The third eye

7.6 / 10
43 min
Misdaad, Drama
Volg deze serie
7.6 / 10
2seizoenen/20afleveringen/2014 - 2016 
NetwerkTV 2
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:43 min20142016 (Beëindigd)
Genres:MisdaadDrama
Netwerk:TV 2
The third eye is een Noorse dramaserie van de zender TV 2. De serie ging in première op 24 februari 2014.

Vier jaar geleden verdween , Christina, de dochter van de hoofdinspecteur Viggo Lust, spoorloos.
Ondanks aanzienlijke inspanning werd Christina niet gevonden. Naarmate de tijd verstrijkt, zonder resultaat, is Viggo in wanhoop. Zijn oversten geven hem een laatste kans om zich te vermannen. Hij samen met een nieuwe detective, Mari Friis. Zal Viggo de zaak laten liggen, of zal hij doorgaan om antwoorden te zoeken?
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 10
Seizoen 2

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie The third eye.

Populaire reacties (3)

avatar gumstarr
7
17 nov 2015
Wie hier zo nu en dan een kijkje komt nemen, kan het niet zijn ontgaan dat ik zo’n beetje alles kijk wat los en vast zit. Duits, Amerikaans, Frans, Italiaans, Engels, als het beweegt en er zit íéts van een verhaallijn in, dan kijk ik ‘t en dat geldt zéker voor moois van Scandinavische bodem. Er is iets met de taal en sfeer van series uit ‘t Noorden, waar ik simpelweg geen weerstand tegen heb. Na een hoop Deens en Zweeds kijkvoer was deze keer het Noorse Det Tredje Øyet aan de beurt. Je moet die Noren af en toe wat aandacht geven, anders worden ze onrustig en dat moeten we niet willen.

Kinderen die spoorloos verdwijnen doen het altijd lekker als het op ‘t brainstormen over een onderwerp voor een nieuwe serie aankomt. Zo kroop ‘t verhaal van het vermiste zoontje in The Missing bijvoorbeeld direct onder je huid en heeft die speurtocht van Sarah Lund The Killing ook bepaald geen windeieren gelegd. “Wat er ook gebeurt”, moeten de makers van Det Tredje Øyet hebben gedacht, “er gaat sowieso een kind verdwijnen. Sowieso”. En zo geschiedde. Deze keer is het Christina die plots van de aardbodem verdwijnt en volgen we vader Viggo, die zelfs vijf jaar na de verdwijning de hoop op een reünie niet heeft opgegeven. Als rechercheur bij de politie Oslo heeft hij alle mogelijke middelen tot zijn beschikking, maar het is pas als hij door slapeloosheid visioenen begint te krijgen, dat de puzzelstukjes langzaam op hun plek lijken te vallen. Ooooooehhhh, hoe mysterieus klinkt dat wel niet?!

The Third Eye, zoals ze deze in Engeland noemen, mist een beetje die grimmige rauwe vibe die we zo goed kennen van series als The Bridge, The Killing en zelfs Borgen. Het is allemaal wat luchtiger en frisser en je zou er bijna niet van opkijken als RTL4 deze in de late avondprogrammering op zou nemen. Doen ze niet, maar even om je een beeld te geven. Lijkt het er de eerste afleveringen nog op, dat je te maken hebt met een soort CSI Norske, waarbij iedere aflevering een willekeurige misdaad opgelost moet worden, naarmate het seizoen vordert wordt de vermissing van Viggo z’n dochter belangrijker en schuif je steeds iets meer naar het puntje van je stoel. Figuurlijk gezien dan, want je ligt natuurlijk gewoon bewegingloos op de bank met een zak M&M’s op je buik. Een zak M&M’s mét pinda, want mensen die die veredelde Smarties eten kunnen we met z’n allen alles behalve serieus nemen.

www.gumstarr.com
avatar gumstarr
7
28 okt 2014
Weet iemand waar ik deze vandaan kan peuteren? Het is namelijk heel erg belangrijk dat ik deze zie. Help a brother out. (Dat laatste is Engels voor: "Help een broer uit")

Vergelijkbare series

Sherlock
2 stemmen
Wallander
2 stemmen
Dicte
2 stemmen
Halvbroren
2 stemmen
The third eye