in steden gefilmd waar de productiekosten lager zijn en er belastingvoordelen zijn. The Whispers is hier ook een product van en dat is te zien. Het ziet er heel onopmerkelijk uit. Natuurlijk hield ABC deze serie achter tot de zomer, want in het herfstseizoen zou deze serie absoluut niet werken. Vraag het maar aan Invasion, V en Flash Forward van dezelfde zender. Ik hoef jullie niet te vertellen wat er uiteindelijk is gebeurd met die series. In de zomer is de concurrentie echter lager en The Whispers debuteerde vrij aardig. The Whispers is echt een serie voor kijkers die houden van dit type serie. Overige kijkers hoeven niet plaats te nemen in deze trein. Er staan nog een paar treinen op het station te wachten met betere series deze zomer waar jullie in kunnen springen.
Volg The Whispers
Vorige aflevering
Game Over
Game Over
01x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_CC11
05 jun 2015 13:47 -
Smaken verschillen uiteraard (en gelukkig) maar ik vond het alvast een uitstekende pilot.
Reageer
avatar_Isa1001
05 jun 2015 14:07 -
Ik vond de 1e aflevering goed, dus ik blijf voorlopig kijken.
Reageer
avatar_anonymous
05 jun 2015 14:15 -
Na de eerste aflevering wist ik wat ik al dacht, dit is niks voor mij. Als je van dit genre houdt zal het best een leuke serie zijn.
Reageer
avatar_anonymous
09 jun 2015 23:41 -
Pilot begon goed, werd iets minder en stort vervolgens als een pudding die te lang staat in elkaar. Na een half uur was mijn interesse weg. Voor eens ben ik het helemaal met je eens. Toch wil ik het niet na één aflevering opgeven. Kijk er nog eentje, en als ik weer het gevoel krijg als bij de eerste aflevering,dan hou ik op met kijken.
Reageer
avatar_Olga2000
20 jul 2015 23:22 -
Pilot vond ik mager en wilde bijna ophouden met kijken. Gelukkig deed ik het niet, want serie werd duidelijk beter. En stuk minder voorspelbaar.
Reageer
avatar_anonymous
19 aug 2015 01:21 -
Wauw, ben nu bij afl 11... bij elke afl zit ik op het puntje van mn stoel. Zo spannend!
Reageer

Nieuwste recensies

Doctor Doctor (2016) seizoen 1

7

Vikings - Seizoen 6 - Tweede deel

8

Marvel's Loki - Seizoen 1

8

The Walking Dead - Seizoen 10

7

The Flash (2014) - Seizoen 6 (DVD)

7

Swanenburg - Eerste aflevering

7.5