The O.C.

7.9 / 10
44 min
Drama, Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
maaikeanne geeft "The O.C. - Seizoen 3" een 8.5.
Geschreven door maaikeanne op 26 juni 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The O.C. - Seizoen 3

Na de enorme cliffhanger van seizoen 2 waarin Marissa de broer van Ryan – Trey – neerschoot, zijn er nu al weer wat maanden verstreken. We krijgen gelijk een flashback te zien van wat er direct na het ongeluk is gebeurd en daarna zijn we weer terug in het heden. Ik vond het goed dat de regisseurs het op deze manier hebben verbeeld, aangezien het zo op een snelle manier wordt uitgelegd zonder dat het te veel wordt uitgerekt. Ook leren we al snel dat deze gebeurtenis een grote impact zal hebben op het leven van Marissa en Ryan.

Het is het laatste schooljaar voor Marissa, Ryan, Seth & Summer, wat betekent dat dit jaar voor hun volledig draait om het uitkiezen van de beste universiteit om verder te gaan studeren. Dit brengt nog zo zijn complicaties met zich mee voor ieder van hen, aangezien niet iedereen zo zeker is van zijn of haar keuze.
Tijdens dit jaar ontmoeten Seth en Summer de perfectionistische Taylor Townsend (Autumn Reeser, No Ordinary Family) die niet zoveel vrienden heeft, maar alles wat ze doet wel goed bedoeld. In het begin vond ik Taylor nogal vervelend, maar naar mate je haar beter leert kennen is ze toch een erg aardig persoon die eigenlijk graag vrienden is met iedereen.

Daarnaast ontmoeten we iemand (Willa Holland, Arrow) waar we al veel over gehoord hebben tijdens de vorige seizoenen. Het was een leuke verrassing om haar opeens te zien verschijnen, aangezien ik het eerlijk gezegd niet verwacht had. Ik was altijd benieuwd naar haar en ik vond het leuk dat zij nu echt geïntroduceerd werd. Maar wie deze mystery guest is ga ik natuurlijk niet verklappen!

Ondertussen volgen we onder andere Julie Cooper, die weer op zoek is naar een nieuwe liefde in haar leven, nadat haar (ex-)man Caleb Nichol is overleden. Natuurlijk gaat dit niet zonder problemen, maar wie had het ook anders verwacht. Ik vind het altijd wel grappig om te zien hoe Julie omgaat met gebeurtenissen in haar leven. Hoe slecht het ook met haar gaat, ze bekijkt altijd alles positief en probeert er het beste van te maken. Ze gaat door de diepste dalen en toch weet ze zich weer naar de top te tillen. Dat bewonder ik in haar en het feit dat ze misschien overkomt als een “gold digger”, is voor mij dan niet eens zo erg meer.

Daarentegen gaat het met het huwelijk van Kirsten en Sandy weer wat beter, nu Kirsten haar tijd doorbrengt in de afkickkliniek. Na een paar maanden daar doorgebracht te hebben mag ze uiteindelijk weer naar huis. Maar de vraag is maar of Kirsten en Sandy weer net zo kunnen worden als ze vroeger waren.

Ik had het idee dat dit derde seizoen nog meer drama en personages bevatte dan de vorige seizoenen. Dit is echter helemaal niet slecht, want elk personage past naadloos in het verhaal en voegt zijn eigen sfeer toe aan de serie. Dat maakt de serie interessant en het is daarnaast ook altijd leuk om oude gezichten weer terug te zien.

Soms leidden bepaalde gebeurtenissen met personages wel tot irritaties bij mij, maar dat hoort er ook allemaal bij. Dat betekent alleen maar dat ik helemaal op ga in het verhaal. En ik weet zeker dat jij dat ook zal hebben.
Ook dit seizoen heeft weer een cruciaal einde voor je in petto, wat er bij mij voor zorgde dat ik huilend op de bank zat. Dat belooft dus veel goeds voor het – helaas – laatste seizoen: seizoen 4!
Volg The O.C.
Vorige aflevering
The End's Not Near, It's Here
The End's Not Near, It's Here
04x16
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5