The Strain

7.6 / 10
43 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_gumstarr
8
12 okt 2014 14:49 -
Als het in de muziek al lang en breed geaccepteerd is om guilty pleasures te hebben, waarom kunnen we dat dan ook niet een officieel ding maken voor seriekijken? Dan is Greys Anatomy hierbij mijn U Sure Do, Friday Night Lights m’n Club Tropicana en voeg ik The Strain nu aan dat lijstje toe als m’n Never Gonna Give You up. Want laat ik eerlijk zijn, echt best is het allemaal niet, maar om de één of andere manier zat ik toch elke maandag weer met een glimlach op de bank.

Word je niet blij van zombie-achtige figuren die op volledig over the top wijze het bloed uit hun slachtoffers slurpen, dan kun je The Strain lekker laten, want dat is namelijk precies wat het is. Grommende, manklopende bloedslurpers die na een virusinfectie zorgen voor een apocalypse met New York als episch centrum. Natuurlijk zijn er ook een aantal mensen die al deze ellende de kop proberen in te drukken. Of dat gaat lukken moet je zelf maar zien.

Probeer even door de vingers te zien dat de director Guillermo del Toro – die van Pan’s Labyrinth en Hellboy – wel een hele belachelijke verpersoonlijking van Het Kwaad neerzet, dat het script hier en daar meer rammelt dan de eierstokken van mijn vriendin na het zien van weer zo’n schattige babyfoto in haar Facebook timeline en dat dit verhaal natuurlijk al in 100 andere films en series is verteld, maar dan heb je aan The Strain een prima tijdverdrijf. Maar ja, ik ga ook goed op Rick Astley, dus wat wil het allemaal zeggen.
Reageer
avatar_anonymous
-
20 aug 2014 11:41 -
Geweldige serie! Hadden we er hier maar meer van. En dit is niet gewoon een vampieren serie ;) Guillermo del Toro moet genoeg zeggen ;)
Reageer
avatar_anonymous
-
13 aug 2014 18:58 -
Zolang het vampirisme meer van '30 days of night' wegheeft kan de serie me blijven boeien.
Reageer
avatar_Javelin
7
04 jul 2014 12:33 -
Oh gelukkig, een vampierserie. Die hadden we nog niet
Reageer
avatar_thales
9
10 jul 2017 22:26 -
Topserie, simpelzat!
Reageer
avatar_thales
9
15 jul 2015 00:31 -
Ik snap niet dat sommige kritisch zijn t.a.v de serie. De sfeer is goed, het acteerwerk is goed, de oude man is fantastisch. the flasbacks zijn super. de nazi-vampierman is super. het verhaal is best goed, de boxer is erg leuk. ja sorry maar het is gewoon top.
Reageer
John Doe
Michael (gast)
02 okt 2014 21:13 -
Het is een soort combinatie van The Walking Dead en Blade, alleen dan met enkel vampiers. Ik vind het wel spannender als The Walking Dead, er gebeurd wat meer.

Het begint met de uitbraak van de "ziekte", langzaam aan word steeds duidelijker hoe het ontstaat, en wat het doet met het menselijk lichaam.

Je ziet af en toe door de hele serie flashbacks van de oude man, hoe het in Roemenië allemaal is begonnen. Daarnaast het verhaal van de oude zieke man die alles heeft geregeld, zodat de "vader" Strigoi naar New York komt en z'n gang kan gaan. Zijn motieven zijn nog steeds onduidelijk (heb net aflevering 12 gekeken), dat zal vast wel duidelijker worden in het 2e seizoen.

En dan heb je een aantal losse verhaal lijnen van het groepje mensen (waaronder de CDC medewerker) wat uiteindelijk bij elkaar komt, elk hun eigen "normale" leven leidt. Tot de pleuris uitbreekt. Beetje walking dead achtig weer. 'S avonds kan je in de stad niet veilig over straat omdat er overal gevaar op de loer ligt.

En we hebben de Spaanse broers die hun eigen verhaallijn hebben.

Al met al gebeurd er voldoende om te blijven boeien, en je vraagt je elke keer af wat er verder weer gaat gebeuren zodat je de volgende aflevering aanzet.

Ik snap dus ook niet waarom er "Bagger" word geroepen, want dat is het absoluut niet. Anders ook geen 8 op IMDB, en een 2e seizoen.
Reageer
avatar_renzoroy
7
20 sep 2017 23:35 -
Waarom staat er bij volgende aflevering, datum onbekend? De serie is klaar, er komt geen nieuwe aflevering...
Reageer
avatar_Sproet2jes
8.4
26 okt 2016 19:20 - 18 sep 2017 03:47
Het kijkt zeer goed weg, spannend en horror, absoluut geen doorsnee Vampier serie.
b.v.
Reageer
avatar_anonymous
-
28 sep 2016 10:30 -
net gelezen dat FX een vierde en laatste seizoen heeft bijbesteld van deze serie. hoewel het sinds de pilot eigenlijk steeds minder werd bij deze serie heb ik nu hoop dat er minder zijwegen ingeslagen worden. hopelijk komen ze snel weer op het niveau van de boeken trilogie. de pilot blijft in mijn ogen nog de sterkste aflevering. maar ben benieuwd of ze het plan van de meester dadelijk gaan volgen of er toch weer een eigen draai aan gaan geven.
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_Roeman
28 sep 2016 10:40
Je kunt er hier over lezen: https://www.mijnserie.nl/the_strain/nieuws/3707-the-strain-vernieuwd-met-een-vierde-en-laatste-seizoen/
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
01x13
latevogel
15 jul 17:15
Een geweldige serie en een must voor de echte griezelverhalen liefhebber!!!! Seizoen 2 is van start gegaan en ik ben benieuwd of we als mensheid het einde van 2015 zullen halen!