The Paradise

8,0 / 10
43 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Jos Herbrink geeft "The Paradise - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Jos Herbrink op 9 december 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Paradise - Seizoen 1

"The Paradise – Step inside for your heart’s desire".

Gebaseerd op de boeken van Emile Zola, wordt deze serie ook wel de Sex and the City van de negentiende eeuw genoemd. The Paradise is een prachtig rijk uitgerust Brits warenhuis dat al bestaat sinds de Victoriaanse tijd. Chic, duur en ontzettend groot. Daar staat deze winkel voor en dat straalt zij ook uit.

Het is een privilege en voorrecht om hier als gewone burger te mogen werken, niet iedereen wordt aangenomen. De jonge Denise Lovett (Joanna Vanderham, Blackwood) vindt hier toch haar weg als een echt plattelands meisje in de grote stad. Ambitieus als ze is, denkt zij dat ze het wel ver kan schoppen in het warenhuis. Als Denise uiteindelijk de baan krijgt op de afdeling damesmode ziet zij hoe het wereldje in elkaar zit. Machtsspellen, intrige en verhoudingen houden velen werkneemsters op de been. En dat zijn niet de enige geheimen…

Denise is niet zomaar een verkoopster, ze is buitengewoon slim en komt met grootse ideeën die niet iedereen kan waarderen. Voor de jonge en charmante eigenaar, John Moray (Emun Elliott, Game of Thrones), blijven deze ideeën echter niet onopgemerkt. Denise wordt zijn ’little champion’, Moray ziet veel van zijn ambitieuze karakter terug in Denise en voelt zich dan ook aangetrokken tot haar.

Toch gaat dat allemaal niet gemakkelijk. Moray heeft een relatie met Katherine (Elaine Cassidy), de verwende dochter van de geldschieter. Een veelal gevreesde vrouw, zij heeft erg veel macht en zou dolgraag met Moray willen trouwen. Wanneer zij in de gaten krijgt dat Moray geïnteresseerd is in een van zijn werkneemsters, doet zij er alles aan om dit te voorkomen.

Ondanks dat er binnen het warenhuis veel concurrentie is, is The Paradise toch een hele hechte familie. Iedereen heeft zo zijn gebreken. Jaloezie, haat en wraak zijn terugkerende onderwerpen en karaktertrekken. De serie heeft een goede opbouw, je leert stuk voor stuk het verleden van de personages kennen. De set klopt helemaal; je leeft als het ware mee in de negentiende eeuw. Van jurken tot aan hoeden, The Paradise verkoopt het allemaal.

Als je al bekend bent met de Britse serie Mr. Selfridge, dan is dit ook een goed aansluitende serie. Het verhaal heeft een aantal leuke wendingen en geheimen dreigen uit te komen. The Paradise kan zowel keihard als onweerstaanbaar en verleidelijk zijn. Denise heeft grote dromen. Zoals ze zelf zegt “I don’t want to marry Mr. Moray. I want to be him.”
Volg The Paradise
Vorige aflevering
03x04
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Paradise